HomeALL MEDIAPlasa de Stele si OTV amendate de CNA

Plasa de Stele si OTV amendate de CNA

Întruniţi în şedinţă publică, membrii Consiliului Naţional al Audiovizualului au hotărât aplicarea următoarelor sancţiuni:

Amendă în cuantum de 50.000 de lei postului de televiziune OTV, deoarece în perioada 14 – 20 ianuarie 2013 a difuzat spoturi publicitare pentru mai multe suplimente alimentare, respectiv Germaniu Organic GE-132 + Beta Sterolini, GE 132 I şi II, Oncolinat şi pentru Tratamente naturale brevetate” în care au fost menţionate indicaţiile terapeutice ale acestora, fără a respecta prevederile legislaţiei audiovizualului. Potrivit articolului 128 din Codul audiovizualului,Este interzisă menţionarea în publicitate sau în teleshopping a unor indicaţii terapeutice referitoare la boli precum: a) tuberculoză; b) bolile cu transmisie sexuală; c) alte boli infecţioase grave; d) cancer şi alte boli tumorale; e) insomnia cronică; f) diabet şi alte boli metabolice„;

Amendă în cuantum de 30.000 de lei postului Antena 1, pentru nerespectarea  prevederilor legislaţiei audiovizuale referitoare la protecţia minorilor în cadrul emisiunii „Plasa de stele“, difuzată în data de 30.01.2013 începând cu ora 20:30, când a fost prezentată o farsă făcută cântăreţului CRBL. Consiliul a constatat că au fost încălcate prevederile art. 39 alin. 2 din Legea Audiovizualului nr. 504/2002 coroborate cu cele ale art. 18 din Codul audiovizualului.

|CNA

Lasa un comentariu aici!

Written by

razvan.badea@radardemedia.ro

Ma puteti contacta pe e-mail sau Facebook!

No comments

Lasă un răspuns