HomeALL MEDIAProducţii inovatoare: Competiţia cu drone, „DR1 Invitational”, în premieră la Eurosport

Producţii inovatoare: Competiţia cu drone, „DR1 Invitational”, în premieră la Eurosport

Din dorinta de a oferi fanilor continut nou si inovator, Eurosport anunta astazi ca a devenit partener cu DR1 Racing, competitia suprema a curselor de drone, si va distribui exclusiv materialele pentru difuzarea in 70 de tari din Europa, inclusiv Romania si zona Asia-Pacific.

Primul episod al concursului „DR1 Invitational”, din Los Angeles, va fi difuzat de canalul Eurosport1, marti 8 noiembrie 2016, la ora 24.00.

 

Cursele de drone sunt o competitie in care concurentii piloteaza aparate de zbor teleghidate cu care incearca sa parcurga complexe trasee cu obstacole intr-un timp cat mai scurt. Transmisia curselor de drone este parte din strategia inovatoare Eurosport de a oferi un continut contemporan si de a se adresa unui public mai variat cu o combinatie de sporturi dintre cele mai atractive, prin intermediul tuturor platformelor sale.

Eurosport va transmite trei campionate aditionale in sezonul urmator, inclusiv „DR1 Champions Series”, programat sa debuteze in 2017 cu etape organizate in mari metropole de pe intreg globul, si „DR1 Micro Series”. Eurosport.com, cel mai accesat website de sport din Europa, va prezenta si competitii de mai mica anvergura, continut video suplimentar cu imagini nedifuzate, selectiuni din transmisiuni si interviuri cu unii dintre cei mai talentati si indrazneti piloti de drone din lume.

DR1 Invitational: June 25 & 26th at the Sepulveda Basin in Van Nuys, California. The first World Championships of Drone Racing sponsored by Mountain Dew. 2016©Carrie Jesenovec

DR1 Invitational: June 25 & 26th at the Sepulveda Basin in Van Nuys, California. The first World Championships of Drone Racing sponsored by Mountain Dew.
2016©Carrie Jesenovec

 

Deasemenea, Eurosport va reprezenta DR1 in scopul sublicentierii drepturilor la nivel global (cu exceptia SUA).

Vedete precum americanul Tommy „Ummagawd” Tabajia, britanicul Luke „BanniUK” Bannister si australianul Chad „FinalGlideAUS” Nowak sunt cativa dintre cei mai buni piloti din lume ce au ridicat cursele de drone la un alt nivel. Campionatul „DR1 Champion’s Series” va aduce in competitie mai multe echipe de elita ale pilotilor de drone ce se vor infrunta pe intreg globul pentru a castiga titlul de Campioana Mondiala.

 

Peter Hutton, CEO Eurosport, a declarat: „Eurosport cauta in permanenta sa inoveze. Noi credem in noile tehnologii, indiferent ca este vorba de continut in Realitate Virtuala inclus in transmisiunile noastre sau de inovatiile din sporturile noului val, acestea fiind un bun mijloc de a atrage fanii catre sport. E fascinant sa vedem cresterea continua in popularitate a sporturilor electronice „eSports”, iar modul in care DR1 combina aceasta cu aspectele mai traditionale ale intrecerii sportive creaza un model de competitie incitant.
Ne bucura sa lucram cu DR1 si sa oferim fanilor sansa de a urmari „intortocheatul traseu” al acestui captivant nou sport, prin intermediul tuturor platformelor Eurosport.”

 

Brad Foxhoven, CEO al DR1 Racing, a declarat: „Suntem incantati sa prezentam unei audiente atat de vaste ca a Eurosport o competitie sportiva care combina atributele Formulei 1, NASCAR-ului si cele din eGaming.

Eurosport a aratat un interes real de a transmite cursele de drone nu doar pe canalele sale TV lineare, dar si de a juca un rol important in dezvoltarea acestui sport prin platformele sale digitale. Oportunitatile create de cursele de drone, atat din punct de vedere al inaltei performante cat si din cel al inovatiei, sunt nelimitate.”

 

Foto Credit: EUROSPORT

 

Lasa un comentariu aici!

Written by

dorin.huntai@radardemedia.ro

Ma puteti contact pe e-mail.

No comments

Lasă un răspuns