HomeTELEVIZIUNESerialePREMIERĂ: Serialul, ORIGINI: DRUMUL OMENIRII, o incursiune in istoria omenirii care identifică momentele ce ne-au făcut moderni, numai pe NATIONAL GEOGRAPHIC

PREMIERĂ: Serialul, ORIGINI: DRUMUL OMENIRII, o incursiune in istoria omenirii care identifică momentele ce ne-au făcut moderni, numai pe NATIONAL GEOGRAPHIC

Prezentat de filosoful modern Jason Silva, serialul din opt părți este o fuziune captivantă între documentar și dramă cu potpourri-uri muzicale create de senzația internetului, Melodysheep.

 

            National Geographic prezintă cea mai impresionantă saga relatată vreodată, povestea civilizației umane, în serialul din opt părți ORIGINI: Drumul omenirii, ce urmărește inovațiile care au creat lumea modernă. ORIGINI este o aventură senzorială ce ne transportă în timp și pătrunde în istorie pentru a descoperi acele momente ”originare” fundamentale care au generat ascensiunea noastră evolutivă.

 

În această eră tehnologică ce se dezvoltă rapid, alimentată de telefoane inteligente, sateliți și ”următoarea mare descoperire”, ORIGINI se oprește să examineze cele mai importante întrebări ale universului: Cum am ajuns aici? Cum a evoluat Homo sapiens de la maimuțele agățate în copaci la astronauții ce pășesc pe suprafața lunii?

 

Difuzat în premieră pe 2 aprilie, de la ora 22.00, pe National Geographic, ORIGINI este o versiune contemporană a documentarului istoric tradițional. Jason Silva, unul dintre cei mai importanși futuriști și creatori de idei ai zilelor noastre (ÎȚI JOACĂ MINTEA?, SHOTS OF AWE) ne este ghid în explorarea acestor evenimente explozive, cum ar fi descoperirea și utilizările focului, evenimente care au conturat, în mod fundamental și irevocabil, viețile noastre moderne.

 

ORIGINI încorporează povestirea dramatică bazată pe scenariu, secvențe de documentar, analize ale experților și potpourri-uri audio-vizuale uimitoare, realizate de John Boswell, cunoscut internațional ca Melodysheep. John Bosweel realizează, odată cu acest serial, și debutul său în televiziune cu o serie de simfonii originale. Stilul de analiză unic și captivant al lui Silva ne transportă aproape fizic și cu fluiditate către momentele-cheie ale istoriei noastre, în vreme ce mințile cele mai luminate ale lumii, experți din tehnologie, război, comunicare, medicină, transport, ecologie, paleoantropologie, biologie evolutivă și antichitate, pentru a numi doar câteva domenii, contribuie cu comentarii percutante.

 

”Tot ce facem astăzi are rădăcini adânci în trecut”, spune Silva.”ORIGINI reconstituie momentele care demonstrează cum ne-am răzvrătit împotriva sorții noastre în regnul animal și am găsit calea să ne ridicăm, să transcendem și să ne forjăm un nou viitor în lumea modernă.”

 

”Muzica ne atinge la un nivel subconștient, instinctual”, adaugă Boswell. ”Are un mod de a da viață istoriei umane și de a evoca emoții adânc înrădăcinate care ne conectează cu trecutul nostru. Această colaborare cu National Geographic ne permite să ajungem la un public larg și să relatăm povestea omenirii într-o formă nouă.”

 

În episodul ce deschide serialul, Scânteia civilizației, descoperim momentele specifice din istorie când focul ne-a permis să creăm, să anihilăm, să ne extindem și să dominăm. Nimic din toată istoria omului nu explică mai bine existența noastră decât focul; a fost exploatat și utilizat de-a lungul atâtor secole și definește cine suntem și cine vom deveni. Silva ne poartă în timp către anul 12.000 î.e.n. când triburile nomadice depindeau de foc, acesta fiindu-le arma esențială în lupta pentru supraviețuire împotriva prădătorilor înfometați.

 

Facem un salt apoi către 1232 e.n. când dinastia Jin a dezlănțuit cea mai spectaculoasă apărare împotriva hoardelor mongole atacatoare: proiectilele. Praful de pușcă a produs primele explozive chimice care au schimbat pentru totdeauna războiul modern. Silva ne duce apoi către 1666, când focul și-a demonstrat din plin identitatea de armă cu două tăișuri în timpul Marelui Incendiu din Londra, care a distrus peste 90 de biserici și 13.000 de case, îngenunchind mai bine de 100.000 de oameni care au rămas fără adăpost. Acest dezastru a dat naștere unui nou tip de oraș modern și a pus bazele uneia dintre cele mai iluminate perioade din istorie: Revoluția Industrială. Înaintăm rapid câteva secole până la anul 1926, în Lumea Nouă, unde savantul american Robert Goddard a devenit unul dintre pionierii rachetelor moderne, cel care a creat primele astfel de rachete, pregătind scena pentru zborul spațial.

 

În ORIGINI, Silva este ghidul nostru prin aceste simfonii hipnotice, care transportă privitorii în timp. Alte subiecte analizate în primul sezon al serialului includ medicina, banii, războiul, comunicarea, adăpostul, explorarea și transportul.

 

ORIGINI: Drumul omenirii este produs de Asylum Entertainment pentru National Geographic. Pentru Asylum Entertainment, producătorii executivi sunt Steve Michaels, Jonathan Koch, Ryann Lauckner, Simon George, Kurt Sayenga, Mark Monroe și Ben Bitonti. Pentru Melodysheep, producătorul executiv este John Boswell. Pentru National Geographic, producătorii executivi sunt Tim Pastore, Michel J. Miller și Kevin Tao Mohs.

 

Foto Credit: National Geographic

START VOT PREMIILE RADAR DE MEDIA 2017 – Etapa preliminară

Lasa un comentariu aici!

Written by

dorin.huntai@radardemedia.ro

Ma puteti contact pe e-mail.

No comments

Lasă un răspuns