Connect with us

Emisiuni

Problema terorismului în pakistan sub lupă la „Paşaport diplomatic”

Published

on

Ambasadorul Pakistanului la Bucureşti, Excelenţa sa Rab Nawaz Khan  i-a acordat un amplu interviu lui Balazs Barabas în care lămureşte o serie de probleme spinoase ale politicii externe a statului său

               

Sâmbătă, ora 18.30, „Pașaportul diplomatic” deschide o nouă poartă, aceea a culturii și civilizației pakistaneze. În interviul realizat de Balazs Barabas cu ambasadorul acestui stat la Bucureşti, Excelenţa sa Rab Nawaz Khan, au fost abordate temele majore ale relaţiilor dintre cele două state, colaborarea începută încă din anul 1964, aspectele economice şi schimbările apărute începând cu iulie 2010, odată cu venirea Excelenţei sale la Bucureşti.

Una dintre problemele importante care revine în discuţie ori de câte ori vine vorba despre Pakistan este terorismul.  Ambasadorul Pakistanului spune că, înainte de 11 septembrie 2001, ţara sa nu avea această problemă, nu existau atentate sinucigaşe cu bombă, iar această chestiune nu era atât de prezentă în discuţiile internaţionale.Trebuie să înţelegeţi că înainte 11 septembrie nu a fost nici măcar un singur incident de acest gen în Pakistan. Acest lucru a fost ceva cu totul nou. Acestea se întâmplă din cauza conflictului în desfăşurare din Afganistan. Noi nu ştiam ce este atentat sinucigaş cu bombă. Am mai avut incidente, dar nimic de acest gen. Este ceva neplăcut şi pentru noi este o prioritate combaterea terorismului. Este o problemă foarte complexă şi regiunea este de asemenea plină de astfel de lucruri. Guvernul face tot ce poate să rezolve această problemă şi trebuie să vă reamintesc că am pierdut aproape 5000 de oameni din dispozitivele de securitate în acest proces. Au murit între 30.000 şi 40.000 de civili în aceste acţiuni. Fostul nostru prim-ministru, Benazir Bhutto a fost de asemenea victima terorismului şi din păcate a fost ucisă. Am avut miniştri, politicieni, militari, civili, oameni nevinovaţi şi copii, suntem sătui de acest lucru. Dar lucrurile se întâmplă şi nu putem să le rezolvăm singuri, trebuie să fie un efort internaţional. Noi ne străduim să rezolvăm această problemă.  De asemenea, din punct de vedere economic, trebuie să spun că ne-a costat până acum peste 70 de miliarde, să ne ocupăm de această problemă a terorismului.  Toată lumea la nivel internaţional este sătulă de această problemă. Pakistan este ţara care a suferit cel mai mult atât în ceea ce priveşte pierderile de vieţi omeneşti, dar şi pierderi economice.”

In ceea ce priveste atât de mediatizata problemă a prezenţei pe teritoriul pakistanez a celui mai vânat terorist din istorie, Osama bin Laden, ambasadorul Pakistanului a ţinut să lămurească şi această chestiune. „ …Întâmplător eu provin din acea regiune. Oraşul în care m-am născut este la doar 20 de km de oraşul în care a fost găsit bin Laden. Este o zonă relativ conservatoare, şi această casă mare de care vorbeşte toată lumea nu este singura. Sunt foarte multe case foarte mari în acea regiune. Şi aceasta este o chestiune tradiţională. Au pereţi înalţi, la fel ca şi casa în care era bin Laden. Aşa este specificul acelei zone şi aceasta este din motive de securitate, bineînţeles. Să se spună că noi îl ascundeam pe bin Laden, sau că aveam cunoştinţă despre acest lucru, acest lucru nu este deloc adevărat. Să nu uităm că Al Qaeda a făcut foarte mult rău în Pakistan.  Pakistanul este ţara care a prins mai mult de 40-50 membri de top activi Al Qaeda care operau pe teritoriul ţării noastre şi care au fost implicaţi în atentatele din SUA şi i-am predat pe toţi americanilor. Să se spună că noi ştiam despre faptul că el stătea acolo, acest lucru nu este adevărat. Bin Laden nu se arăta, nu ieşea afară, nu se ducea la restaurante, sau alte asemenea lucruri. El se ascundea. Şi mai trebuie să vă spun că Pakistanul a fost primul care a semnalat posibila lui prezenţă acolo, prietenilor noştri americani. Şi acest lucru a dus în cele din urmă la eliminarea lui.  Poate este o eroare a serviciilor secrete, dar nimic mai mult. Dacă am fi ştiut că este acolo, am fi fost primii care l-am fi reţinut.”

