Connect with us

Evenimente

Program Zilele Bucurestiului- concerte, teatru, film si multa distractie!

Published

on

Primaria Municipiului Bucuresti prin intermediul ArCuB – Centrul de Proiecte Culturale – organizeaza in perioada 20 – 24 septembrie manifestarea Zilele Bucurestiului, pentru a celebra implinirea a 547 de ani de la prima atestarea documentara a orasului.

Evenimentul, care se doreste o surpriza placuta oferita bucurestenilor, se va desfasura in Centrul Istoric al orasului : strazile Lipscani, Gabroveni, Selari, Smardan, Blanari, Covaci, Franceza, Sepcari, Stavropoleos, atat in locatii istorice precum Hanul lui Manuc, Hanul cu Tei, Curtea Sticlarilor, Palatul Voievodal (Curtea Veche) cat si in cluburi, terase, galerii, cafenele, restaurante din zona. Dorinta este de a se accentua intentia de reabilitare si renovare a cladirilor istorice din acest perimetru.

Proiectul cuprinde o mare varietate de intamplari culturale: spectacole de teatru, dans, pantomima, muzica, lansari de carte, expozitii, concerte, happening-uri, petreceri tematice, un targ de antichitati, precum si actiuni de cultura urbana (hip hop, break dance, graffiti).

In Piata Sf. Anton, langa Hanul lui Manuc, va fi amenajat un punct de informare (Info Bucuresti) si se va instala Scena, pe care urmeaza sa se desfasoare spectacolele. Tot acolo se va deschide intre 22 si 24 septembrie Targul de carti si obiecte vechi « Memoria Bucurestiului ».

Parteneri : Centrul de Tineret al Bibliotecii Metropolitane Bucuresti, Primaria Sectorului 3, Centrul de Conservare si Valorificare a Traditiei si Creatiei Populare al Municipiului Bucuresti, Administratia Monumentelor si Patrimoniului Turistic, Muzeul Municipiului Bucuresti, Autoritatea Nationala pentru Tineret, Ministerul Administratiei si Internelor – Directia Informare si Relatii Publice, Centrul Cultural „Petre Tutea”, Fundatia Culturala „Lucretius”.

MANIFESTARI STRADALE

Deschiderea Centrului Info Bucuresti, in Piata Sf. Anton langa Hanul lui Manuc
(20-23 septembrie, orele 12,00-18,00)

„I love Bucharest”, actiune interactiva de arta publica si comunitara, Str. Smardan
(20-21 septembrie, orele 16,00-22,00; 22 septembrie, orele 14,00-22,00 si 23 septembrie, orele 12,00-22,00)

Plimbari de agrement cu trasura in Centrul vechi al orasului,
oferite de Cafeneaua „Festival 39” (20 septembrie, plecare de la Hanul lui Manuc)

Deschiderea Targului Memoria Bucurestiului (obiecte si carti vechi), in Piata Sfantul Anton,
Partener: Fundatia Culturala LUCRETIUS (22-24 septembrie, orele 12,00-20,00)

Evenimente de arta medievala la Curtea Veche. Proiectii multimedia, dans medieval, parada modei de epoca, muzica veche romaneasca – Centrul Cultural „PETRE TUTEA”
(22 septembrie, orele 17,00-20,00, 23-24 septembrie, orele 11,00-20,00)

Recital muzical al formatiilor „Trei Parale” si „Pontice”, la Curtea Sticlarilor
(22 septembrie, orele 17,30 – 19,00)

Recitaluri muzicale ale formatiilor „Trei Parale”, „Trio Musical” si „La Strada”,
in curtea Hanului cu Tei (23 septembrie, orele 17,00 – 20,00)

Post de radio de strada (Vocea bucurestenilor in direct) – Parteneri: Asociatia Consumatorilor de Media si Radio France International, Str. Blanari, Terasa Argentin (22-23 septembrie)

Spectacol de teatru “Regele moare la Curtea Veche”, adaptare dupa Eugen Ionescu,
cu trupa teatru.ro, la Palatul Voievodal (20 septembrie, ora 19,00 si 23 septembrie, ora 17,00)

Spectacol de teatru “Anselmo “, in genul Commediei dell Arte,
cu trupa Dell*Arte la Palatul Voievodal (21 septembrie, ora 20,00)

PROGRAM SCENA
(amplasata in Piata Sf. Anton, langa Hanul lui Manuc)

