HomeALL MEDIA„Plec pe Marte”, un videoclip cu probleme rasiale

„Plec pe Marte”, un videoclip cu probleme rasiale

Videoclipul piesei „Plec pe Marte”, cantata de Cheloo si Smiley, este amenintat cu cenzura. Ceea ce toti credeam un videoclip bine realizat, al unei melodii ce deja a inceput sa fie fredonata de tot mai multi romani, reprezinta pentru Alianta Civica a Romilor un material video ce incita la ura si violenta rasiala..

Scandalul a fost declansat de mesajul scris pe tricoul lui Cheloo: „White and Proud14”. Acesta este considerat de Alianta Civica a Romilor din Romania un „mesaj nationalist extrem, ce a fost conceput si promovat de catre o organizatia nazista din SUA, „The Order”.

Cifra 14, inscriptionata vizibil pe tricoul purtat de Cheloo in acest videoclip, poarta semnificatii rasiste, concepute de catre nazistul David Lane, care in formularea acestora s-a inspirat din ideile promovate de catre Adolf Hitler, in cartea sa, „Mein Kampf”, primul volum, Capitolul 8. Cifra „14” emanata de David Lane semnifica urmatoarele 14 cuvinte: „We must secure the existence of our people and a future for white children” (trebuie sa asiguram existenta poporului nostru si viitorul pentru copiii albi) sau „Because the beauty of the White Arian woman must not perish from the earth” (Pentru ca frumusetea femeii albe ariene nu trebuie sa dispara de pe pamant”.

Cheloo a declarat in exclusivitate pentru Pro TV ca se simte jignit de actiunea ACRR. El respinge toate acuzatiile de rasism si afirma ca tricoul pe care il poarta in videoclip spune doar ca ” este mandru ca este alb”.

Pe de alta perte, Smiley isi cere scuze in cazul in care cineva s-a simtit lezat de ultimul sau videoclip si a declarat ca mesajul de pe tricoul colegului sau va fi cenzurat.

Lasa un comentariu aici!

Written by

emanuel.diaconu@connections.org.ro

Ma puteti contacta pe e-mail sau Facebook!

No comments

Lasă un răspuns