Connect with us

Life Style

Radu Banciu le face cu „ou si cu otet”” pe vedetele din Romania!

Published

on

Radu Banciu le transmite   telespectatorilor că  nimeni nu-i impune ce are de făcut. Jurnalistul a mărturisit că petrece mult timp cu cei doi copii ai lui.

radu banciu

 

„Lumea lui Banciu” nu este comodă, iar incisivul Radu Banciu nu a lasat pe nimeni indiferent. Aprobat de unii, contestat de alţii, de-a lungul a 20 de ani de carieră realizatorul emisiunii de pe B1 TV şi-a atras mai mult antipatii. „Pe mine mă interesează să vorbesc despre lucrurile rele”,”Nu imi place nici o vedetă” a mărturisit cu dezinvoltură jurnalistul, într-un interviu acordat Evenimentul Zilei.

 N-ai putea să foloseşti un limbaj mai blând în „Lumea lui Banciu”?

Radu Banciu: Ne asumăm limbajul, am vorbit și la CNA despre acest format, când am fost chemat să dau socoteală. Le-am explicat că, în unele seri ai un tip de discurs, în alte seri altul… Nu există un format standard. Până acum nu a existat un om ca mine la televiziunile din România. Le-am explicat celor de la CNA că „Lumea lui Banciu” este un fel de „horror de presă”. O altă atitudine, singura nimerită pentru modul în care trăiește societatea românească. E complicat să vorbești frumos, să spui lucrurilor pe nume. Oamenii de la CNA au înțeles. Am avut parte de niște „urechi” extrem de inteligente. N-am primit nicio sancțiune… au fost extraordinari și m-au ascultat.  Pentru a ajunge să folosești un astfel de limbaj, dur întradevăr, extrem de șocant în unele momente, trebui să ai niște baze. Nu este o vorbăraie în gol, nu este o insultă. Poți să spui lucrurilor pe nume în foarte multe feluri: modul diplomatic, modul educat, anost, plat etc, poți să ridici tonul. Nu asta contrează. Importantă nu este tonalitatea, ci mesajul. Adoptăm această tonalitate pentru că așa arată societatea noastră. Dacă nu îi explici omului pe un anumit ton lucrurile, el riscă să nu le înțeleagă. Îmi asum neînțelegerile. Nu am nicio problemă. Nici nu mă interesează dacă publicul se uită sau nu, dacă înțelege, dacă se simte bine. Nu am nicio relație cu publicul. Publicul e prezent acolo „obligatoriu”, cum ne-a spus CNA-ul: „e o emisiune obligatorie la televiziune”. Dacă ești acolo e problema ta ce înțelegi. Nu putem să facem și educație. Nu este o lecție. Este un discurs despre ceea ce se întâmplă în fiecare zi. Nu este făcut, prefabricat. Este discursul momentului, așa cum consider eu, singurul în măsură să fac asta pentru că nimeni, niciodată, în istoria televiziunii în România nu a avut genul acesta de discurs într-o emisiune

– N-ai primit nicio sancţiune…?

– Nu. Au fost extraordinari şi m-au ascultat. Pentru a ajunge să foloseşti un astfel de limbaj, dur într-adevăr, extrem de şocant în unele momente, trebui să ai nişte baze. Nu este o vorbăraie în gol, nu este o insultă. Poţi să spui lucrurilor pe nume în foarte multe feluri: modul diplomatic, modul educat, anost, plat etc. poţi să ridici tonul. Nu asta contrează. Importantă nu este tonalitatea, ci mesajul. Adoptăm această tonalitate pentru că aşa arată societatea noastră. Dacă nu îi explici omului pe un anumit ton lucrurile, el riscă să nu le înţeleagă. Îmi asum neînţelegerile. Nu am nicio problemă. Nici nu mă interesează dacă publicul se uită sau nu, dacă înţelege, dacă se simte bine.

