HomeLIFE STYLEPuterea ignorantei duce la sclavie…

Puterea ignorantei duce la sclavie…

Ca si multi dintre noi, am fost crescuta dupa anumite conceptii, ajungand incet incet la acea etapa a vietii, cand propria’mi ratiune incepe a prinde contur, punandu-mi stapanire in cele din urma. Aici este defapt, cumpana crearii personalitatii, decizia pe care noi o luam pentru intregul curs al vietii.

Este momentul cand ni se da dreptul de a alege, numai ca multi dintre noi refuza a-si asculta propria ratiune, refuza a-si cladi propriul drum prin viata, complacandu-se in situatia de a adopta conceptiile cu care a crescut. De aici se naste ignoranta…sclavia mintilor incatusate, fiinte care traiesc si executa pentru ca „asa trebuie” Te-ai casatorit? Repede, fa un copil si inca unul, de ce? „Asa trebuie” Nu conteaza faptul ca nu iti permiti sa cresti nici macar o pisica….

De ce sa nu gandesti, de ce sa nu astepti sa te pui un pic pe picioare, sa-ti conturezi situatia, de ce sa nu apelezi la ratiune? Nu dom’le, pentru ca asa trebuie si gata. Si apoi ii vezi pe la „Dansez pentru tine” si alte emisiuni de genul, vaicarindu’se ca au 15 copii si vaai ce greu o duc. Exemplele ar putea continua la nesfarsit.
Consecintele „sclaviei” sunt crude, indeajuns de crude pentru a deschide minti, pentru a naste intrebarea de ce am ajuns aici. Din pacate acest lucru nu se intampla…” asa trebuie” este mai puternic.
Nu, nu asa trebuie, voi ati ales, am fost inzestrati cu ratiune…folositi-va de ea. Cum ramane cu expresia ”cuget deci exist?”
Mare dreptate avea Voltaire afirmand: ” Specia noastră nenorocită este astfel construită încât cei care urmează calea bătătorită întotdeauna aruncă cu pietre în cei care arată un drum nou.”
Ignoranta incatuseaza minti din timpuri indepartate, si trist este faptul ca puterea deciziei sta in noi, avem acces la discernamant si nu ne folosim de el.
Daca era ceva impus, ok, viata isi urma cursul in tihna si resemnare, dar cand tu ai dreptul de a gandi pentru tine si refuzi, lasandu-te prada conceptiilor stabilite de altii… cum se numeste? Pur si simplu SCLAVIE.

Lillee Chiru

Lasa un comentariu aici!

Written by

contact@radardemedia.ro

Str. Delea Veche, nr.24, copr D, et.4, Sector 2, Bucuresti Pentru comunicate de presa, informari si alte materiale va rugam sa ne contactati pe e-mail.

No comments

Lasă un răspuns