HomeLIFE STYLEPSD Braşov cere demisia conducerii TVR pentru "politizarea" Festivalului Cerbul de Aur

PSD Braşov cere demisia conducerii TVR pentru "politizarea" Festivalului Cerbul de Aur

Conducerea PSD Braşov cere conducerii Televiziunii Române şi în special preşedintelui – director general al Societăţii Române de Televiziune, Alexandru Sassu, să-şi prezinte imediat demisia „pentru modul în care au înţeles să politizeze Festivalul Cerbul de Aur”. Preşedintele PSD Braşov, Constantin Niţă, spune, într-un comunicat de presă, că „niciodată în istoria recentă a Festivalului nu s-a întâmplat ca pe scenă să fie invitaţi oameni politici, sub nici un pretext, cu atât mai puţin pentru a decerna premii”.
            Niţă consideră că gestul de a-i invita pe scenă pe preşedintele Consiliului Judeţean şi preşedintele PNL Braşov, Aristotel Căncescu, şi pe preşedintele PDL Braşov, primarul George Scripcaru, a fost unul „politic”, menit a le face „publicitate” pe postul public de televiziune, ceea ce ar reprezenta „o gafă de proporţii pentru care întreaga conducere a SRTv (Societatea Română de Televiziune, n.r.) ar trebui să-şi prezinte demisia”.
            „Nu este posibil ca un festival de talie internaţională să fie transformat în tribună politică, iar obedienţa de care dă dovadă conducerea Televiziunii Române este ruşinoasă pentru o instituţie care ar trebui să rămână echidistantă. La reluarea Festivalului Cerbul de Aur şi-au adus contribuţia mult mai multe persoane politice din Braşov, nu doar preşedintele Consiliului Judeţean sau primarul, cu atât mai mult cu cât aceştia din urmă nu şi-au făcut decât datoria de coorganizatori”, se precizează în comunicatul semnat de preşedintele PSD Braşov.
            Pe lângă „demisia de urgenţă” a conducerii Televiziunii Române, PSD Braşov solicită celor două Comisii de Cultură din Camera Deputaţilor şi din Senatul României să se sesizeze cu privire la această problemă.
            „Considerăm că una din marile greşeli are Partidului Social Democrat a fost aceea de a-l sprijini pe domnul Alexandru Sassu în funcţia de preşedinte al SRTv”, a adăugat Constantin Niţă.
            Până în momentul difuzării acestei ştiri, conducerea Televiziunii Publice nu a putut fi contactată.
            Festivalul Internaţional Cerbul de Aur a debutat, la Braşov, pe 2 septembrie, urmând să se încheie pe 8 septembrie. Trofeul Cerbul de Aur a rămas în România, el fiind acordat, sâmbătă seară, lui Răzvan Krivach şi trupei sale, premiul al treilea şi premiul publicului fiind acordate, de asemenea, artiştilor români.
            Locul al doilea, în valoare de 7.000 de euro, a fost acordat trupei Biondo din Suedia, care au fost favoriţi la câştigarea trofeului ediţiei. Tony Poptămaş & Desperado feat Alexandra Ungureanu, care au reprezentat tot România, vor împărţi premiul al treilea, în valoare de 5.000 de euro, iar Anamari Dansc a fost cea mai votată concurentă de publicul român. 
            Utima ediţie a Festivalului Cerbul de Aur a avut loc în septembrie 2005. În 2006, TVR a anunţat că festivalul îşi va schimba locul de desfăşurare pentru „reinventarea brandului”, pentru ca mai apoi să anuleze complet evenimentul, motivând lipsa unui buget aferent, Televiziunea Publică implicându-se în derularea mai multor proiecte de anvergură, precum „TVR 50” sau Eurovision Junior.
            Cerbul de Aur a avut parte de o istorie sincopată, fiind întrerupt în anul 1972 şi reluat abia după 20 de ani, în 1992.
Sursa: Mediafax

Lasa un comentariu aici!

Written by

contact@radardemedia.ro

Str. Delea Veche, nr.24, copr D, et.4, Sector 2, Bucuresti Pentru comunicate de presa, informari si alte materiale va rugam sa ne contactati pe e-mail.

No comments

Lasă un răspuns