Connect with us

Revista Presei

Protest împotriva acordãrii titlului de Doctor Honoris Causa pentru Gunter Verheugen. Nu existã onoare în premieri politice camuflate de evenimente academice

Published

on

Câteva zeci de cetãteni au protestat astãzi împotriva acordãrii titlului de Doctor Honoris Causa lui Gunter Verheugen, un fost comisar european, notoriu pentru conflictul de interese sanctionat în trecut de Comisia Europeanã. La eveniment au fost prezenti premierul Victor Ponta, primarul Emil Boc, membri ai executivului si reprezentanti politici locali.

Reamintim cã Gunter Verheugen a fost comisar european timp de douã mandate, conducând între 1999 – 2004 Comisia pentru Extindere Europeanã si între 2004 – 2010 – Comisia pentru Industrii. În anul 2011 Comisia Europeanã a decis1 sã restrânga din motive etice (pentru a evita o situatie de conflict de interese), activitatea fostului comisar, devenit lobbist, interzicându-i timp de aproape doi ani, orice contact cu

institutiile cu care a lucrat în calitate de comisar european.

Conform informatiilor preluate de media de la initiatorii procesului de acordare a distinctiei, titlul a fost acordat în urma unei propuneri formulate de reprezentantii Facultãtii de Studii Europene (Universitatea Babeº-Bolyai), pentru contributia substantialã la extinderea Uniunii Europene si la integrarea României în

UE, prin care “tara noastrã a avut sansa modernizãrii si înscrierii în ritmurile evolutiei sec. al XXI-lea”.

Astfel, Gunter Verheugen primeste cel mai înalt grad de distinctie academicã pe criterii politice si nu în baza unor realizãri academice sau profesionale.

Prin mesajele protestului s-a expus politizarea gravã si denaturarea acestui eveniment academic, precum si reputatia îndoielnicã a personajului laureat. Protestatarii considerã cã integrarea în Uniunea Europeanã s-a realizat printr-un proces umilitor, fãrã a reflecta nevoile economice, sociale si de mediu ale României si fãrã a conduce la bunãstare si dezvoltare asa cum o aratã realitatea socialã româneascã. Astfel, Gunter Verheugen nu meritã distinctia de Doctor Honoris Causa.

De asemenea, asocierea nesãnãtoasã a lui Verheugen în timpul mandatului de Comisar pentru Industrii cu companii si industrii recunoscute pentru practici murdare, contribuie la motivele protestului.

Verheugen a fost îndelung contestat de societatea civilã din Europa pentru promovarea organismelor modificate genetic2, gazele de sist3 si industria extractivã non-energeticã4.

Protestul se adreseazã lui Gunter Verheugen, Universitãtii Babes-Bolyai si tuturor ploticienilor prezenti la eveniment, fãrã exceptie.

Lasa un comentariu aici!

Click to comment

Lasă un răspuns

ALL MEDIA

Un jurnalist de la ziarul Adevarul reclama cenzura dupa un interviu cu un consultant politic

Published

on

Ziaristul Mircea Barbu reclama intr-o postare pe Facebook o presupusa cenzurare a interviului pe care i l-a luat consultantului politic american Roger Stone, noteaza Hotnews.ro

Mircea Barbu scrie ca redactorul-sef Dan Marinescu, i-a cerut sa elimine din interviu doua intrebari – una legata de episodul in care Donald Trump facea o referire ireverentioasa la adresa unei femei, si alta despre un episod din trecutul lui Stone, cand acesta postase un anunt pe un site de swingeri. Marinescu spune a declarat pentru HotNews.ro ca „i-am zis sa scoata doua intrebari care nu cred ca aveau profilul ziarului Adevarul”.

Mircea Barbu scrie ca, pe langa cererea lui Dan Marinescu, a mai fost sunat si de actionarul ziarului, Cristi Burci, in legatura cu interviul luat lui Stone.

„Conducerea Adevărul a pus presiuni considerabile asupra mea, jurnalist angajat full-time, să scot anumite intrebări incomode dintr-un interviu cu Roger Stone, un controversat consultant politic american”, scrie Barbu pe contul sau de Facebook.

