Connect with us

Evenimente

Radio România Cultural se mută la Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu

Published

on

 

În perioada 28 mai – 5 iunie 2011, Radio Romania Cultural se muta la Festivalul International de Teatru de la Sibiu.

Festivalul International de Teatru de la Sibiu înseamna 350 de evenimente, 70 de tari participante, circa 60.000 de spectatori pe zi în 60 de spatii diferite, spectacole de teatru, dans, papusi, concerte, conferinte, expozitii, ateliere de teatru si scenografie, o bursa de spectacole si multe altele.

Societatea Romana de Radiodifuziune este coproducator si partener de traditie al Festivalului International de Teatru de la Sibiu. Radio Romania Cultural este, ca întotdeauna, în miezul evenimentelor – în salile de teatru, pe strazile orasului, în cetatile si bisericile fortificate medievale din împrejurimile Sibiului, în tramvai, adica oriunde are loc întalnirea cu teatrul si va propune 10 zile de teatru în cele mai variate formate.

Vorba de cultura îi aduce fata microfonului pe eroii festivalului, dar si pe critici si chiar pe spectatori pentru discutii despre ce e nou, ce trebuie neaparat pastrat si ce s-a cam demodat în artele spectacolului.

In perioada 30 mai – 3 iunie 2011, începand cu ora 12.00, în direct de la Sibiu, va invitam sa va creati propriul festival de teatru ascultand Vorba de cultura cu Ema Stere si Attila Vizauer la Radio Romania Cultural.

Emisiunea Calator pe mapamond, pentru doua saptamani, are ca punct de plecare
Festivalul International de Teatru de la Sibiu, într-o dubla calatorie în tarile si orasele prezente în festival, dar si în cele în care ajunge în turneu, de-a lungul anului, Teatrul National Radu Stanca. O întalnire efervescenta cu un calator de elita, actorul si directorul Teatrului si al Festivalului de la Sibiu, Dl. Constantin Chiriac.

Astfel, pe 28 mai si 4 iunie 2011, Sibiul devine km 0 al lumii teatrale europene si al emisiunii Calator pe mapamond, in fiecare zi, de la ora 11.30, în direct cu Raluca Radulescu.

Scena si ecranul pune fata în fata conjunctia deja traditionala a celor doua mari festivaluri internationale romanesti – TIFF si FITS, primul abia început la Cluj, iar al doilea suprins chiar cu cateva ore înainte de gongul final de la Sibiu. Actori, regizori si critici de teatru si film vor pune în oglinda cele doua evenimente într-o editie speciala a emisiunii Scena si ecranul realizata de Mariana Ciolan în direct de la Sibiu, în data de 5 iunie 2011, ora 16.00, la Radio Romania Cultural.

Asadar, nu ratati stirile, reportajele, relatarile si mai cu seama editiile speciale ale emisiunilor Vorba de cultura, Scena si ecranul si Calator pe mapamond realizate în direct de la Festivalul International de Teatru Sibiu în perioada 28 mai – 5 iunie 2011 si difuzate de Radio Romania Cultural.

Lasa un comentariu aici!

Click to comment

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Evenimente

Bogdan Miu și Cătălin Striblea vor prezenta concertele ”Digi FM Apus Acustic”

Published

on

 

Digi FM își așteaptă ascultătorii, miercuri, 25 iulie și 1 august, la concertele acustice organizate sub sloganul ”Digi FM Apus Acustic”, pe terasa Promenada.

Cei mai în vogă artiști români ai momentului vor fi prezenți în concertele prezentate de echipa Matinalului Digi FM, Bogdan Miu și Cătălin Striblea.

În seara de 25 iulie, de la ora 20.00, vor cânta Irina Rimes, Antonia, The Motans, Nicoleta Nucă,  Mark Stam și Dara. Următorul concert, din 1 august, îi va aduce pe scena din Promenada Mall pe Smiley, Feli, Sore, Ana Munteanu, Serendinschi, Amir, Juno, Kale, Dominique, Jean Gavril.

”Digi FM Apus Acustic” este organizat cu sprijinul Global Records , CAT MUSIC  și Hahaha Production . Concertele vor fi transmise în direct și pe UTV, iar accesul pe terasa Promenada Mall va fi gratuit.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

Evenimente

18 artişti din 15 de ţări concurează pentru Marele Trofeu al Festivalului Cerbul de Aur

Published

on

Foto Credit: TVR
 

Cerbul de Aur îşi prezintă concurenţii ediţiei 2018, după ce juriul a deliberat şi a ales interpreţii care vor intra în concurs pentru Marele Trofeu al Festivalului Internaţional. Organizat de Televiziunea Română, Festivalul Internaţional Cerbul de Aur va fi transmis în direct pe TVR 1 şi TVR Moldova, în perioada 29 august – 2 septembrie.