Vineri 22 septembrie
Ora 18:00 – Teatrul Masca – “Fior d’amor in Bucuresci”
Ora 19:00 – Recital Bianca Ionescu
Ora 19:30 – TV Show (comedie interactiva) – regia Mihai Razus
Ora 20:00 – Recital Mircea Vintila & trupa Brambura
Ora 20:30 – “Moftangii si French Can-Can” (Silviu Biris si Ileana Olteanu)
Ora 21:00 – Ansamblul “Teleormanul”
Ora 21:30 – Recital folcloric (George & Maria Patrascu)

PROGRAM SCENA

Sambata 23 septembrie
Ora 18:00 – Concert de muzica veche cu „Pontice”
Ora 18:30 – „Flirt” – spectacol de teatru (Mihai Baranga si Andreea Paduraru)
Ora 19:30 – „Etno-Fonia Swing” (recital Emy Dragoi)
Ora 20:00 – Nicolae Voiculet &Taraful “Marsa”
Ora 21:00 – Crina Matei & Marius Mihalache

Lasa un comentariu aici!

Click to comment

Lasă un răspuns

Evenimente

Andra susține spectacolul AIEVEA cu casa închisă!

Published

on

Foto Credit: PRO TV

Andra, jurata de la Românii au talent, este pregătită pentru trei zile magice la Sala Palatului! Artista va susține pe 23, 24 și 25 februarie spectacolul AIEVEA cu casa închisă, ultimele bilete disponibile epuizându-se cu câteva zile înainte de primul concert.

“Le mulțumesc fanilor care își petrec weekendul de Dragobete cu mine! Sunt fericită să știu că mulți dintre ei m-au văzut și anul trecut, fie la Sala Palatului, fie la televizor, de Paști, când spectacolul a fost difuzat la ProTV, și s-au convins că merită să cumpere bilete. Repet în fiecare zi, mă simt într-o formă grozavă, o să dau tot ce pot pe scenă! Va fi o experiență minunată pentru cei din sală.”, a spus Andra.

Producătorii showului AIEVEA se mândresc și anul acesta cu o producție complexă, pentru ca spectatorii să se simtă ca la un concert de nivel internațional. Anul trecut, ei au reconstruit scena Sălii Palatului cu panouri imense de LED, cu echipament care a încăput în 14 camioane de 7,5t, iar sunetul a fost de cea mai înaltă calitate, mixat cu aparatură performantă. Și anul acesta, producția va impresiona cu siguranță persoanele care se vor afla în sală.

Andra lucrează și pentru spectacolul AIEVEA cu regizorul show-ului Românii au talent, Adrian Batista, și cu producătorii muzicali Șerban Cazan și Marius Pop, de la Hahaha Production.

“Am fost încântată de felul în care am colaborat anul trecut și de modul în care am realizat întregul concept al show-ului, așa că a venit de la sine discuția despre AIEVEA. Multe persoane din echipa de anul acesta au fost implicate și anul trecut în producție. Cred că se va vedea pe scenă că cei care au făcut show-ul au comunicat foarte bine.“, a declarat Andra.

Duminică, înainte de cel de-al treilea spectacol AIEVEA, câștigătorul marelui premiu din cadrul concursului PRO TV AIEVEA va avea o sesiune de meet and greet cu Andra, își va întâlni artista favorită și vor face fotografii împreună, însă mai multe lucruri despre această experiență vom afla pe www.protv.ro.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

Evenimente

Concert La Familia după 20 de ani: Poveste de cartier

Published

on

După 20 de ani: “Fiecare zi e o poveste / O nouă speranţă-n fiecare zi / Aceeaşi poveste de cartier / Şi mereu te întrebi ce câştigi de la viaţă!”

În urmă cu 20 de ani, aceste versuri răsunau din casetofoanele multor fani ai trupei La Familia. “Poveste de cartier” purta în 1998 poziția numărul 9 pe albumul “Nicăieri nu-i ca acasă”. Era cel de-al doilea album al La Familia, lansat pe 6 mai 1998, atât pe casetă cât și pe CD și vândut în aproximativ 70.000 de exemplare în toată țara.

“Mulțumesc tuturor celor care au cumpărat casetele La Familia… Anii ’90 au fost foarte tulburi… Mama era profesoară la stat și tata lăcătuș mecanic. Noi eram 4 copii. Făra ajutorul fanilor mei, acum sigur eram unul dintre milioanele de români din Italia, Germania ori Anglia. Le mulțumesc !”, spune Puya.

Sișu îi mulțumeste lui Dumnezeu că “prin trăirile pe care le-am avut am ajuns omul de azi și tot cu ajutorul Lui sper să fiu și omul de mâine. Le mulțumesc ascultătorilor care au avut încredere în mine, m-au susținut în cele mai grele momente și au ținut prezent numele La Familia atunci când eu eram absent.”

