HomeTELEVIZIUNEEmisiuniPovestea icoanelor facatoare de minuni din Romania, la Dincolo de povestiri

Povestea icoanelor facatoare de minuni din Romania, la Dincolo de povestiri

In editia din aceasta seara a emisiunii “Dincolo de Povestiri”,de la ACASA, Elena Lasconi va spune povestea icoanelor facatoare de minuni din Romania, a sfintilor care sunt sarbatoriti in fiecare an si a moastelor la care romanii merg sa se inchine. 

Este o minune sau o trasatura a poporului roman ca, in fiecare an, tot in Romania, are loc cel mai mare pelerinaj al credinciosilor ortodocsi din estul si centrul Europei ? Sute de mii de oameni din toate colturile tarii infrunta frigul si oboseala ca sa atinga moastele sfinte, cu speranta ca suferinta si boala vor disparea. Unii spun ca au fost atinsi de lumina Sfintilor si ca rugaciunile li s-au implinit.

“Medicii insa sunt sceptici cand vine vorba de puterea moastelor. Se vorbeste despre faptul ca moastele sunt rezultatul unei imbalsamari riguroase. Insa, de curand, specialistii care au studiat calugarii tibetani, au mai descoperit un motiv care duce la formarea moastelor. Explicatia pare paradoxala, fireasca, dar si uimitoare”, spune Elena Lasconi, in cadrul emisiunii Dincolo de povestiri.

Elena a stat de vorba cu pr. prof. univ. dr. Gheorghe Istodor, de la Facultatea de Teologie din Constanta, de la care a aflat unde sunt cele mai cunoscute icoane facatoare de minuni din tara, acele icoane care lacrimeaza, care au rezistat in incendii devastatoare, din care a izvorat mir.

Ce este de fapt minunea si cat de mult se diferentiaza de miracol? Cum explica stiinta existenta moastelor? telespectatorii vor avea ocazia sa afle mai multe in editia din aceasta seara.

Lasa un comentariu aici!

Written by

adrian.popa@radardemedia.ro

Ma puteti contacta pe e-mail sau Facebook!

No comments

Lasă un răspuns