Connect with us

ALL MEDIA

Programe adaptate zilei de doliu naţional, la Televiziunea Română pentru tragedia din Polonia

Published

on

 

Din respect pentru tragedia care a marcat poporul polonez, Televiziunea Română îşi va modifica programele obişnuite ale principalelor posturi ale sale: TVR 1, TVR 2, TVR 3, TVR Cultural şi TVR internaţional atât sâmbătă, 17 aprilie, cât şi duminică, declarată zi de doliu naţional.

Astfel, TVR 1 şi TVRi vor transmite sâmbătă, 17 aprilie, de la ora

11.55 o ediţie specială dedicată Funeraliilor victimelor accidentului aviatic de la Smolensk. Ediţia va fi moderată de Mihai Constantin şi va consta în transmisiuni directe de la Varşovia şi din Studioul 11 al TVR.

Duminică, 18 aprilie, de la ora 14.00, TVR 1 şi TVRi vor transmite în direct Ceremonia de înhumare a preşedintelui polonez Lech Kaczynski şi a soţiei acestuia Maria Kaczynski.

Programul TVR 1 pentru restul zilei de duminică va cuprinde, de la ora 17.15, spectacolul de teatru Concert din muzică de Bach, de Hortensia Papadat Bengescu, realizat de Dinu Tănase în 1974, având în

distribuţie: în distributie: Fory Etterle, Irina Petrescu, Ovidiu Iuliu Moldovan.

De la ora 18.50, relizatorul Ioan Grigorescu vă invită în cadrul programului Spectacolul lumii  să cunoaşteţi Varşovia lui Canaletto, veneţianul care a pictat oraşul la comanda ultimului rege al Poloniei, Stanislaw August, cu o extraordinară precizie a redării detaliilor.

Dincolo de valoarea artistică, tocmai aceasta caracteristică avea să dea, peste 200 de ani, o folosinţă la care nimeni nu s-ar fi gândit.

Seara, de la ora 21.10, TVR 1 şi TVRi au programat un film difuzat cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei şi DACIN SARA, ca un omagiu adus celor dispăruţi în accidentul aviatic de la Smolensk şi în semn de respect pentru drama poporului polonez: Trenul de aur ( ZLOTY POCIAG, Romania-Polonia, 1987)

Regia: Bohdan Poreba, scenariul: Ioan Grigorescu

Cu: Waclaw Ulewicz, Ewa Kuklinska, Mitică Popescu, Mircea Albulescu ,,În 1939, România şi Polonia au scris împreuna o pagină de solidaritate luminoasă în acele vremuri întunecate” (Steliu Lambru).

Armata poloneză, strivită între cea germană pe de-o parte, şi cea sovietică, pe de alta, a trebuit să se recunoască învinsă după aproximativ trei saptamani. A început calvarul refugiaţilor, al plecării în exil a resturilor armatei şi tezaurului. Tezaurul Poloniei, estimat la 45 de milioane de dolari, a tranzitat România şi a fost  îmbarcat în septembrie 1939 pe un vas englez în portul Constanţa. Alături de tezaur, aproximativ 50.000 de polonezi au trecut în România pentru a-şi salva vieţile şi pentru a căuta un loc de refugiu de unde să reînceapă lupta pentru apărarea patriei.

TVR 2 va transmite sâmbătă, 17 aprilie, de la ora 13,30 Jon Lord în România, concert susţinut la Sala Palatului de Jon Lord şi Orchestra Filarmonică din Ruse, dirijor Naiden Todorov, cu participarea soliştilor Kasia Laska şi Steve Balsamo.De la ora 14,25, va fi difuzat un medalion Tatiana Stepa, din cadrul Festivalului Folk you.

