HomeTELEVIZIUNEEmisiuniPremieră www.tvrplus.ro: lansarea documentarului „Jurnalist la Revoluţie

Premieră www.tvrplus.ro: lansarea documentarului „Jurnalist la Revoluţie

Vineri, 21 decembrie, portalul Televiziunii Române www.tvrplus.ro, va completa colecţia „DECEMBRIE ROŞU – Revoluţia Română ON-AIR”cu un produs în premieră. Este vorba de lansarea documentarului „Jurnalist la Revoluţie. Cum s-a scris istoria în mers”, realizat exclusiv pentru online, de echipa TVR+.

Format din două părţi, „Jurnalist la Revoluţie. Cum s-a scris istoria în mers” vorbeşte despre rolul pe care televiziunea l-a jucat în timpul Revoluţiei şi oferă o imagine din interiorul TVR în acele zile. Redactori sau regizori de platou, oamenii de televiziune au sosit, pe 22 decembrie, la sediul din Dorobanţi şi nu au mai părăsit instituţia până în ultimele zile ale anului. Urmărind cele mai importante episoade din timpul Revoluţiei, oamenii de televiziune descriu atmosfera din spatele camerelor de filmat, agitaţia din Studioul 4 sau pericolele la care s-au expus în acele zile de neuitat.

Printre intervievaţi se numără Nicolae Melinescu (redactor principal în decembrie 1989), George Militaru (regizor de emisie în decembrie 1989) sau Cornelius Roşiianu (redactor în decembrie 1989). Aceştia vorbesc despre zvonurile care s-au dat pe post, despre ameninţarea teroristă, dar şi despre impactul pe care l-a avut Televiziunea în rândul oamenilor. Alături de aceştia, vor contribui cu opinii şi analize sociologul Mircea Kivu, istoricul Adrian Cioroianu şi analistul media Iulian Comănescu.

„Ineditul proiectului „DECEMBRIE ROŞU – Revoluţia Română ON-AIR” constă în faptul că toate materialele au fost create pentru a fi disponibile exclusiv online, pe TVR+. Este pentru prima dată când TVR abordează un eveniment major într-o astfel de manieră. Nu ne-am propus să dezbatem acele evenimente, ci doar să le reflectăm într-un mod cât mai actual şi mai apropiat tinerilor de azi.

Echipa de jurnalisti a TVR+ a lucrat la un documentar dedicat exclusiv mediului online care va fi difuzat în două părţi în zilele de 21-22 decembrie. Jurnalist la Revoluţie. Cum s-a scris istoria în mersva completa seria filmelor realizate de colegii de la Arhiva TVR, difuzate în perioada 16-22 decembrie.

Documentarul este o premieră şi reprezintă un nou pas în ceea ce priveşte oferta noastră faţă de noile tendinţe ale publicului”, a declarat Dorian Stoica, manager de proiecte online.

Simultan cu prima parte a documentarului „Jurnalist la Revoluţie. Cum s-a scris istoria în mers”, vineri, 21 decembrie, începând cu ora 10.00, portalul Televiziunii Române la www.tvrplus.ro va face public şi episodul şase despre Revoluţia Română: „Voci româneşti despre libertate”.

Despre proiectul „DECEMBRIE ROŞU – Revoluţia Română ON-AIR”

După 23 de ani, portalul Televiziunii Române, www.tvrplus.ro, redeschide dosarul Revoluţiei într-un proiect fără precedent pentru on-line-ul românesc. Din 16 decembrie, publicul are posibilitatea de a accesa pe www.tvrplus.ro prima colecţie on-line despre Revoluţia Română pentru a redescoperi evenimentul care a schimbat istoria ţării şi a înţelege rolul pe care TVR l-a jucat în schimbarea naţiunii. Astfel, în intervalul 16 – 22 decembrie, TVR+ va prezenta în fiecare zi, începând cu ora 10.00, câte un episod dintr-o selecţie amplă a materialelor din Arhiva TVR cu cele mai relevante momente din desfăşurarea evenimentelor de acum 23 de ani.

Despre www.tvrplus.ro

Portalul video al Televiziunii Române lansat pe 12 iunie 2012 este platforma care a oferit LIVE cele mai importante transmisiuni sportive din acest an: EURO 2012 şi JO de la Londra, meciurile din Liga Campionilor şi cele ale echipei naţionale de fotbal transmise de TVR. Vizitatorii portalului pot urmări pe www.tvrplus.ro emisiile tuturor canalelor TVR, pot viziona înregistrările emisiunilor TVR 1, TVR 2 şi TVR Internaţional şi oferă conţinut exclusiv online precum concertul Jon Lord în România sau secţiunea ce cuprinde contribuţia TVR la parteneriatul cu GOOGLE.

Lasa un comentariu aici!

Written by

dan.alexandru@radardemedia.ro

Ma puteti contacta pe e-mail sau Facebook!

No comments

Lasă un răspuns