HomeALL MEDIAPolo: România – Olanda 7-5, la turneul preolimpic de la Edmonton

Polo: România – Olanda 7-5, la turneul preolimpic de la Edmonton

Naţionala de polo pe apă a României a învins formaţia Olandei cu scorul de 7-5 (1-1, 3-3, 2-0, 1-1), miercuri, într-un meci din cadrul Grupei A a turneului preolimpic găzduit de oraşul canadian Edmonton, în urma căruia a reuşit calificarea în sferturile de finală.

Tricolorii au obţinut o victorie chinuită, chiar dacă fără emoţii, după ce au ratat numeroase atacuri, printre situaţiile irosite numărându-se şi un penalty, la care Kadar a scăpat pur şi simplu mingea din mână, în finalul jocului.

Scorul a fost strâns şi în prima jumătate a meciului cele două echipe au alternat la conducere pe tabela de marcaj (1-0, 1-2, 4-3). Echipa noastră, antrenată de ungurul Istvan Kovacs, s-a desprins în sfertul trei, la 6-4, iar Ramiro Georgescu a tranşat definitiv disputa în sfertul patru (7-4). România a obţinut un succes important, după un meci în care apărarea a funcţionat bine, în multe rânduri rezistând în inferioritate.

Golurile echipei României au fost marcate de Nicolae Diaconu (1), Alexandru Ghiban (1), Cosmin Radu (2, 1 – penalty), Alexandru Matei (1), Andrei Iosep (1 – penalty), Ramiro Georgescu (1).

Pentru olandezi au înscris Gielen (1), Kramer (1), Gottemauer (1), Lindhout (1) şi Spijver (1).

România este la a treia victorie consecutivă, după eşecul din meciul de debut cu Germania (9-10), şi are 6 puncte, fiind calificată în sferturile de finală. În ultimul meci din grupă, România va întâlni joi formaţia Muntenegrului (ora 02,00 – vineri, în România).

Primele patru clasate în fiecare grupă se califică în sferturi, unde împerecherea se va face după sistemul A1-B4, A4-B1, A2-B3, A3-B2. Semifinalistele vor obţine biletele pentru JO 2012.

AGERPRES.

Lasa un comentariu aici!

Written by

dan.alexandru@radardemedia.ro

Ma puteti contacta pe e-mail sau Facebook!

No comments

Lasă un răspuns