Nu am nici o relaţie cu publicul. Publicul e prezent acolo „obligatoriu”, cum ne-a spus CNA-ul: „e o emisiune obligatorie la televiziune”. Dacă eşti acolo, e problema ta ce înţelegi. Nu putem să facem şi educaţie. Nu este o lecţie. Este un discurs despre ceea ce se întâmplă în fiecare zi. Nu este făcut, prefabricat. Este discursul momentului, aşa cum consider eu, singurul în măsură să fac asta pentru că nimeni, niciodată, în istoria televiziunii în România nu a avut genul acesta de discurs într-o emisiune.

-Orice comparaţie cu Mircea Badea se exclude….

Lasă-mă cu Mircea Badea… el face cu totul altceva. Nu am nicio legătură cu nimeni. Nu există nimeni în vreo televiziune în România să vorbească la nivelul acesta. Lucru pe care l-au admis şi cei de la CNA pentru că, la 500 de plângeri, luam o amendă de nu mă vedeam dacă eram catalogat ca emisiune. Eu sunt catalogat ca… eveniment, ca un fenomen. Oamenii au înţeles. Evident trebuie să ai inteligenţă. Mircea Badea are alt public. Diferenţa dintre noi este atât de mare încât niciodată n-a existat vreun motiv să faci o comparaţie. Scălămbăielile lui sunt regizate. Este o marionetă la comandă.

Eu făceam asta în clasa a opta, când mă produceam ca actor. Îl imitam pe Arşinel sau pe Toma Caragiu. Mircea Badea nu are un discurs de televiziune. Nu ţine la calitatea discursului. Se uită lumea… nu cred că se uită. E o făcătură. Ni se va da dreptate în timp. Nu suntem paranoici.

Se demonstrează încet, cu toate piesele, cine este în spatele Antenei 3. Şi cu şantajul de la RCS şi cu afacerile lui Voiculescu… Sunt nişte umflaţi. Nu au nimic, nici măcar ratingul ala, să fim serioşi. E o minciună colosală. Dan Voiculescu a manipulat tot ce s-a putut manipula, din 91, de când şi-a făcut Partidul Conservator. Antena trăieşte o iluzie că există un public care, orice ar spune la televizor, este receptiv.

-Există un rating…

– Am făcut o demonstraţie cu cele 300.000 de antene de pe Digi Satelit. Când a fost scoasă din grilă Antena, ratingul nu s-a modificat. Intactul a avut un conflict şi cu UPC. Ratingul tot nu s-a modificat deşi, în zilele acelea trustul pierduse 450.000 de antene… Mi se pare interesant. Avea acelaşi rating şi fără 450.000 de antene? Înseamnă că eu sunt peste ei, fiind în acele 450.000 de case. Dacă ei n-au pierdut niciun telespectator, înseamnă că nimeni de acolo nu se uita. Ar trebui să existe nişte valori… –

-Eşti la fel de „rău” şi cu prietenii?

– Nici n-aş avea cum, pentru că ar însemna că nu fac diferenţa. Sunt aşa tocmai pentru că fac diferenţa între oameni. Noi încercăm să scoatem ce este mai rău şi mai neprezentabil dintr-o persoană. Aşa cum alţii caută frumosul, gingaşul etc. noi extragem ce este mai rău. Pe mine mă interesează să vorbesc despre lucrurile rele. Ai observat că despre persoanele bune, nu prea vorbesc. Asta nu înseamnă că nu există. Eu vorbesc despre persoanele pe care le detest. Nu am prieteni politicieni, nu am prieteni printre vedete. Cred însă că sunt mai bun decât mulţi alţii din televiziune. Eu stau cu copiii, am doi copii, stau cu ei acasă, mă ocup cât pot, deşi am două job-uri. Nu sunt ca cei care vorbesc la televizor dar nu-şi văd copiii cu săptămânile.

– Ce încerci să transmiţi?