Despre România, Excelenţa Sa spune că pe o ţară fascinantă si, mai ales, una foarte sigură, una dintre cele mai sigure din Europa. Ce îl sperie totuşi cel mai  tare la noi – câinii… Cred că România este o ţară fascinantă în multe privinţe. Nu am mai călătorit spre est până acum, mă refer la estul Europei. Pentru mine a fost pentru prima dată şi veneam de la misiunea din Norvegia. Şi de multe ori oamenii mi-au spus că ar trebui să am grijă în România, din punct de vedere al siguranţei. Dar sunt aici de mai bine de doi ani şi cred că este una dintre cele mai sigure ţări din Europa. Am fost surprins, dar le-am spus prietenilor mei că greşesc. Ce nu îmi place, de la început, sunt câinii. Am fost mereu speriat că într-o zi mă va muşca un câine. Şi port mereu cu mine un mic gadget, pentru că merg des să mă plimb în pădure. Deci acesta a fost un lucru care m-a speriat puţin. Dar am călătorit în ţara dumneavoastra şi cred că este fascinantă, în mod deosebit Delta Dunării este minunată şi cred că sunteţi norocoşi. Este ca o minune a lumii. De asemenea, mănăstirile, le-am vizitat, sunt opere de artă şi felul în care oamenii au fost capabili să le menţină până acum este cu adevărat uimitor. Şi munţii, să nu uit, sunt foarte frumoşi. În timpul verii mai ales este foarte frumos să conduci în zona rurală a ţării. ”

            Restul interviului dar şi multe alte informaţii si imagini despre tradiţiile, cultura şi frumuseţile acestei ţări, sâmbătă, ora 18.30, la Paşaport diplomatic, pe Digi24.

           

 

Lasa un comentariu aici!

Advertisement
Loading...
Click to comment

Lasă un răspuns

Emisiuni

GALERIE FOTO – ROMANII AU TALENT: Marea unire a talentului!

Published

on

Foto Credit: PRO TV

Sezonul opt al celui mai tare show de divertisment, Românii au talent, a început vinerea aceasta în aplauzele publicului!

Telespectatorii, împreună cu jurații și cu Smiley și Pavel Bartoș, au trăit magia unui spectacol incredibil și i-au urmărit pe primii concurenți, care au inundat scena cu talentul lor autentic. Acest sezon Românii au talent promite să aducă momente uimitoare, emoție, vibrație, foarte multă distracție și să producă simptome precum palpitații, gol în stomac, nod în gât, amețeli sau piele de găină.

 

Prima ediție a sezonului 8 Românii au talent a fost lider de audiență pe toate segmentele de public! Pe segmentul publicului comercial, cu vârste cuprinse între 18 și 49 de ani, show-ul a înregistrat 20.4 puncte de rating și 50.4% share, de peste cinci ori mai mult decât postul de televiziune clasat pe locul doi, KANAL D care a obţinut 3.8 puncte de rating și 9.3% share. Tabel cu cifre detaliate, aici!

Pe întreaga durată de difuzare, la nivel național, peste 3.4 milioane de telespectatori au urmărit spectacolul Românii au talent, iar în minutul de maximă audiență de la 21:45, peste 4.4 milioane de români au fost cu ochii pe cel mai iubit show de divertisment.

 

Eroii talentului au deschis sezonul 8 Românii au talent

Aseară a început povestea milioanelor de chipuri care au ceva de povestit, de arătat și de transmis. A început o călătorie care i-a adus laolaltă pe românii răspândiți prin lume, într-o mare unire a talentului.

Primii concurenți ai sezonului 8 Românii au talent au urcat aseară cu bucurie și cu emoție pe scenă și au încântat jurații și publicul cu reprezentațiile pregătite special pentru acest moment. A fost un show în care telespectatorii au trecut cu rapiditate de la emoție la energie, de la hohote de râs la lacrimi de bucurie. Noii candidați la titlul de erou național au făcut tot posibilul să impresioneze, au dat tot ce au mai bun și, nu de puține ori, Andi Moisescu, Mihaela Rădulescu, Andra și Florin Călinescu au mers alături de ei pe scenă pentru a-i încuraja sau pentru a dansa împreună, iar Smiley și Pavel Bartoș au dus spectacolul la un alt nivel în culise. Tot aseară, Andra a apăsat butonul auriu pentru un moment extraordinar de balet neo-clasic, prezentat impecabil de Bianca Badea. Astfel, jurata a trimis-o pe micuța balerină direct în semifinalele competiției.

