HomeTELEVIZIUNEEmisiuniPovestea impresionanta a lui Stefan Vasiu, bolnav de hemofilie la Acasa TV

Povestea impresionanta a lui Stefan Vasiu, bolnav de hemofilie la Acasa TV

Marti, la “Povestiri adevarate”,  telespectatorii au cunoscut povestea impresionanta a unui tanar bolnav de hemofilie, in cadrul campaniei “Pune pret pe viata”. Echipa emisiunii a mers la o familie saraca, in care amandoi copiii au fost secatuiti de hemofilie, fara aiba parte de un tratament decent.

Din nefericire, un membru al familiei i-a parasit deja. Lio a spus “Adio” celor mai frumosi ani, pe un pat de spital din Alba Iulia. S-a stins incet, in chinuri cumplite, in urma unei hemoragii la limba. „Sunt obosit” au fost ultimele cuvinte pe care, cu greu, i le-a scris mamei sale. Nu mai putea vorbi. Baiatul de 18 ani n-a avut nicio sansa, in conditiile in care familia sa nu-si permite medicatia necesara unei asemenea afectiuni.

La trei luni de la moartea sa, mama, bunica si fratele – hemofilic si intr-o stare destul de grava, la randul sau – isi traiesc tacuti durerea intr-o saracie lucie. Tatal baietilor i-a parasit cu multi ani in urma. Mananca o bucata de carne doar din mila vecinilor si sunt ingropati in datorii. Risca sa ramana fara apa si caldura in plina iarna.

Despre tratament pentru Stefan…nu poate fi vorba. Noroc cu retetele compensate care ii permit sa se trateze – fara temei, pana la urma – cu analgezice: “De 4 ani nu am mai facut tratament. Ma dau cu unguent si iau antiimflamatoare pe care din pacate acum nu le am. Ibruprofen si ketonal si cand ma doare foarte tare, Tramadol”, marturiseste Stefan.

Mama lui Stefan, Sorina Vasiu, vorbeste cu lacrimi in ochi despre drama pe care o traiesc:” Nu se poate sa-ti moara un copil. E dureros si greu, singuri si fara niciun ajutor. Macar sa aduca tratament, sa faca ceva pentru ei! Este strigator la cer sa nu te ajute nimeni cu nimic. Unde mergi si bati la usa iti inchid usile efectiv! Nu te asculta nimeni! Cum este posibil intr-o tara atat de mare sa-ti moara copilul? Si cati copii cu hemofilie or fi murit din cauza asta?”.

Stefan isi doreste foarte tare sa se vindece si sa isi gaseasca un loc de munca pentru a-si scoate familia din saracie. Atunci cand traia fratele sau, Lio, aducea o paine in casa, reparand calculatoarele cunoscutilor. Acum este randul lui sa ii sprijine pe cei dragi: “Imi doresc sa devin bun la IT, sa devin profesionist si sa lucrez la un birou.”
Mama sa este macinata de durere si singura sa dorinta este ca fiul ei sa se faca bine: “Nu vreau sa il pierd si pe el ca pe celalalt!”, spune aceasta.

Toti cei care doresc sa sprijine campania initiata de ACASA, al carei scop este acordarea si decontarea de tratament bolnavilor de hemofilie din partea Statului Roman, pot semna petitia “Pune pret pe viata” pe www.punepretpeviata.acasatv.ro
“Pune pret pe viata” si ajuta la refacerea Centrului medical de tratament si recuperare de la Buzias, singurul centru in care bolnavii de hemofilie beneficiaza de recuperare si tratament, distrus in urma unui incendiu izbucnit in mai 2012.

Cei care vor sa ajute pot dona 2 euro (valoare care nu contine tva) la numarul scurt 8865 intr-o campanie realizata cu sprijinul Cosmote, Orange si Vodafone.

Lasa un comentariu aici!

Written by

dan.ivascu@radardemedia.ro

Ma puteti contacta pe e-mail sau Facebook!

No comments

Lasă un răspuns