Duminică, 18 aprilie, de la orele 9.00 şi 18.00 este programat concertul susţinut de Gheorghe Zamfir: Rapsodia Pământului fără frontieră, iar de la ora 19.10 va fi transmis filmul artistic De vorbă cu Dumnezeu (producţie SUA, 2006), cu: Henry Czerny şi Abdul Salaam El Razzac în rolurile principale. Drama este inspirată de povestea reală a lui Neale Donald Walsch, autorul unei serii de cărţi motivaţionale care s-au bucurat de succes în întreaga lume. După ce suferă un accident grav şi îşi pierde slujba, Walsch ajunge să trăiască pe străzi şi să cerşească pentru a putea supravieţui. Disperat şi descurajat, în cea mai neagră perioadă a existenţei sale, cere socoteală divinităţii şi… primeşte răspunsuri !

Tot duminică, de la ora 21.00 va fi difuzat la TVR 2 documentarul Ultima prescură,  realizat de Tudor Chirilă, producţie premiată recent de UCIN pentru documentar de lung metraj. Realizat în întregime în satul Bălnaca din comuna Şuncuiuş, filmul are ca personaj central pe Nana Veronica, aporape octogenară şi trăitoare de una singură în gospodăria ei din cătunul numit Vizurişte – câteva case lângă o pădure de munte, departe de sat. Figură emblematică a zonei, respectată de toţi vecinii, ea era cea care pe vremuri făcea prescura pentru biserica satului fiind considerată de preoţi o femeie curată.

Descoperită de realizator în gospodăria ei, bătrâna acceptă în urma rugăminţilor să mai coacă o dată prescura şi paştile pentru slujba de Înviere în cuptorul din curtea ei. Va fi, cu adevărat „ultima prescură”, iar aparatul a înregistrat meticulous toate etapele procesului dar a şi surprins, în tehnica cine-verite, universul cotidian al bătrânei, în detaliile sale semnificative.

Ziua de Doliu Naţional se va încheia la TVR 2 cu difuzarea de la ora 23.10 a filmului Fără teamă: Viaţa Papei Ioan Paul al II-lea, povestea vieţii polonezului Karol Jozef Wojtila, cel care a fost pentru 26 de ani suveranul pontif Ioan Paul al II-lea, spusă în frânturi de amintiri, care au ca punct de plecare călătoria la Ierusalim din martie 2000 şi momentele de reculegere de la Zidul Plângerii.

Şi TVR Cultural va adapta programul de duminică, 18 aprilie, pentru acesată zi. De la ora ora 14.00, emisiunea La porţile ceriului  va fi dedicată semnificaţiilor acestei zile de doliu, cu ajutorul gazdei – Grigore Leşe.

De la ora 17.00 a fost programat special documentarul Evadat din Gulag (Georgia, 2003), în regia lui Amiredjibi Kutsna .

O poveste adevărată a unui fost deţinut politic care de 6 ori a scăpat din lagărele de concentrare ale lui Stalin şi a învins două condamnări la moarte, torturi oribile, inimaginabile şi 16 ani de IAD in lagărele de exterminare ale lui Stalin.

Iar de la 18.25, TVR Cultural difuzează un alt episod al noii emisiuni Ziduri şi umbre, în continuarea prezintării poveştilor  unora dintre cele mai  importante monumente nationale.

TVR 3 îşi invită telespectatorii să urmărească duminică, 18 aprilie, de ora  13,05 documentarul  Sălaşul., realizat de Studioul teritorial Timisoara.

Personaj central este o bătrână ce  a trăit singură, ruptă complet de

lume (inclusiv de satul ei). Din când în când o mai vizitează fiul, care are în grijă oile, sau o fată care o mai ajută cu treburile casei. Mai mănâncă, singură sau însoţită, câte o ciorbă cu pâine sau o mămăligă cu brânză, iar în jurul unei mese se infiripa discuţia. Nu are televizor sau radio, doar o ,,Biblie” roasă de vreme, din care mai

citeşte uneori. Cam aşa curge viaţa, aparent neschimbată de o

eternitate, a acestui personaj, pe al cărui chip putem citi, în

clipele de singurătate, o adâncă suferinţă.