Atunci…

În 1998 muzica La Familia aducea realitatea din cartier în fața tuturor. Era filmul în versuri, discursul prin muzică, felul a doi tineri de a arăta viața așa cum este ea. Sălăjeanul lui Puya și Sișu era, de fapt, cartierul fiecărui Bucureștean și, in extensis, al românilor. Mulți dintre cei norocoși, poate ca și în ziua de astăzi, nu aveau ochi să vadă și nici urechi să audă Cartierul. Puya și Sișu da! Povestea lor de cartier reunea povestea trăită de unii, povestea auzită de alții cu povestea povestită: curse ilegale de mașini, abuzuri în familii, condiții sociale limitate, copii din familii monoparentale sau crescuți cu bătăi și certuri, care prin rebeliune încercau să se rupă de niște tipare ce nu li se potriveau, găștile, greșelile și tot ceea ce însemna strada anilor ’98.

Doi tineri au folosit muzica și au făcut-o manifest. Manifest al nedreptății. Manifest al celor neajutorați. Manifest al lui: “să arunce cu piatra cine se știe fără de păcat”. Manifrest al unei societăți în care Patul lui Procust crea monștri.

Acum…

La două decenii distanță de acest moment, Puya și Sișu revin în fața fanilor într-un concert la Arenele Romane, în data de 21 Aprilie, ora 20.00. Organizatorii pregătesc un cort încălzit, dar și un Bairam cu trupa – ocazie cu care fanii vor face poze cu artiștii, vor lua autografe și vor depăna amintiri.

Pe scenă, invitații La Familia vor fi: El Nino, Jianu, Stres, Samurai, Spectru.

 

Prețul biletelor este de:

  • 80 de lei Intrare Generală
  • 150 de lei Bairam Tickest (acces la Party cu trupa, fotografii, autografe)

Biletele pot fi achiziționate prin: Eventim, Bilete.ro, Bilet.ro, Iabilet.ro, Blt.ro, Myticket.ro.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

Evenimente

Cel mai mare show al Deliei ajunge la Chișinău – Essence of Delia

Published

on

Foto Credit: FABRICA DE PR

Lumea fascinantă a Deliei din show-urile artistei care deja au făcut istorie, precum și cele mai cunoscute hituri ale sale ajung în martie la Chișinău.

Capitala Repiblicii Moldova se pregătește pe 9 martie să afle care este Essence of Delia, într-un show plin de culoare, muzică, momente artistice de excepție, costume străluciotare și o explozie de trăiri. Cele mai cunoscute piese ale artistei, invitați, precum și momente din celebrul show PsiheDelia, toate se vor regăsi pe scena Palatului Național Nicolae Sulac din Chișinău, începând cu ora 19:00.

Delia se va afla pe scenă față în față cu Mini-Delia: talentata și tânăra dansatoare Ionela Țăruș va fi alături de artistă în cel mai original spectacol live. Micuța basarabeancă s-a făcut remarcată în diverse show-uri de talente, apoi Delia a invitat-o să apară alături de ea în show-ul PsiheDelia din București, în rolul Mini-Delia, pentru momentul piesei „Cine m-a făcut om mare”.

Concertele Deliei au devenit experiențe artistice în sine, care se desfășoară după concepte gândite de artistă și îmbrăcate în scenarii spectaculoase de o întreagă armată de oameni. De la peste 400 de costume, la decoruri care se schimbă în timp real și care-l poartă pe spectator în lumi fantastice, de la sute de oameni care intră pe scenă, balerini, artiști invitați sau figurație, până la acrobații pe care însăși Delia le pune în practică, totul este o trăire. Delia a reușit performanța de a fi primul artist român cu sold out la doar o lună de la anunțul show-ului, cu ”Delia’s Winter Wonderland“, apoi anul trecut a depășit toate așteptările cu ”PsiheDelia”, show care s-a desfășurat trei zile la rând cu sala arhiplină și care a ajuns și la Londra pe celebra Indigo at O2 Arena. Un artist complet, cu studii muzicale, care cântă la mai multe instrumente, dar și compune muzică, Delia aduce publicului o experiență artistică în sine în spectacolele sale care sunt o adevărată desfășurare de forțe. Biletele pentru Essence of Delia pot fi achiziționate la casele Palatului Național „Nicolae Sulac” din Chișinău.

Delia este artista care a dat muzicii românești, doi ani la rând, „piesa anului”. Astfel, conform clasamentului Mediaforest, Delia este pe locul întâi atât în 2017, cât și în 2016, cu două colaborări de succes: „Weekend” cu The Motans este piesa anului 2017, iar „Gura ta” cu Deepcentral a fost piesa anului 2016.

 

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

Abonează-te la RADAR!

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Trending