HomeDIGITALIndustria onlinePiata imobiliara romaneasca in 2012 – privire de ansamblu a oportunitatilor imobiliare din Cluj-Napoca (preluare de pe CNN)

Piata imobiliara romaneasca in 2012 – privire de ansamblu a oportunitatilor imobiliare din Cluj-Napoca (preluare de pe CNN)

Dupa trei ani de criza financiara, 2012 este anul in care afacerile par sa fie pe drumul cel bun pentru antreprenorii romani. In prima jumatate a acestui an, in cadrul Cluj-Napoca Business Day – cel mai mare eveniment de business al anului, care a avut loc la Grand Hotel Italia din Cluj-Napoca, s-a afirmat ca economia e precum natura: are anotipuri – iarna, primavara, vara si toamna. Criza economica care a inceput la finele lui 2008 si s-a terminat la finele lui 2011 a fost perioada de iarna. Primavara a venit, iar acum urmeaza vara in domeniul economic.

Cluj-Napoca este al doilea oras din Romania din punctul de vedere al numarului de locuitori, dupa Bucuresti, cu o populatie de aproape 400.000 de locuitori si noua universitati.

Un alt fapt care vine in sprijinul acestei afirmatii este acela ca inca din prima jumatate a anului trecut exista deja noi proiecte de constructii. Mentionam un singur proiect – constructia Hotelului Hilton tocmai a fost finalizata si angajeaza acum personal. Este primul Hotel Hilton din Romania si a fost construit de catre Compania Hampton la Cluj-Napoca.

Aceeasi companie a construit un ansamblu rezidential in partea vestica a orasului Cluj-Napoca, numita Fontana Residence, situata langa un izvor si langa unul dintre cele dou amall-uri ale orasului Cluj-Napoca – Polus Center.

Cele doua mall-uri principale ale orasului sunt Polus Center si Iullius Mall. Ele au fost construite in ultimii cinci ani.

Grand Hotel Italia este singurul hotel de cinci stele din Cluj-Napoca, construit de compania italiana Selected Hotels. Aceasta pare sa fie destinatia turistica preferata a multor personalitati care vin in orasul nostrum din intreaga lume.

Un astfel de exemplu poate fi Dov SS Simens, Instructorul de Film Nr. 1 al Americii, care a fost la Cluj la inceputul lunii iunie a acestui an, cu ocazia celei de-a unsprezecea editii a Festivalului International de Film Transilvania, un a tinut cursul “2 Day Film School”.  A spus ceva de-a dreptul memorabil: “Aveti un oras frumos. Cu o cultura fantastica. Multe biblioteci. Dar aveti cladiri nefinalizate. Finalizati-va cladirile!”

Cu 14 Sali de conferinte, Grand Hotel Italia gazduieste diferite conferinte si evenimente.  Ca sa mentionam doar doua care s-au desfasurat aici – cea de-0a saptea editia Cluj-Napoca Business Days si intalnirile corporatiste LV7/NECC TELECOM.

Cluj-Napoca este un oras frumos –  cu noua universitati, campusuri unversitare, cu peste 20 de hoteluri, cu trei cartiere rezidentiale, care atrage multi oameni de afaceri si investitori din intreaga lume, avand un potential uria sde dezvoltare.

Cu toate acestea, unele dintre cladirile sau hotelurile construite sunt de vanzare si asteapta investitori imobiliari de marca care sa aiba grija de ele.

Pe langa aceasta, Cluj-Napoca este un oras infloritor. Ingflorirea sa culturala este dovedita de festivalurile internationale anuale care se desfasoara aici; mentionam doar doua: Festivalul International de Film Transilvania si Festivalul International de Film Comedy Cluj, inflorirea econmicva este ilustrata de numarul de venimente de business care se desfasoara aici.  Astfel Cluj-Napoca este locul in care sa fii. Sunt case care se vand cu un milion de dolari. Si sunt cumparatori pentru acestea.  Aceasta face parte din urmatorul mare trend de pe piata imobiliarelor.

======================

Acest articol a fost preluat de pe CNN iReport. Traducerea si adaptarea: Carmen Moraru

 

Lasa un comentariu aici!

Post Tags
Written by

carmen.moraru@radardemedia.ro

Ma puteti contacta pe e-mail sau Facebook!

No comments

Lasă un răspuns