Connect with us

ALL MEDIA

Programe adaptate zilei de doliu naţional, la Televiziunea Română pentru tragedia din Polonia

Published

on

Din respect pentru tragedia care a marcat poporul polonez, Televiziunea Română îşi va modifica programele obişnuite ale principalelor posturi ale sale: TVR 1, TVR 2, TVR 3, TVR Cultural şi TVR internaţional atât sâmbătă, 17 aprilie, cât şi duminică, declarată zi de doliu naţional.

Astfel, TVR 1 şi TVRi vor transmite sâmbătă, 17 aprilie, de la ora

11.55 o ediţie specială dedicată Funeraliilor victimelor accidentului aviatic de la Smolensk. Ediţia va fi moderată de Mihai Constantin şi va consta în transmisiuni directe de la Varşovia şi din Studioul 11 al TVR.

Duminică, 18 aprilie, de la ora 14.00, TVR 1 şi TVRi vor transmite în direct Ceremonia de înhumare a preşedintelui polonez Lech Kaczynski şi a soţiei acestuia Maria Kaczynski.

Programul TVR 1 pentru restul zilei de duminică va cuprinde, de la ora 17.15, spectacolul de teatru Concert din muzică de Bach, de Hortensia Papadat Bengescu, realizat de Dinu Tănase în 1974, având în

distribuţie: în distributie: Fory Etterle, Irina Petrescu, Ovidiu Iuliu Moldovan.

De la ora 18.50, relizatorul Ioan Grigorescu vă invită în cadrul programului Spectacolul lumii  să cunoaşteţi Varşovia lui Canaletto, veneţianul care a pictat oraşul la comanda ultimului rege al Poloniei, Stanislaw August, cu o extraordinară precizie a redării detaliilor.

Dincolo de valoarea artistică, tocmai aceasta caracteristică avea să dea, peste 200 de ani, o folosinţă la care nimeni nu s-ar fi gândit.

Seara, de la ora 21.10, TVR 1 şi TVRi au programat un film difuzat cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei şi DACIN SARA, ca un omagiu adus celor dispăruţi în accidentul aviatic de la Smolensk şi în semn de respect pentru drama poporului polonez: Trenul de aur ( ZLOTY POCIAG, Romania-Polonia, 1987)

Regia: Bohdan Poreba, scenariul: Ioan Grigorescu

Cu: Waclaw Ulewicz, Ewa Kuklinska, Mitică Popescu, Mircea Albulescu ,,În 1939, România şi Polonia au scris împreuna o pagină de solidaritate luminoasă în acele vremuri întunecate” (Steliu Lambru).

Armata poloneză, strivită între cea germană pe de-o parte, şi cea sovietică, pe de alta, a trebuit să se recunoască învinsă după aproximativ trei saptamani. A început calvarul refugiaţilor, al plecării în exil a resturilor armatei şi tezaurului. Tezaurul Poloniei, estimat la 45 de milioane de dolari, a tranzitat România şi a fost  îmbarcat în septembrie 1939 pe un vas englez în portul Constanţa. Alături de tezaur, aproximativ 50.000 de polonezi au trecut în România pentru a-şi salva vieţile şi pentru a căuta un loc de refugiu de unde să reînceapă lupta pentru apărarea patriei.

TVR 2 va transmite sâmbătă, 17 aprilie, de la ora 13,30 Jon Lord în România, concert susţinut la Sala Palatului de Jon Lord şi Orchestra Filarmonică din Ruse, dirijor Naiden Todorov, cu participarea soliştilor Kasia Laska şi Steve Balsamo.De la ora 14,25, va fi difuzat un medalion Tatiana Stepa, din cadrul Festivalului Folk you.

Duminică, 18 aprilie, de la orele 9.00 şi 18.00 este programat concertul susţinut de Gheorghe Zamfir: Rapsodia Pământului fără frontieră, iar de la ora 19.10 va fi transmis filmul artistic De vorbă cu Dumnezeu (producţie SUA, 2006), cu: Henry Czerny şi Abdul Salaam El Razzac în rolurile principale. Drama este inspirată de povestea reală a lui Neale Donald Walsch, autorul unei serii de cărţi motivaţionale care s-au bucurat de succes în întreaga lume. După ce suferă un accident grav şi îşi pierde slujba, Walsch ajunge să trăiască pe străzi şi să cerşească pentru a putea supravieţui. Disperat şi descurajat, în cea mai neagră perioadă a existenţei sale, cere socoteală divinităţii şi… primeşte răspunsuri !