Ca urmare a numărului mare de candidaţi înscrişi, organizatorii au decis ca la secţiunea interpretare să poată intra în concurs un număr de 18 artişti, faţă de 15, cât era prevăzut iniţial.

După analiza materialelor transmise de cei peste 110 candidaţii înscrişi în selecţie, membrii juriului i-au ales pe cei 18 concurenţi care vor urca pe scena de la Braşov.

Astfel, pentru ediţia aniversară, juriul selecţiei a ales* pentru a urca pe scena prestigiosului Festival 18 interpreţi din 14 ţări şi România. Aceştia sunt:

 1. Inis Neziri (Albania)
 2. Amaliya Margaryan (Armenia)
 3. Kaye Olivier Fabian C (Belgia)
 4. John Karayiannis (Cipru)
 5. Kelly-Joyce Bale (Franţa)
 6. Ryan O’Shaughnessy (Irlanda)
 7. Omer Netzer (Israel)
 8. Damiano Borgi (Italia)
 9. Tiziana Camelin (Italia)
 10. Dinara Kairova (Kazakhstan)
 11. Antonia Gigovska (Macedonia)
 12. Karl William Lund (Marea Britanie)
 13. Lidia Isac (Republica Moldova)
 14. Dora Gaitanovici (România)
 15. Ovidiu Anton (România)
 16. Raluca Blejusca (România)
 17. Sebastian Schmidt (San Marino)
 18. Jorge Gonzalez (Spania)

 

Cei 18 artişti care vor intra în Concursul Cerbul de Aur au fost aleşi de juriul selecţiei, format din Daniel Jinga – dirijor şi compozitor, Liana Stanciu Georgescu – jurnalist de specialitate radio şi tv, Felix Crainicu – realizator Radio România Actualităţi, Andrei Tudor – compozitor, Andreea Archip – jurnalist, Gabriel Scîrlet – regizor muzical TVR şi Smaranda Vornicu Shalit – directorul Festivalului.

Următoarea etapă pentru cei 18 concurenţi este alegerea piesei din repertoriul românesc pe care o vor interpreta pe scena de la Braşov, din lista pusă la dispoziţie de organizatori pe site-ul cerbuldeaur.ro, la secţiunea dedicată.

Concursul Festivalului va debuta joi, 30 august, urmând ca, pe 1 septembrie, să aflăm numele laureaţilor ediţiei din acest an.

Pe lângă Marele Trofeu, în valoare de 25 de mii de euro, la această ediţie aniversară, concurenţii pot câştiga alte opt premii:

Ø  Premiul I

Ø  Premiul al II-lea

Ø  Premiul al III-lea

Ø  Premiul pentru cea mai bună interpretare a unei piese româneşti

Ø  Premiul Braşovului

Ø  Premiul Publicului

Ø  Premiul Presei Festivalului

Ø  Premiul Societăţilor Publice de Radio şi de Televiziune.

 

Festivalul Internaţional Cerbul de Aur va avea loc în perioada 29 august – 2 septembrie a.c., în Piaţa Sfatului din Braşov. La 50 de ani de la prima ediţie, Cerbul de Aur 2018 va avea o desfăşurare de gală, cu numeroase premii, a căror valoare totală este de 65 de mii de euro. Dedicat Centenarului României şi semicentenarului festivalului, TVR propune un format special al evenimentului, cu o Gală Aniversară, două zile de concurs, o Gală a Festivalului şi evenimente adiacente.

Festivalul se va încheia cu show-ul România Centenar, un spectacol ce va reuni muzica populară tradiţională românească şi prelucrări de actualitate ale acestui gen muzical.

Evenimentul va fi transmis în direct şi în exclusivitate de Televiziunea Română.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

Evenimente

Digi Fm prezinta concertele Apus Acustic cu Smiley, Antonia, The Motans sau Irina Rimes

Published

on

 

Vară asta, artiștii României dedică serile de miercuri apusului de soare.  Digi FM Apus Acustic, pe terasa Promenada Mall! O experientă senzorială inedită, cu artiști autohtoni și muzică 100% acustică.

Două săptămâni la rând, în fiecare seară de miercuri, ai:

Miercuri 25 iulie-ora 20.00
Irina Rimes, Antonia, The Motans, Nicoleta Nucă,  Mark Stam și Dara.

Miercuri  1 august-Ora 20.00
Smiley, Feli, Sore, Ana Munteanu, Serendinschi, Amir, Valeria Stoica, Jean Gavril.

Gazde, la Digi FM Apus Acustic, vor fi matinalii Digi FM Bogdan Miu și Cătălin Striblea.

Intrarea este liberă!

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading
Advertisement
Advertisement Https://Www.Autodoc24.RO

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Advertisement

Trending