 

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

ALL MEDIA

Cea mai mare televiziune din Orientul Mijlociu, Al-Jazeera ar urma sa fie inchisa!

Published

on

Al-Jazeera, telviziunea din Orientul Mijlociu care emite din anul 1996 si a revolutionat mass-media din lumea araba, risca sa fie inchis.

 

Arabia Saudita, Emiratele Arabe Unite, Egiptul si Bahrainul si-au suspendat luna trecuta relatiile cu Qatarul, pe care l-au acuzat ca finanteaza terorismul si au acordat conducerii de la Doha 10 zile sa se conformeze solicitarilor lor, pentru a ridica sanctiunile diplomatice si economice fara precedent. Printre aceste solicitari se numara si inchiderea televiziunii Al-Jazeera, scrie The Guardian, citat de Hotnews.ro .

Termenul impus de cele patru tari arabe pentru indeplinirea solicitarilor de catre Qatar, in schimbul ridicarii sanctiunilor diplomatice si economice fara precedent si a blocadei agresive, expira la inceputul saptamanii viitoare.

Pe lista de 13 solicitari se afla de asemenea si aceea ca Doha sa isi intrerupa legaturile cu miscarile Fratii Musulmani, Hezbollah, precum si cu gruparile Al-Qaida si Statul Islamic.

 

Foto Credit: Al-Jazeera

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

ALL MEDIA

Jurnalista Sorina Matei anunta ca il va da in judecata pe seful EVZ, Dan Andronic

Published

on

Jurnalista Sorina Matei a anuntat duminica, pe contul ei de Facebook, ca a decis sa-l dea in judecata pe Dan Andronic dupa ce seful Evenimentului zilei a acuzat-o in mai multe randuri de legaturi cu serviciile de informatii, informeaza Hotnews.ro .

Dan Andronic, urmarit penal in mai multe dosare, a acuzat-o in mai multe randuri pe Sorina Matei de legaturi cu serviciile de informatii. Lunea trecuta, el a scris in Evz ca articolele ei erau folosite de generalii SRI pentru a se razboi intre ei. Tot luna aceasta, Andronic a sustinut pe Facebook ca Matei a fost angajata de doua televiziuni dupa interventii din SRI.

 

Iata ce a scris jurnalista pe contul sau de Facebook:

„Am decis impreuna cu avocatul meu actionarea in instanta a lui Dan Catalin Andronic pentru acte de denigrare si discreditare personala si profesionala savarsite prin comunicarea publica a unor informatii mincinoase si defaimatoare de natura sa aduca o afectare grava a drepturilor nepatrimoniale apartinand subsemnatei constand in onoare, demnitate, reputatie si imagine.

Avand in vedere ca respectivele comunicari publice ale lui Dan Catalin Andronic, preluate de catre entitati de presa, reprezinta acuzatii concrete si directe, prezentarea acestora fara niciun element probator determina intentia exclusiva de discreditare si denigrare personala si profesionala a subsemnatei.

De mai bine de 2 ani, am raspuns public insinuarii defaimatoare si denigratoare facute in contextul problemelor penale ale Elenei Udrea de catre fostul presedinte al Romaniei, Traian Basescu, pe care in lipsa unei acuzatii directe, explicite si concrete nu am putut sa-l actionez in judecata.

De asemenea, am raspuns public acuzatiilor grave si dovedit neprobate facute de Elena Udrea si in acest sens am prezentat si public documente concrete in sustinerea afirmatiilor mele.

Am raspuns de asemenea public acuzatiilor facute de Sebastian Ghita care, din 18 Mai 2016, se afla la fel ca si Dan Catalin Andronic sub incidenta unei notificari legale privind incalcarea drepturilor nepatrimoniale din partea subsemnatei.”

 

Foto Credit: Inpolitics 

REZULTATE PREMIILE RADAR DE MEDIA 2017 – Etapa preliminară

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Advertisement

Trending