Connect with us

ALL MEDIA

PROIECT: Discovery în parteneriat cu World Wildlife Fund va susține conservarea unei rezervații pentru tigrii din India și Bhutan

Published

on

Discovery Communications anunță semnarea unui parteneriat istoric cu World Wildlife Fund (WWF) prin care Discovery va finanța și promova conservarea unei rezervații de aproximativ 400.000 de hectare, în India și Bhutan, cu scopul protejării și înmulțirii populației de tigrii sălbatici.

 

„Mișcarea globală pentru protecția tigrilor tocmai s-a extins cu 400.000 de hectare,” a anunțat David Zaslav, Președinte și CEO al Discovery Communications. Discovery este o companie cu obiective clare și care, timp de mai bine de 30 de ani, a avut camere de filmare în toate colțurile planetei, realizând nenumarate documentare de la “Planet Earth” la “Racing Extinction”, inspirând și informând publicul despre frumusețea planetei noastre. Din păcate, tot camerele noastre au arătat și fragilitatea lumii în care trăim, implicit a animalelor. De aceea, am decis să facem un pas curajos înainte, dincolo de camerele de filmare, pentru a proteja această specie care e în pericol de dispariție. Vom veghea pentru ca aceste animale superbe să nu dispară. Vom aduce o rază de speranță acestei cauze nobile, prin intermediul brand-urile noastre, cu scopul de a dubla populația de tigrii sălbatici până în anul 2022.”

 

Doar în ultimul secol, populația de tigrii sălbatici a scăzut cu 96%, ajungând la mai puțin de 4,000 de exemplare ce trăiesc în sălbăticie, din cauza restrângerii habitatului natural și din cauza braconajului la scară mare. Dacă se asigură teritoriul necesar, prezența prăzii predilecte și protecția împotriva braconajului, populația de tigrii sălbatici se poate reface.

 

Finanțarea de către Discovery a acestei rezervații trans-frontaliere, pentru care World Wildlife Fund este partenerul pe probleme de conservarea mediului al guvernelor din India și Bhutan, va permite rangerilor să monitorizeze îndeaproape sănătatea tigrilor și să obțină date științifice, va permite suplimentarea paznicilor în vederea stopării braconajului, a protecției teritoriului și a coridoarelor necesare pentru deplasarea întregii faune.

Efortul de a dubla populația tigrilor sălbatici – o specie din vârful lanțului trofic – va contribui protejarea altor specii aflate în pericol și la crearea unui ecosistem sănătos, pe suprafața rezervației. Pentru mai multe informații despre proiect, accesați projectcat.discovery.com.

 

Pe lângă sponsorizarea proiectului C.A.T., Discovery va folosi propriile canale ce ajung la peste 3 miliarde de telespectatori la nivel mondial, pentru a susține programul intitulat „Tx2” al WWF, lansat în 2010 și al cărui obiectiv este dublarea populației de tigrii sălbatici din întreaga lume până în 2022, „Anul Tigrului” în zodiacul chinezesc.

Discovery va crea conținut despre proiectul C.A.T. care să sensibilizeze și să încurajeze telespectatorii de pe întreaga planetă să se implice în susținerea cauzei tigrilor sălbatici.

 

Consolidându-și implicarea, Discovery a demarat producția unui nou documentar dedicat vieții tigrilor, realizat de Grain Media a regizorului Orlando von Einsiedel, nominalizat la Premiile Oscar® pentru filmul VIRUNGA, documentar ce va fi difuzat la nivel mondial în rețeaua Discovery în 2018.

Eforturile WWF vizează și conservarea altor rezervații ale tigrilor, în cele 13 țări în care trăiesc aceste animale, prin monitorizarea și analizarea populației tigrilor și a prăzii sale naturale. În plus, ințiativele WWF vizează susținerea cauzei și conștientizarea publicului referitor la conservarea speciei tigrilor și la necesitatea eliminării comerțului ilegal cu animale sălbatice în întreaga lume.