Numerele de dans, dans cu prosoape, folclor, canto sau echilibristică s-au îmbinat perfect aseară cu cele în care concurenții fie au imitat diverse personaje, fie au ținut monologuri, reușind să creeze un spectacol desăvârșit pe scena show-ului suprem din România. Ianis Anghel, Ansamblul de dansuri populare JOC, Maya și Mario Preda, Sebastian Smîntînică, Duo Romance, Mihai Moroșanu, Vlad și Ioana, Analogic Mind, Victor Naicu, Daniel și Donald, Bianca Ceaușescu, Anton Achiței, Fedor și Svetlana Grosu, Alvaro Stoian, Edina Cuțui și Pavel Sfera au obținut vineri din partea juraților 3 sau 4 DA și merg mai departe la Românii au talent.

Show-ul continuă vinerea viitoare, de la 20:30, cu noi momente care vor surprinde și vor umple casele telespectatorilor de bucurie, efervescență, emoție și visare.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

Emisiuni

Din culisele IUMOR: Masaj la tâmple și dans, metodele prin care Delia își relaxeaza colegii jurați

Published

on

Foto Credit: ANTENA 1

Audițiile pentru cel mai îndrăgit show de divertisment continuă zilele acestea, iar Delia, Mihai Bendeac și Cheloo găsesc noi metode de a se relaxa în pauze.

Cei trei jurați revin la pupitrul „iUmor” în fiecare duminică, începând cu data de 25 februarie, de la ora 21.00, la Antena 1.

Delia reușește în această perioadă să își relaxeze cei doi colegi jurați prin cele mai diverse metode. Astfel, fie ca este vorba de o glumă sau de un masaj aplicat pe tâmplele lui Mihai Bendeac, „tratamentul” s-a dovedit până acum foarte eficient. Iar când i se pare că Bendeac și Cheloo au nevoie de o doză în plus de energie, Delia nu ezită să îi ia la dans.

Delia, Mihai Bendec și Cheloo vor reveni la pupitrul de jurați „iUmor” în fiecare duminică, începând cu data de 25 februarie, de la ora 21.00, la Antena 1. Cei care consideră că au umor și că pot face o țară întreagă să râdă se pot înscrie în continuare, pe toată durata audițiilor „iUmor” pe casting.a1.ro/iumor/.

Fiecare dintre cele trei vedete își exprimă opţiunea prin „Thumbs Up” pentru „DA” şi „Thumbs Down” pentru „NU”, iar dacă obține minimum două voturi favorabile, un concurent merge mai departe în show.

Concurenţii din fiecare ediţie care au primit minimum doi de „DA” de la juraţi, vor putea fi votaţi de către telespectatori cu ajutorul aplicaţiei gratuite „iUmor”, creată special de Antena 1, votul începând în timpul ediţiei respective şi terminându-se a doua zi la ora 16:00.

Câştigătorul fiecărei ediţii, cel care va acumula cele mai multe voturi în aplicaţia ”iUmor”, va fi anunţat în cadrul Observatorului orei 16:00 de luni.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

Emisiuni

„Omul-vârcolac”, pentru prima dată într-un platou de televiziune din România, diseară, la “Guess My Age – Ghicește vârsta”

Published

on

Foto Credit: ANTENA 1

Diseară, de la ora 20.00, la “Guess My Age – Ghicește vârsta”, doi buni prieteni, Andrei Coman și Doru Cătănescu, intră în joc, pentru un premiu de 100.000 de lei, în show-ul prezentat de Dan Negru.

Înainte de toate, însă, ei vor trebui să spună cu exactitate ce vârstă au cele șapte persoane care vor veni în fața lor. Printre acestea, una foarte specială, venită tocmai de la Cancun, din Mexic. Pentru prima dată într-un platou de televiziune din România se va afla Chuy, un artist de circ mexican, supranumit “Omul Vârcolac”. Chuy suferă de o afecțiune rară, care îi acoperă cu păr întregul corp. Dacă vor reuși Andrei și Doru să-i ghicească vârsta, telespectatorii Antenei 1 vor afla diseară, de la ora 20.00, în show-ul prezentat de Dan Negru.

Andrei Coman (44 de ani) și Doru Cătănescu (42 de ani), absolvenți ai Academiei de Teatru și Film, se știu de 13 ani și dețin împreună un proiect, “MC cu Barbă”, prin intermediul căruia prezintă și coordonează diferite evenimente. Spun despre ei că se înțeleg foarte bine și se sprijină foarte mult, iar când vine vorba de decizii se bazează pe instinct, se consultă și se pun de comun acord. Cu banii pe care speră să-i câștige la “Guess My Age – Ghicește vârsta”, în această seară, spun că vor să-și dezvolte afacerea pe care o dețin.

