Connect with us

ALL MEDIA

Programe adaptate zilei de doliu naţional, la Televiziunea Română pentru tragedia din Polonia

Published

on

 

Din respect pentru tragedia care a marcat poporul polonez, Televiziunea Română îşi va modifica programele obişnuite ale principalelor posturi ale sale: TVR 1, TVR 2, TVR 3, TVR Cultural şi TVR internaţional atât sâmbătă, 17 aprilie, cât şi duminică, declarată zi de doliu naţional.

Astfel, TVR 1 şi TVRi vor transmite sâmbătă, 17 aprilie, de la ora

11.55 o ediţie specială dedicată Funeraliilor victimelor accidentului aviatic de la Smolensk. Ediţia va fi moderată de Mihai Constantin şi va consta în transmisiuni directe de la Varşovia şi din Studioul 11 al TVR.

Duminică, 18 aprilie, de la ora 14.00, TVR 1 şi TVRi vor transmite în direct Ceremonia de înhumare a preşedintelui polonez Lech Kaczynski şi a soţiei acestuia Maria Kaczynski.

Programul TVR 1 pentru restul zilei de duminică va cuprinde, de la ora 17.15, spectacolul de teatru Concert din muzică de Bach, de Hortensia Papadat Bengescu, realizat de Dinu Tănase în 1974, având în

distribuţie: în distributie: Fory Etterle, Irina Petrescu, Ovidiu Iuliu Moldovan.

De la ora 18.50, relizatorul Ioan Grigorescu vă invită în cadrul programului Spectacolul lumii  să cunoaşteţi Varşovia lui Canaletto, veneţianul care a pictat oraşul la comanda ultimului rege al Poloniei, Stanislaw August, cu o extraordinară precizie a redării detaliilor.

Dincolo de valoarea artistică, tocmai aceasta caracteristică avea să dea, peste 200 de ani, o folosinţă la care nimeni nu s-ar fi gândit.

Seara, de la ora 21.10, TVR 1 şi TVRi au programat un film difuzat cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei şi DACIN SARA, ca un omagiu adus celor dispăruţi în accidentul aviatic de la Smolensk şi în semn de respect pentru drama poporului polonez: Trenul de aur ( ZLOTY POCIAG, Romania-Polonia, 1987)

Regia: Bohdan Poreba, scenariul: Ioan Grigorescu

Cu: Waclaw Ulewicz, Ewa Kuklinska, Mitică Popescu, Mircea Albulescu ,,În 1939, România şi Polonia au scris împreuna o pagină de solidaritate luminoasă în acele vremuri întunecate” (Steliu Lambru).

Armata poloneză, strivită între cea germană pe de-o parte, şi cea sovietică, pe de alta, a trebuit să se recunoască învinsă după aproximativ trei saptamani. A început calvarul refugiaţilor, al plecării în exil a resturilor armatei şi tezaurului. Tezaurul Poloniei, estimat la 45 de milioane de dolari, a tranzitat România şi a fost  îmbarcat în septembrie 1939 pe un vas englez în portul Constanţa. Alături de tezaur, aproximativ 50.000 de polonezi au trecut în România pentru a-şi salva vieţile şi pentru a căuta un loc de refugiu de unde să reînceapă lupta pentru apărarea patriei.

TVR 2 va transmite sâmbătă, 17 aprilie, de la ora 13,30 Jon Lord în România, concert susţinut la Sala Palatului de Jon Lord şi Orchestra Filarmonică din Ruse, dirijor Naiden Todorov, cu participarea soliştilor Kasia Laska şi Steve Balsamo.De la ora 14,25, va fi difuzat un medalion Tatiana Stepa, din cadrul Festivalului Folk you.

Duminică, 18 aprilie, de la orele 9.00 şi 18.00 este programat concertul susţinut de Gheorghe Zamfir: Rapsodia Pământului fără frontieră, iar de la ora 19.10 va fi transmis filmul artistic De vorbă cu Dumnezeu (producţie SUA, 2006), cu: Henry Czerny şi Abdul Salaam El Razzac în rolurile principale. Drama este inspirată de povestea reală a lui Neale Donald Walsch, autorul unei serii de cărţi motivaţionale care s-au bucurat de succes în întreaga lume. După ce suferă un accident grav şi îşi pierde slujba, Walsch ajunge să trăiască pe străzi şi să cerşească pentru a putea supravieţui. Disperat şi descurajat, în cea mai neagră perioadă a existenţei sale, cere socoteală divinităţii şi… primeşte răspunsuri !