 

„Pentru prima dată în decurs de un secol populația tigrilor crește”, a declarat Carter Roberts, Președinte și CEO al World Wildlife Fund. „Cifrele reflectă implicarea extraordinară a liderilor regionali și a marilor filantropi, cu scopul dublării populației tigrilor din sălbăticie. Avem nevoie de o și mai mare implicare pentru a ne atinge obiectivele. Implicarea Discovery în vederea protecției mediului și oportunitățile oferite de distribuția sa la nivel global nu pot decât să-i inspire și pe alții să se alăture cauzei.”

 

Timp de 30 de ani, programele de non-ficțiune și documentarele Discovery au prezentat minunile naturii și ale lumii animalelor sălbatice. În ziua de astăzi, multe dintre acestea sunt semnificativ afectate de efectele deteriorării mediului înconjurător.

 

  • Iceberg Alley este primul serial ce a fost difuzat de Discovery Channel în 1985, despre apele reci ale Atlanticului de Nord, ce sunt invadate de trilioane de tone de gheață ce se desprind din calota glaciară a Groenlandei. În 2008, urșii polari au fost catalogați ca specie aflată în pericol din cauza restrângerii suprafeței banchizei.
  • Serialul Animal Planet The Crocodile Hunter cel care l-a urmărit pe Steve Irwin prin sălbăticia Australiei afectată de deteriorarea Marii Bariere de Corali, jumătate din corali fiind morți.
  • Shark Week, legendara serie de programe Discovery Channel, a scos la iveală efectele vânătorii ilegale de rechini care face 75 de millioane de victime anual, în primul rând din cauza cererii de supă din aripioară de rechin. În acest an, Discovery s-a aliat cu Oceana și a încurajat telespectatorii să trimită mesaje autorităților susținând inițiativa legislativă „Shark Fin Trade Elimination Act”, prin care se interzice cumpărarea și vânzarea de aripioare de rechin, sau produse derivate, pe teritoriul S.A.
  • Racing Extinction, serial difuzat în peste 220 de țări, pe durata a 24 de ore, în luna decembrie a anului trecut, a scos în evidență imaginea de ansamblu terifiantă a speciilor pe cale de dispariție și a îndemnat telespectatorii să se implice pentru a opri acest declin și a stopa deteriorarea mediului.

 

Recent, Discovery și U.S. Wildlife Trafficking Alliance, împreună cu U.S. Fish and Wildlife Service, au lansat o campanie publică în care actorul Edward Norton îndeamnă oamenii de pe întreg globul să acționeze pentru a opri comerțul ilegal și obținerea produselor de origine animală. Campania PSA se derulează în S.U.A. și Africa, iar în curând va demara pe rețelele Discovery din Asia.

 

Foto Credit: Discovery Channel

 

Lasa un comentariu aici!

Click to comment

Lasă un răspuns

ALL MEDIA

KANAL D, amendă maximă de la CNA pentru prea multă publicitate difuzată!

Published

on

Televiziunea Kanal D a mai primit o amendă maximă, de 200.000 de lei, de la Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) pentru depăşiri ale duratei de publicitate permise de lege înregistrate în luna noiembrie, informeaza adevarul.ro .

Potrivit monitorizării realizate pentru perioada 1-30 noiembrie 2017, în intervalul orar 07.00–18.00, Kanal D a avut în total depăşiri de aproape trei ore (2 ore, 59 de minute şi 31 de secunde), depăşirea cea mai mare fiind de două minute şi 10 secunde. Pe 18 ianuarie, Kanal D a mai fost amendată cu 200.000 de lei de CNA pentru depăşiri ale duratei de publicitate permise de lege înregistrate în luna noiembrie, dar pentru intervalul orar 18.00–23.00. Pentru acel interval orar s-au constatat depăşiri de 3 ore, un minut şi 31 de secunde, iar depăşirea cea mai mare a fost de un minut şi 57 de secunde.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

Radio

DigiFM, Andrei Stoica, fost concurent la Exatlon: ” nu mai știam să umblu pe telefon”

Published

on

Foto Credit: DIGI FM

Andrei Stoica, fost concurent la Exatlon, a fost invitat la matinalul Digi FM cu Bogdan Miu și Catalin Striblea. Acesta a fost nevoit să se retragă din concurs din cauza unei accidentări pe care a suferit-o în cadrul competitiei.