De la ora 14,05 este programat concertul  Filarmonicii Banatul.

Studioul teritorial Timisoara.  Corul si Orchestra Filarmonicii „Banatul” la o inedită deschidere  de stagiune,un concert în aer liber desfasurat in fata Catedralei din  Timisoara. Un eveniment care se inscrie si in ciclul celor legate de  aniversarea a 290 de ani de la eliberarea Timisoarei de sub ocupatia  otomana de catre printul Eugeniu de Savoya si 61 de ani de la  începerea lucrărilor de construcţie a Catedralei Mitropolitane.

Lasa un comentariu aici!

Str. Delea Veche, nr.24, copr D, et.4, Sector 2, Bucuresti. Pentru comunicate de presa, informari si alte materiale va rugam sa ne contactati pe e-mail.

Click to comment

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Radio

Măruță revine la ”prima iubire”, radioul, ca prezentator al matinalului ProFM, ”Dimineața blană”

Published

on

Foto Credit: PRO FM
 

Matinalii Sebastian Coțofană, Radu Țibulcă și Ramona Dumitrescu vor pleca în misiune la Bonțida, la Electric Castle, și ”îi cedează” lui Cătălin Măruță butoanele matinalului ProFM,”Dimineața Blană”, în zilele de 18, 19 și 20 iulie, de la 7.00 la 10.00.

După cum Măruță însuși a povestit, la 25 de ani de ProFM, că și-a dorit mereu să se întoarcă la prima dragoste, radioul, iată că visul împărtășit a devenit vis implinit. Cătălin se întorce în studioul radio, la ProFM!

El o va avea alături pe DJ-ița ProFM  Mădălina Vintilă și împreună vor duce mai departe momentele preferate ale ascultătorilor ProFM: vor învârti Roata Vacantzatziki, trimițând fanii norocoși direct în Grecia (Corfu, Thasos, Zakynthos, Halkidiki), vor da invitații la film și vor oferi vinuri speciale. Tot în studioul ProFM vor veni și ”Noaptea Târziu”, Liviu Teodorescu, Speak și Raluca. După toate semnalele, se anunță trei zile cu surprize foarte plăcute la ProFM!

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

ALL MEDIA

Competiția de fotografie Next Image va avea loc în Europa Centrală și de Est și țările nordice

Published

on

 

Huawei, lider în tehnologie și inovație la nivel global, lansează competiția de fotografie Next Image Mobile Photography Contest, oferindu-le posibilitatea tuturor pasionaților de fotografie cu smartphone-ul să își împărtășească viziunea asupra lumii moderne cu ajutorul propriului limbaj și al sistemului avansat de cameră care pune în lumină fotografia inteligentă. Fotografiile pot fi înscrise în competiție în perioada 09 iulie 2018 -20 august 2018.

Pasionații de fotografie își pot înscrie cadrele pe platforma dedicată competiției – http://campaign.consumer.huawei.com/ro/, în șase categorii care au ca scop explorarea limitelor expresiei vizuale: Faces, Good Night, Hello, Life!, Check-In, Nature și Story Board. Fotografiile înscrise vor fi prezentate într-o galerie online și vor face subiectul unui vot public, până pe data de 28 august 2018. În săptămâna următoare, membrii juriului internațional vor alege câștigătorii din rândul primelor 50 cele mai votate fotografii din fiecare categorie. Juriul este format din:

  • Yanmin Wang – Președinte Huawei Consumer Business Group Huawei Europa Centrală și de Est și țările nordice
  • Dominic Bracco – Fotograf oficial National Geographic
  • Alex Lambrechts – Fotograf certificat Leica
  • Tomasz Lazar – Laureat World Press Photo
  • Bobby Anwar – Fotograf danez
  • Gal Gadot – Actriță, imaginea seriei Huawei P20

 

Primele 50 de fotografii din clasamentul Europei Centrale și de Est și țărilor nordice vor fi, de asemenea, înscrise în competiția globală Next Image.

