HomeMAGAZINPrimul snowboarder roman la Olimpiada de la Sochi 2014

Primul snowboarder roman la Olimpiada de la Sochi 2014

Kinda Geza, cel mai titrat snowboarder din Romania si membru al echipei de action sports – burn team – este primul snowboarder roman din istorie cu sanse reale de a se califica la Olimpiada de la Sochi, la proba snowboardcross.

Pentru a obtine punctajul necesar calificarii la Olimpiada, in ultimii patru ani, Kinda Geza a participat la peste 30 de competitii internationale, in Europa, Australia, America de Nord sau Asia. Ultimele 3 competitii internationale la care a participat i-au adus acestuia si unele dintre cele mai mari satisfactii: Locul 1 la Borovets (Bulgaria), locul 2 si locul 3 la Mt. Hotham (Noua Zeelanda).

In prezent, Kinda Geza a obtinut punctajul necesar calificarii, insa in cele 4 luni ramase pana la inceperea celei mai importante competitii de iarna din lume, acesta va continua sa participe la competitii internationale de snowboard pentru a-si mentine numarul de puncte, asigurandu-si astfel locul printre sportivii romani prezenti la Olimpiada de la Sochi.

“Participarea la Olimpiada e visul oricarui sportiv. Cu atat mai mult cu cat practici un sport de nisa, care nu e extrem de mediatizat. As vrea ca snowboardingul sa devina popular in Romania prin performanta si ma bucur ca pun si eu umarul la treaba asta. As vrea sa multumesc burn, au inceput sa activeze in snowboarding si sa ne sustina intr-o perioada grea, in care toata lumea isi intorsese spatele. Ma bucur ca am reusit sa confirm ca eforturile lor din ultimii 3 ani n-au fost in zadar. Bineinteles, multumesc Federatiei fara care nimic din toate acestea n-ar fi fost cu putinta. Am nevoie de tot sprijinul, drumul e inca lung. Tineti pumnii!”, a declarat Kinda Geza.

Desi snowboardingul a fost inclus pe lista sporturilor olimpice de la finalul anilor 90, in Romania, lipsa infrastucturii necesare pentru practicarea acestui sport la nivel competitional, justifica numarul mic de sportivi care activeaza pe scena internationala.

Kinda Geza, sportivul care are in palmares 6 titluri de campion national in probele de Boarder X si Big Air, se numara printre pionierii acestui sport, povestea lui ca snowboarder incepand acum peste 10 ani.

Incepand cu anul 2010, Kinda Geza face parte din echipa de action sports – burn team – prima si única echipa de sportivi profesionisti din Romania. Din echipa mai fac parte Adolf Gherghelah (snowboard & skateboard), George Barbulescu (skateboard) si Cristian Benescu (skateboard), Tibi Bajka (BMX), Demian Barnabas (BMX).

„Dupa trei ani de la crearea primei echipe profesioniste de snowboard, avem o confirmare a faptului ca eforturile si strategia noastra au fost corecte. Snowboardingul poate evolua si intr-o tara precum Romania, e nevoie doar de investitii, de rabdare si de multa munca. Misiunea burn e aceea de a gasi noi talente si de a le dezvolta pe cele existente. Suntem in continuare singurul brand cu o activitate si o investitie constanta in zona  de snowboarding, skateboarding, bmx. Cream si sustinem competitii cu potential, sustinem performanta si incercam sa ne facem riderii din echipa si realizarile acestora cat mai cunoscute. Iar eforturile lui Geza merita toata atentia mass-media”, a declarat Radu Pilat, Managing Partner Heist Industries.

Lasa un comentariu aici!

Written by

mihai.stirbu@radardemedia.ro

Ma puteti contacta pe e-mail sau Facebook!

No comments

Lasă un răspuns