Tot duminică, de la ora 21.00 va fi difuzat la TVR 2 documentarul Ultima prescură,  realizat de Tudor Chirilă, producţie premiată recent de UCIN pentru documentar de lung metraj. Realizat în întregime în satul Bălnaca din comuna Şuncuiuş, filmul are ca personaj central pe Nana Veronica, aporape octogenară şi trăitoare de una singură în gospodăria ei din cătunul numit Vizurişte – câteva case lângă o pădure de munte, departe de sat. Figură emblematică a zonei, respectată de toţi vecinii, ea era cea care pe vremuri făcea prescura pentru biserica satului fiind considerată de preoţi o femeie curată.

Descoperită de realizator în gospodăria ei, bătrâna acceptă în urma rugăminţilor să mai coacă o dată prescura şi paştile pentru slujba de Înviere în cuptorul din curtea ei. Va fi, cu adevărat „ultima prescură”, iar aparatul a înregistrat meticulous toate etapele procesului dar a şi surprins, în tehnica cine-verite, universul cotidian al bătrânei, în detaliile sale semnificative.

Ziua de Doliu Naţional se va încheia la TVR 2 cu difuzarea de la ora 23.10 a filmului Fără teamă: Viaţa Papei Ioan Paul al II-lea, povestea vieţii polonezului Karol Jozef Wojtila, cel care a fost pentru 26 de ani suveranul pontif Ioan Paul al II-lea, spusă în frânturi de amintiri, care au ca punct de plecare călătoria la Ierusalim din martie 2000 şi momentele de reculegere de la Zidul Plângerii.

Şi TVR Cultural va adapta programul de duminică, 18 aprilie, pentru acesată zi. De la ora ora 14.00, emisiunea La porţile ceriului  va fi dedicată semnificaţiilor acestei zile de doliu, cu ajutorul gazdei – Grigore Leşe.

De la ora 17.00 a fost programat special documentarul Evadat din Gulag (Georgia, 2003), în regia lui Amiredjibi Kutsna .

O poveste adevărată a unui fost deţinut politic care de 6 ori a scăpat din lagărele de concentrare ale lui Stalin şi a învins două condamnări la moarte, torturi oribile, inimaginabile şi 16 ani de IAD in lagărele de exterminare ale lui Stalin.

Iar de la 18.25, TVR Cultural difuzează un alt episod al noii emisiuni Ziduri şi umbre, în continuarea prezintării poveştilor  unora dintre cele mai  importante monumente nationale.

TVR 3 îşi invită telespectatorii să urmărească duminică, 18 aprilie, de ora  13,05 documentarul  Sălaşul., realizat de Studioul teritorial Timisoara.

Personaj central este o bătrână ce  a trăit singură, ruptă complet de

lume (inclusiv de satul ei). Din când în când o mai vizitează fiul, care are în grijă oile, sau o fată care o mai ajută cu treburile casei. Mai mănâncă, singură sau însoţită, câte o ciorbă cu pâine sau o mămăligă cu brânză, iar în jurul unei mese se infiripa discuţia. Nu are televizor sau radio, doar o ,,Biblie” roasă de vreme, din care mai

citeşte uneori. Cam aşa curge viaţa, aparent neschimbată de o

eternitate, a acestui personaj, pe al cărui chip putem citi, în

clipele de singurătate, o adâncă suferinţă.

De la ora 14,05 este programat concertul  Filarmonicii Banatul.

Studioul teritorial Timisoara.  Corul si Orchestra Filarmonicii „Banatul” la o inedită deschidere  de stagiune,un concert în aer liber desfasurat in fata Catedralei din  Timisoara. Un eveniment care se inscrie si in ciclul celor legate de  aniversarea a 290 de ani de la eliberarea Timisoarei de sub ocupatia  otomana de catre printul Eugeniu de Savoya si 61 de ani de la  începerea lucrărilor de construcţie a Catedralei Mitropolitane.

Lasa un comentariu aici!

Str. Delea Veche, nr.24, copr D, et.4, Sector 2, Bucuresti. Pentru comunicate de presa, informari si alte materiale va rugam sa ne contactati pe e-mail.

Click to comment

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Radio

Exclusiv la DigiFM, Horia Tecau: „Nu e un regret medalia olimpică”

Published

on

Foto Credit: DIGI FM
 

În această dimineață la Digi FM, Horia Tecău a vorbit despre rolul părinților în viață tinerilor jucători de tenis. Cătălin Striblea a stat de vorbă cu cel mai bun jucător de dublu al României la interviurile de colecție pe pagina de facebook Digi FM.