Tot duminică, de la ora 21.00 va fi difuzat la TVR 2 documentarul Ultima prescură,  realizat de Tudor Chirilă, producţie premiată recent de UCIN pentru documentar de lung metraj. Realizat în întregime în satul Bălnaca din comuna Şuncuiuş, filmul are ca personaj central pe Nana Veronica, aporape octogenară şi trăitoare de una singură în gospodăria ei din cătunul numit Vizurişte – câteva case lângă o pădure de munte, departe de sat. Figură emblematică a zonei, respectată de toţi vecinii, ea era cea care pe vremuri făcea prescura pentru biserica satului fiind considerată de preoţi o femeie curată.

Descoperită de realizator în gospodăria ei, bătrâna acceptă în urma rugăminţilor să mai coacă o dată prescura şi paştile pentru slujba de Înviere în cuptorul din curtea ei. Va fi, cu adevărat „ultima prescură”, iar aparatul a înregistrat meticulous toate etapele procesului dar a şi surprins, în tehnica cine-verite, universul cotidian al bătrânei, în detaliile sale semnificative.

Ziua de Doliu Naţional se va încheia la TVR 2 cu difuzarea de la ora 23.10 a filmului Fără teamă: Viaţa Papei Ioan Paul al II-lea, povestea vieţii polonezului Karol Jozef Wojtila, cel care a fost pentru 26 de ani suveranul pontif Ioan Paul al II-lea, spusă în frânturi de amintiri, care au ca punct de plecare călătoria la Ierusalim din martie 2000 şi momentele de reculegere de la Zidul Plângerii.

Şi TVR Cultural va adapta programul de duminică, 18 aprilie, pentru acesată zi. De la ora ora 14.00, emisiunea La porţile ceriului  va fi dedicată semnificaţiilor acestei zile de doliu, cu ajutorul gazdei – Grigore Leşe.

De la ora 17.00 a fost programat special documentarul Evadat din Gulag (Georgia, 2003), în regia lui Amiredjibi Kutsna .

O poveste adevărată a unui fost deţinut politic care de 6 ori a scăpat din lagărele de concentrare ale lui Stalin şi a învins două condamnări la moarte, torturi oribile, inimaginabile şi 16 ani de IAD in lagărele de exterminare ale lui Stalin.

Iar de la 18.25, TVR Cultural difuzează un alt episod al noii emisiuni Ziduri şi umbre, în continuarea prezintării poveştilor  unora dintre cele mai  importante monumente nationale.

TVR 3 îşi invită telespectatorii să urmărească duminică, 18 aprilie, de ora  13,05 documentarul  Sălaşul., realizat de Studioul teritorial Timisoara.

Personaj central este o bătrână ce  a trăit singură, ruptă complet de

lume (inclusiv de satul ei). Din când în când o mai vizitează fiul, care are în grijă oile, sau o fată care o mai ajută cu treburile casei. Mai mănâncă, singură sau însoţită, câte o ciorbă cu pâine sau o mămăligă cu brânză, iar în jurul unei mese se infiripa discuţia. Nu are televizor sau radio, doar o ,,Biblie” roasă de vreme, din care mai

citeşte uneori. Cam aşa curge viaţa, aparent neschimbată de o

eternitate, a acestui personaj, pe al cărui chip putem citi, în

clipele de singurătate, o adâncă suferinţă.

De la ora 14,05 este programat concertul  Filarmonicii Banatul.

Studioul teritorial Timisoara.  Corul si Orchestra Filarmonicii „Banatul” la o inedită deschidere  de stagiune,un concert în aer liber desfasurat in fata Catedralei din  Timisoara. Un eveniment care se inscrie si in ciclul celor legate de  aniversarea a 290 de ani de la eliberarea Timisoarei de sub ocupatia  otomana de catre printul Eugeniu de Savoya si 61 de ani de la  începerea lucrărilor de construcţie a Catedralei Mitropolitane.

Lasa un comentariu aici!

Str. Delea Veche, nr.24, copr D, et.4, Sector 2, Bucuresti. Pentru comunicate de presa, informari si alte materiale va rugam sa ne contactati pe e-mail.

Click to comment

Lasă un răspuns

ALL MEDIA

KANAL D, amendă maximă de la CNA pentru prea multă publicitate difuzată!

Published

on

Televiziunea Kanal D a mai primit o amendă maximă, de 200.000 de lei, de la Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) pentru depăşiri ale duratei de publicitate permise de lege înregistrate în luna noiembrie, informeaza adevarul.ro .