Aseară, la “Guess My Age – Ghicește vârsta”, a fost seara cuplurilor, a celor care se iubesc. Concurenți au fost Teodora Beletescu (21 de ani) și Claudiu Furnică (24 de ani), un cuplu de studenți. În fața lor au apărut șapte cupluri, iar ei au trebuit să ghicească vârsta unui singur membru al fiecărei perechi care a venit în fața lor. Din păcate, norocul n-a fost de partea celor doi concurenți, căci au pierdut toți cei 100.000 de lei puși în joc.

Fiecare pereche care a apărut în fața celor doi concurenți avea câte o poveste. Din păcate, Teodora și Claudiu nu au reușit să estimeze corect vârsta partenerilor indicați de Dan Negru.

Primul cuplu care a venit în fața lor, la “Guess My Age – Ghicește vârsta”, era format din Romulus (36 de ani) și Diana. Sunt împreună de 14 ani și spun că s-au îndrăgostit fulgerător. “Ea dormea, eu am pupat-o și a fost ca în basme. A fost prima mea prietenă. Ulterior, ne-am căsătorit”, a spus Romulus.

O altă pereche a fost cea formată din Ciprian (37 de ani) și Daniela, el fiind cel căruia cei doi concurenți au trebuit să-i spună vârsta. Din 2003, el este într-un scaun cu rotile, din cauza unui accident de muncă. Lucra la o firmă de construcții în Sf. Gheorghe, s-a întâmplat să se spargă un acoperiș și a căzut de la șapte metri exact pe spate. Cu Daniela s-a cunoscut anul trecut într-un mall din București, pe când el se afla în pregătire la Federația Română de Tenis. “Eu am fost cea care și-a luat inima în dinți și am înțeles că vreau să-i fiu alături”, a spus Daniela, în vârstă de doar 20 ani.

Florin (35 de ani) și Ștefania formează un alt cuplu care a venit la “Guess My Age”.  Au 16 ani de căsătorie, iar el este un fan Michael Jackson. Ștefania a mărturisit că tatăl ei a fost împotriva acestei relații, pentru că Florin este de etnie romă, însă dragostea lor a învins toate greutățile.

 

Două perechi de celebrități au venit aseară în show-ul lui Dan Negru. Oana și Viorel Lis pe de o parte și Adina, de la trupa Heaven, și Glance, pe de alta. Concurenții n-au reușit să ghicească nici vârsta Oanei (38 de ani), și nici pe a Adinei (38 de ani). Dacă Oanei i-au dat cu zece ani mai mult și au pierdut dintr-un foc 15.000 de lei, Teodora și Claudiu i-au greșit și vârsta Adinei, însă cu doar cu trei ani. “Ne-am cunoscut la filmări. Eu am fost cea care a făcut primul pas, pentru că sunt un pic mai mare decât el, cu vreo 10 ani, și am avut mai mult curaj. Am noroc că am un tinerel lângă mine, care mă ține în formă”, a spus Adina, menționând că el este musulman, iar ea, creștină. “El vrea zece copii. Cu mine o să facă doar doi. Pentru că e musulman, poate să aibă patru neveste. Poate să își mai ia trei neveste cu care să facă ceilalți opt copii”, a continuat ea, zâmbind.

Nici în privința lui Nelu (74 de ani), care formează un cuplu cu Gela, n-au fost mai norocoși cei doi concurenți. Au estimat greșit vârsta bărbatului și au pierdut cât ai clipi 24.000 de lei. Întrebați de Dan Negru cum se comportă în momentele de tensiune, acum, după 55 de ani de căsnicie, domnul Nelu a răspuns franc: “Ea țipă la mine, eu tac la ea”.

În finala show-ului, Valeria și Dumitru, care sunt împreună de 60 de ani, nu le-au purtat nici ei noroc concurenților Teodora și Claudiu. Deși au intrat în finală cu 27.000, cei doi concurenți i-au pierdut pe toți, căci nu au ghicit nici din patru încercări vârsta domnului Dumitru (84 de ani), de meserie cojocar. “Tata a fost cojocarul regelui, iar eu am dus meseria mai departe”. Chiar dacă nu a dorit să spună câți ani are, specificând doar că “m-a făcut mama într-o joi, când făcea pită”, doamna Valeria l-a dat de gol și a spus tuturor că soțul ei are 84 de ani.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

Abonează-te la RADAR!

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Trending