HomeMAGAZINEvenimentePremiile Gopo 2009 au fost decernate

Premiile Gopo 2009 au fost decernate

La cea de-a treia ediţie a Galei Premiilor Gopo, pelicula „Restul e tăcere”, în regia lui Nae Caranfil, a primit cele mai multe trofee, nouă, inclusiv cele pentru cel mai bun lungmetraj şi cel mai bun scenariu. Evenimentul de decernare a distincţiilor a avut loc luni seară, la Bucureşti.
Nominalizat la 11 categorii, „Boogie” de Radu Muntean a obţinut patru premii Gopo, la categoriile principale de interpretare, Dragoş Bucur şi Anamaria Marinca, premiul pentru cel mai bun regizor şi cel pentru cel mai bun actor în rol secundar – Mimi Brănescu.

Cel mai bun documentar a fost desemnat „Podul de flori” de Thomas Ciulei, iar cel mai bun scurtmetraj – „Alexandra” de Radu Jude.

Premiul publicului, acordat filmului cu cel mai mare succes de box office în anul 2008, a ajuns la „Supravieţuitorul” de Sergiu Nicolaescu (25.706 bilete vândute). Ziarul Cotidianul a acordat un premiu special regizorului Radu Gabrea, pentru modul în care a reuşit să ecranizeze romanul „Cocoşul decapitat”.

Actorul Marin Moraru a primit Premiul pentru întreaga carieră.

Cel mai bun film european a fost ales „În slujba regelui Angliei” de Jiri Menzel.

Lasa un comentariu aici!

Written by

contact@radardemedia.ro

Str. Delea Veche, nr.24, copr D, et.4, Sector 2, Bucuresti Pentru comunicate de presa, informari si alte materiale va rugam sa ne contactati pe e-mail.

No comments

Lasă un răspuns