„Părinții să nu uite că acei copii care încep să joace tenis sau orice alt sport au nevoie de un părinte, în primul rând, și după de un antrenor de tenis. Tu, ca părinte, devii antrenor de tenis și nu mai ești părinte, e dificil acolo. Cred că rolul părintelui este să găsească educatorii, antrenorii potriviți pentru copilul lui, în care crede, îl poate dezvolta într-un mod sănătos și să îi ofere condițiile necesare”, a spus Tecău.

Tenismenul a avut parte de o perioadă grea, atunci când a pierdut 3 finale consecutive de Grand Slam.

„Începusem să mă gândesc dacă voi mai avea oportunitatea să ajung într-o finală de Grand Slam și dacă voi putea câștiga vreodată. Îmi lipsea acea încredere în mine și acea credință până la final. Ca să joci o finală e foarte diferit, față de o semifinală, e altă încărcătură, e meciul suprem. Dacă nu ai pe cineva în jur care să te facă să înțelegi de ce ai nevoie ca să câștigi, e mai greu.”

Cătălin Striblea a fost curios să afle dacă Horia Tecău regretă că nu a devenit și campion olimpic.

„Nu e un regret medalia olimpică. Cu toate că e foarte greu să fii acolo pe podium, eram bine pentru că am avut câteva minute de pauză, în care ne bucuram că eram acolo, dar era și regretul că am fost atât de aproape.”, a spus tenismenul.

 

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

ALL MEDIA

Alexandru Giboi a fost ales Secretar General al Alianței Europene a Agențiilor de Presă

Published

on

 

Vineri, 21 septembrie 2018, directorul general al AGERPRES, Alexandru Giboi, a fost ales în funcția de Secretar General al Alianței Europene a Agențiilor de Presă, în cadrul Conferinței EANA de la Varșovia, Polonia.

La Varșovia a avut loc în perioada 20-21 septembrie întâlnirea șefilor agențiilor de presă membre EANA, ocazie cu care a fost aleasă și noua conducere a Alianței: Peter Kropsch, CEO dpa (Germania), președinte, Michalis Psilos, CEO ANA-MPA (Grecia), și Jiri Majstr, CEO CTK (Cehia), membri în board.

În cadrul Conferinței s-a discutat și despre provocările actuale din domeniul media, despre întărirea colaborării dintre agențiile membre, dar și despre directiva privind drepturile de autor.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

ALL MEDIA

Digi FM lansează campania de imagine “Ca să știi” – toamna 2018

Published

on

Foto Credit: DIGI FM
 

Digi FM iese din studioul radio și merge în stradă, alături de ascultători. “Ca să știi” este și în acest sezon out of home, nu doar On Air. Campania de imagine urmărește să apropie publicul de radio de cea mai inspirată combinație de știri și muzică, difuzată exclusiv la Digi FM.

„În prezent, Digi FM ajunge săptămânal la peste două milioane de ascultători. După trei ani de la prima emisie, aceasta este o reușită datorată muncii de echipă, un rezultat care ne determină să continuăm investițiile pentru susținerea creșterii. Ne dorim ca Digi FM să fie, în continuare, principalul reper al zilei pentru cei care apreciază calitatea informației, alternanța dinamică între știrile și hit-urile zilei, dezbaterile documentate despre evenimentele actuale”, a declarat Serghei Bulgac, CEO al grupului Digi|RCS&RDS.

Campania de imagine din această toamnă continuă seria veștilor bune despre Digi FM, marcată de rezultatul sondajelor recent făcute publice. Conform studiilor de audiență pe valul de vară (aprilie – august 2018),  Digi FM are la nivel național o cotă de piață* care l-a dus pe locul 4 în topul celor mai ascultate radiouri din România.

Ca sa știi – Digi FM 2018” se desfășoară în perioada 17 septembrie 2018 – 17 decembrie 2018 la nivel național. Vizualul campaniei se va vedea pe mijloacele de transport public din București și din țară, pe una dintre rețelele de LED screen-uri din București și din țară, în rețeaua de metrou și pe stâlpi, sub formă de steaguri, în București.

Sloganul “Ca să știi” a fost lansat în 2017, printr-o campanie On Air, continuată și în OOH.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading
Advertisement
Advertisement Https://Www.Autodoc24.RO

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Advertisement

Trending