HomeLIFE STYLEPremii pentru Şcoala Populara de Arta „Tudor Jarda” din Cluj-Napoca

Premii pentru Şcoala Populara de Arta „Tudor Jarda” din Cluj-Napoca

Şcoala Populară de Arte „Tudor Jarda” din Cluj-Napoca a participat, în weekendul 24-25 noiembrie 2012 la trei concursuri organizate de către Şcolile de Arte din Satu Mare şi Târgu Mureş şi Piteşti.

La Satu Mare a avut loc a VI-a ediţie a Festivalului – concurs regional de muzică pop rock „Muzica inimii mele” în organizarea Consiliului Judeţean Satu Mare şi a Şcolii de Arte din Satu Mare. Au participat solişti şi formaţii muzicale din judeţele Satu Mare, Maramureş, Sălaj, Bihor şi Cluj. Formaţia „Napoca” a Şcolii de Arte din Cluj a luat locul I la secţiunea formaţii muzicale, componenţii trupei (Marian Cătalin, Beldean Sorin, Pop Dorin, Moşuţiu Bogdan, Şerban Rareş, Mărginean Patricia, Ghircoiaş Ilinca, Şuteu Liana) fiind răsplătiţi pentru efortul pe care îl fac pentru a realiza performanţă artistică, sub coordonarea experţilor Alexandru Malschi şi Lacko Tunde.

În localitatea Bahnea din judeţul Mureş a avut loc a XX-a ediţie a Festivalului de teatru „Scena”, în realizarea Consiliului Judeţean Mureş, centrului judeţean pentru cultură tradiţională şi educaţie artistică Mureş şi a Primăriei comunei Bahnea.

Trupa de teatru „Pavlov 25” a Şcolii de Arte din Cluj a participat cu piesa „D’ale Carnavalului”, în adaptarea lui Petre Băcioiu, pentru a puncta Anul Caragiale 2012. Costumele au fost realizate de către secţia design vestimentar a Şcolii de Arte Cluj, sub coordonarea doamnei expert Călina Langa.

Membrii trupei (Andrişoi Alina, But Radu Adrian, Krajla Joszef Tibor, Nistor Cosmin Vasile, Nistor Gabriela Maria, Oargă Diana Cosmina, Pop Adrian Mihai, Valea Diana Monica) conduşi de către actorul Petre Bacioiu, coordonatorul departamentului artă dramatică din Şcoala de Arte Cluj, au luat premiul pentru regie, munca şi efortul lor din ultimele două luni fiind rasplătite exemplar, cu atât mai mult cu cât cei mai mulţi membrii ai trupei sunt doar în anul I la cursul de actorie al Şcolii de Arte.

La Piteşti în cadrul “Expoziţiei Internaţionale de Arte Plastice şi Decorative a Şcolilor Populare de Arte şi Meserii”, ediţia a XVIII-a, în organizarea Consiliului Judeţean Argeş şi a Şcolii Populare de Arte şi Meserii Piteşti, cursanta Stela Varga de la Şcoala de Arte din Cluj a luat premiul al II-lea la secţiunea pictură. Tema concursului a fost “Muzica şi dansul din regiunea ta”, iar expoziţia vernisată în data de 28 noiembrie 2012 la Muzeul Judeţean Argeş a fost dedicată Zilei Naţionale a României.

Lasa un comentariu aici!

Written by

carmen.moraru@radardemedia.ro

Ma puteti contacta pe e-mail sau Facebook!

No comments

Lasă un răspuns