„Am considerat întotdeauna camerele drept o caracteristică principală a smartphone-urilor noastre și ne bucurăm să vedem că, odată cu cea mai nouă tehnologie disponibilă, oamenii pot surprinde imagini la o calitate superioară. Iar odată cu lansarea competiției Next Image sperăm să oferim șansa acestei noi generații de fotografi să își găsească inspirația”, a declarat Zachary Jianglinchao, Country Manager Huawei Romania.

„Smartphone-urile fac posibil un nou tip de fotografie, unul care ne permite să fim mai spontani și creativi, mult mai confortabil pentru persoana aflată în spatele camerei. Cred cu tărie că telefoanele care îmbină viziunea fiecăruia dintre noi cu o cameră avansată pot fi folosite ca mediu de exprimare artistic, ajutându-ne să schimbăm modul în care vedem lumea. Această competiție ne oferă ocazia să interacționăm cu tot ceea ce ne înconjoară și să explorăm limitele creativității noastre”, a declarat Vlad Eftenie, ambasadorul competiției Next Image în România.

Premiul pentru câștigătorii fiecărei categorii va consta în câte un Matebook X, publicarea fotografiei în revista National Geographic și suma de 2,000 euro. Ocupanții locurilor doi și trei vor primi câte un smartphone Huawei P20 Pro, respectiv un Huawei P20. Nu în ultimul rând, juriul va acorda un titlu Grand Prix, al cărui premiu va consta într-un Matebook X, publicarea fotografiei câștigătoare în revista National Geographic, suma de 10,000 euro și șansa de a participa, în luna septembrie, în Italia, la o expediție fotografică de 10 zile, organizată de National Geographic.

Odată cu introducerea primei camere duale pe un smartphone, pentru modelul P9, Huawei a stabilit un nou standard în industria camerelor prezente pe dispozitivele mobile. Acum, aproape trei ani mai târziu, compania face același lucru cu lansarea Huawei P20 Pro, primul smartphone care folosește un sistem triplu de lentile, alături de un sistem avansat de inteligență artificială (AI) care îmbunătățește calitatea imaginilor și sparge barierele fotografiei. Combinând datele primite de la toți cei trei senzori, P20 Pro oferă o calitate fără precedent a imaginilor în condiții de lumină scăzută sau contrast ridicat.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

ALL MEDIA

Statiile tv ale Antena TV Group S.A. si Antena 3 S.A. raman in grilele UPC si FOCUS SAT si dupa iesirea din “must carry”

Published

on

 

Posturile de televiziune Antena 1, Antena 3, Antena Stars, Happy Channel si ZU TV vor continua sa fie distribuite neintrerupt, in retelele UPC si pe platforma DTH Focus Sat, in baza parteneriatului stabil si de lunga durata pe care Antena TV Group S.A. si Antena 3 S.A. il au cu UPC Romania SRL si cu Focus Sat Romania SRL.

In luna iunie 2018 trustul INTACT a anuntat iesirea posturilor sale tv din “must carry” si incheierea unui parteneriat cu grupul RCS& RDS pentru acordarea dreptului de retransmitere a programelor tv.

Canalele Tv Antena 1, Antena 3, Antena Stars, Happy Channel si Zu Tv vor mai putea fi receptionate in curand doar in retelele distribuitorilor care doresc incheierea unui contract de retransmisie.

In acest moment, astfel de contracte sunt semnate cu societatile RCS & RDS, UPC, Focus Sat, Orange si alte societati de distributie cu acoperire locala si regionala. De asemenea, exista discutii cu ceilalati distribuitori de programe tv cu scopul incheierii contractelor de distributie.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading
Advertisement
Advertisement Https://Www.Autodoc24.RO

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Advertisement

Trending