HomeTELEVIZIUNEEmisiuniRadiografia campaniei electorale, duminică, la România, te iubesc!

Radiografia campaniei electorale, duminică, la România, te iubesc!

Duminica aceasta, România, te iubesc! ne arată fața nevăzută a candidaților care ne-au cerut voturile la alegerile pentru primării. Am avut o campanie atipică, fiindcă, pentru prima oară, candidații n-au putut să-și cumpere voturile cu mici și bere. Însă, asta nu înseamnă că le-a lipsit creativitatea în abordarea alegătorilor.

Alex Dima, corespondent special Știrile PRO TV, ne dezvăluie culisele organizării alegerilor. De-a lungul campaniei, el a călătorit prin țară și a urmărit candidații în încercarea de a le face portrete cât mai realiste, dincolo de imaginea pe care încercau să o promoveze singuri. Telespectatorii vor vedea ce a descoperit Alex, cât de greu sau de ușor sunt de convins alegătorii să pună încă o dată ștampila pe un candidat cercetat penal sau chiar condamnat.

Mai mult decât atât, în materialul de duminică, Alex strânge mărturii despre starea în care a ajuns democrația, la 26 de ani de la Revoluție. Ce contribuție au partidele politice la neîncrederea crescândă a populației? Decizii bizare, bâlbe de comunicare, poziții contradictorii – toate taxate de potențialii alegători cu un absenteism notabil, în special în București.

“Încep să am tot mai des sentimentul că democrația românească e pusă în pericol. Și asta din vina adunărilor pe care le numim partide politice. A fost o campanie atipică, am avut o participare redusă la vot, iar când am tras linie, țara s-a ales cu o mulțime de primari  cercetați penal, oameni corupți, care însă au primit votul cetățenilor. Asta spune multe despre noi, ca nație, despre felul în care înțelegem politica și democrația. Până la urma urmei, merităm ce votăm!”, spune Alex.

Totuși, în mulțimea primarilor aleși, în ciuda problemelor cu legea, Alex a găsit și câteva exemple de edili care au schimbat fața comunităților pe care le-au condus și care acum au câștigat noi mandate. Cum îi percep românii pe aceștia din urmă, dar și pe cei care trebuie să aștepte eliberarea pentru a-și putea exercita mandatele, aflăm duminică, de la ora 18:00, la România, te iubesc!.

 

Lasa un comentariu aici!

Written by

mihai.stirbu@radardemedia.ro

Ma puteti contacta pe e-mail sau Facebook!

No comments

Lasă un răspuns