“Îmi pare rău. Ce pot să fac? Exatlonul este un concurs foarte dur, iar condițiile foarte grele de acolo m-au adus în situația în care m-am accidentat și să părăsesc concursul. Nu m-am gândit că va fi atât de greu. Probele erau grele dar frumoase. Lipsa mâncării și a vitaminelor a devenit de nesuportat la un moment dat, cel puțin de corpul meu.”, a spus Andrei Stoica. El a slăbit 10 kilograme în cele 9 săptămâni pe care le-a petrecut în cadrul concursului.

Despre show, fostul concurent a spus că totul se întâmplă în timp real.

“Se filmează nonstop. Noi nu știm foarte multe detalii. Nu știm nici cât e ceasul, ne orientăm după soare. Nu avem acces la telefoane. Când am ieșit din concurs și am intrat în posesia telefonului, mi-am dat seama că nu mai știu să umblu pe el, să intru în meniu.”, a mai zis el.

Andrei a răspuns și la întrebarea unui ascultător Digi FM, care era curios să afle dacă probele au loc zilnic.

“Aproape în fiecare zi jucam. O zi sau două pe săptămână erau de reality, ne plimbam pe plajă, stăteam, făceam testimoniale. Primele trei săptămâni au fost cele mai grele pentru că nu am avut pauză deloc.”, a povestit el.

 

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

Radio

Vlad Mixich se alatura echipei DIGI FM

Published

on

La DigiFM schimbăm rețeta rubricilor de sănătate. Le dăm substanță, le difuzăm cu încredere și le dăm culoarea celor mai noi descoperiri medicale.

Ne ajută unul dintre cei mai de încredere experți în politici de sănătate, dr. Vlad Mixich, aflat de mulți ani în arena Sănătății românești unde aduce seriozitate, onestitate și grijă pentru pacienți și pentru informațiile sigure și verificate științific.

Inserția “pastilelor” lui Vlad Mixich în programele Digi FM vine să întărească astfel promisiunea brandului de a respecta acuratețea și relevanța informațiilor livrate ascultătorilor. “Mixul de sănătate” este un răspuns firesc la nevoia continuă a oamenilor de a afla care sunt lucrurile care le alterează sănătatea și care sunt căile pentru ocrotirea acesteia.

Vlad Mixich este visiting research fellow al Facultății de Medicină a King’s College (Colegiul Regal din Londra). A lucrat cu cele mai prestigioase instituții internaționale în domeniul politicilor de sănătate și a scris în România mii de articole despre sănătatea românilor și medicina modernă.

Vlad Mixich va aduce la Digi FM, atât în rubricile din matinal, cât și în retrospectiva de sâmbătă dimineața, știri, radiografii ale sistemului medical românesc, ultimele noutăți din avanposturile științelor medicale, dar și sfaturi utile despre cum ne protejăm sănătatea și cum prevenim anumite afecțiuni. Împreună cu el și invitații săi, ascultătorii Digi FM vor avea ocazia să (re)descopere încrederea în medicina bazată pe dovezi.

Tot ce este important în domeniul Sănătății, prin vocea expertului, de luni până vineri, la matinal, intre 8:00 si 9:00, precum și sâmbăta, de la ora 11:00. Doar la DigiFM. Ca să știi.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

Abonează-te la RADAR!

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Advertisement

Trending