Potrivit monitorizării realizate pentru perioada 1-30 noiembrie 2017, în intervalul orar 07.00–18.00, Kanal D a avut în total depăşiri de aproape trei ore (2 ore, 59 de minute şi 31 de secunde), depăşirea cea mai mare fiind de două minute şi 10 secunde. Pe 18 ianuarie, Kanal D a mai fost amendată cu 200.000 de lei de CNA pentru depăşiri ale duratei de publicitate permise de lege înregistrate în luna noiembrie, dar pentru intervalul orar 18.00–23.00. Pentru acel interval orar s-au constatat depăşiri de 3 ore, un minut şi 31 de secunde, iar depăşirea cea mai mare a fost de un minut şi 57 de secunde.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

Radio

DigiFM, Andrei Stoica, fost concurent la Exatlon: ” nu mai știam să umblu pe telefon”

Published

on

Foto Credit: DIGI FM

Andrei Stoica, fost concurent la Exatlon, a fost invitat la matinalul Digi FM cu Bogdan Miu și Catalin Striblea. Acesta a fost nevoit să se retragă din concurs din cauza unei accidentări pe care a suferit-o în cadrul competitiei.

“Îmi pare rău. Ce pot să fac? Exatlonul este un concurs foarte dur, iar condițiile foarte grele de acolo m-au adus în situația în care m-am accidentat și să părăsesc concursul. Nu m-am gândit că va fi atât de greu. Probele erau grele dar frumoase. Lipsa mâncării și a vitaminelor a devenit de nesuportat la un moment dat, cel puțin de corpul meu.”, a spus Andrei Stoica. El a slăbit 10 kilograme în cele 9 săptămâni pe care le-a petrecut în cadrul concursului.

Despre show, fostul concurent a spus că totul se întâmplă în timp real.

“Se filmează nonstop. Noi nu știm foarte multe detalii. Nu știm nici cât e ceasul, ne orientăm după soare. Nu avem acces la telefoane. Când am ieșit din concurs și am intrat în posesia telefonului, mi-am dat seama că nu mai știu să umblu pe el, să intru în meniu.”, a mai zis el.

Andrei a răspuns și la întrebarea unui ascultător Digi FM, care era curios să afle dacă probele au loc zilnic.

“Aproape în fiecare zi jucam. O zi sau două pe săptămână erau de reality, ne plimbam pe plajă, stăteam, făceam testimoniale. Primele trei săptămâni au fost cele mai grele pentru că nu am avut pauză deloc.”, a povestit el.

 

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

Radio

Vlad Mixich se alatura echipei DIGI FM

Published

on

La DigiFM schimbăm rețeta rubricilor de sănătate. Le dăm substanță, le difuzăm cu încredere și le dăm culoarea celor mai noi descoperiri medicale.

Ne ajută unul dintre cei mai de încredere experți în politici de sănătate, dr. Vlad Mixich, aflat de mulți ani în arena Sănătății românești unde aduce seriozitate, onestitate și grijă pentru pacienți și pentru informațiile sigure și verificate științific.

Inserția “pastilelor” lui Vlad Mixich în programele Digi FM vine să întărească astfel promisiunea brandului de a respecta acuratețea și relevanța informațiilor livrate ascultătorilor. “Mixul de sănătate” este un răspuns firesc la nevoia continuă a oamenilor de a afla care sunt lucrurile care le alterează sănătatea și care sunt căile pentru ocrotirea acesteia.

Vlad Mixich este visiting research fellow al Facultății de Medicină a King’s College (Colegiul Regal din Londra). A lucrat cu cele mai prestigioase instituții internaționale în domeniul politicilor de sănătate și a scris în România mii de articole despre sănătatea românilor și medicina modernă.

Vlad Mixich va aduce la Digi FM, atât în rubricile din matinal, cât și în retrospectiva de sâmbătă dimineața, știri, radiografii ale sistemului medical românesc, ultimele noutăți din avanposturile științelor medicale, dar și sfaturi utile despre cum ne protejăm sănătatea și cum prevenim anumite afecțiuni. Împreună cu el și invitații săi, ascultătorii Digi FM vor avea ocazia să (re)descopere încrederea în medicina bazată pe dovezi.

Tot ce este important în domeniul Sănătății, prin vocea expertului, de luni până vineri, la matinal, intre 8:00 si 9:00, precum și sâmbăta, de la ora 11:00. Doar la DigiFM. Ca să știi.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

Abonează-te la RADAR!

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Advertisement

Trending