HomeBREAKING NEWSProtest la Radio România, în contextul eliminării taxei Radio-TV

Protest la Radio România, în contextul eliminării taxei Radio-TV

Peste 100 de angajaţi ai Radio România au protestat luni, în faţa instituţiei, faţă de proiectul de lege care vizează eliminarea taxei radio-TV, având în vedere că marţi este prevăzut votul final la Camera Deputaţilor, informeaza Mediafax.

Aceştia s-au adunat în faţa instituţiei pentru a „trage un semnal de alarmă” astfel încât politicienii să conştientizeze „gravitatea situaţiei”, conform spuselor angajaţilor radio.

 

De asemenea, aceştia au menţionat că, din informaţiile lor, şi angajaţi ai studiourilor regionale au făcut acelaşi lucru, luni dimineaţă (24 octombrie). Acţiunea a fost una liniştită, fără a se scanda vreun mesaj. Cu toate acestea, atmosfera a fost una de îngrijorare.

Nicoleta Balaci, liderul Sindicatului Reprezentativ – Sindicatul Liber al SRR a declarat pentru MEDIAFAX că eliminarea taxei radio pune în pericol libertatea de eprimare, şi libertatea editorială.

 

„Bem o cafea şi discutăm. Colegii discută despre proiectul de lege care prevede, printre altele, eliminarea taxei radio, pe care atât sindicatul reprezentativ prin comunicatul pe care l-a emis, dar şi foruri internaţionale din zona media, din zona de ONG-uri îl dezaprobă, în sensul în care îl consideră periculos pentru autonomia unei instituţii vechi din 1928 şi care n-a avut niciodată subvenţionare de la buget pentru salarii, ci a avut taxă radio. Considerăm că acest proiect este periculos pentru autonomia Radio România şi pentru libertatea de eprimare, libertatea editorială. Pentru că atâta vreme cât cetăţenii ne plătesc taxa, suntem cu faţa spre cetăţeni şi este interfaţa cea mai simplă de a fi în slujba cetăţenilor. Considerăm că este riscant ca fondurile Radio România să vină din zone controlate politic”, a declarat aceasta.

De asemenea, Nicoleta Balaci a precizat faptul că marţi, 25 octombrie, Camera Deputaţilor va da votul final pentru acest proiect de lege, adăugând că oamenii din radio au fost surprinşi de rapiditatea cu care a parcurs etapele legale: „Aşteptăm să vedem ce se întâmplă mâine în plenul Camerei Deputaţilor, unde am înteles că acest proiect intră la vot (…) A parcurs deja Senatul, Comisiile, a luat votul în Senat, astăzi este Comisia de buget-finanţe la Camera Deputaţilor, mâine este prevăzut votul final, Camera Deputaţilor fiind forul decizional”.

 

Lasa un comentariu aici!

Written by

contact@radardemedia.ro

Str. Delea Veche, nr.24, copr D, et.4, Sector 2, Bucuresti Pentru comunicate de presa, informari si alte materiale va rugam sa ne contactati pe e-mail.

No comments

Lasă un răspuns