– Aici e o chestiune de implicare şi noi ne implicăm. Îi terorizăm pe oamenii politici, nu cu glumiţe: „Ne-am ascuns după o ironie…”. Aici se dă tare. Îţi reamintesc că suntem printre cei care au influenţat referendumul în România. Am fost singura televiziune care a fost contra curentului. Aşa cum suntem, nu cu un trust în spate cum era Antena… Am vorbit atunci împotriva escrocilor care urmau să intre în Guvern şi uite că am avut dreptate. Ai văzut ce Guvern venise în România? Au căzut toţi. Ba nu erau compatibili, ba aveau dosare… nu era unul corect între ei. Asta le-am şi spus atunci la televizor oamenilor. Ascultaţi-ne pe noi, că numai noi suntem capabili să vă spunem adevărul şi aşa s-a şi întâmplat. Ni s-a spus că va fi cel mai cinstit Guvern din România şi au făcut ţara de râs.

„Nu-mi place nicio vedetă”

– S-au întors pe micul ecran Teo, Ramona Bădescu şi Andreea Marin. Care vedetă îţi place mai mult?

– Nu-mi place niciuna. Le ştiu, dar nu m-am uitat niciodată la emisiuni. Teo a avut o perioadă în care era mai comestibilă. Dar, după părerea mea, nu sunt nişte persoane culte, nişte persoane citite. Ce să te inspire la asemenea femei? Teo n-a fost niciodată o frumuseţe, nu te puteai uita la ea ca să te atragă. Prea cultă niciodată n-a fost. Ea are aşa… o flecăreală de suprafaţă. Care este şi la Livia Dilă, la Corina Dănilă sau la Andreea Raicu. Celelalte citeau de pe prompter şi uită-te ce viaţă au. Au sărit de la unul la altul…

Andreea Marin care ne dădea nouă lecţii de morală şi mă înjura pe mine la propriul meu post de televiziune… Ăştia sunt oameni care să te impresioneze? M-ar impresiona dacă ar avea carismă. În afară de Tucă şi de Călinescu, care într-adevăr erau carismatici şi aveau verb, nu m-a impresionat nimeni de la televizor. La ei într-adevăr mă uitam cu plăcere, pentru că aveai ce să vezi. Chiar şi Andrei Gheorghe mi s-a părut subţire, nu era ce pretindea. Lumea nu ştie ce înseamnă televiziune. Te uiţi la Vârciu sau la Adelina Pestriţu… Televiziunea nu ar trebui să promoveze aşa ceva. Ar trebui să existe nişte valori, să existe o ierarhie.

Lasa un comentariu aici!

Click to comment

Lasă un răspuns

Life Style

Radu Vâlcan și-a făcut un tatuaj plin de semnificații pe ”Insula iubirii”

Published

on

Foto Credit: ANTENA 1

Aflat în Thailanda pentru filmările celui de-al patrulea sezon Temptation Island Insula iubirii”, prezentatorul emisiunii, Radu Vâlcan, a decis să adauge încă un tatuaj colecției sale.

Dacă primul tatuaj l-a făcut la vârsta de 18 ani, acum, la aproape o lună de la împlinirea vârstei de 41 de ani, Radu Vâlcan a decis să îl adauge în colecție pe cel de-al zecelea. Aflat în Thailanda pentru filmările celui de-al patrulea sezon, prezentatorul emisiunii ”Temptation Island – Insula iubirii” a ales un model plin de semnificații pentru încheietura mâinii drepte.

”Este o brățară și reprezintă litera <A> de la <Alexandru>, numele fiului meu și simbolul infinitului. Acesta reprezintă însă și cifra 8, pentru că eu și Adela suntem amândoi născuți pe 8 ale lunii”, a explicat Radu Vâlcan.

Pentru noul sezon la care fimările tocmai s-au încheiat, Radu promite noi suprize pe care Insula le-a rezervat celor care au avut curajul să se înscrie la testul suprem de sinceritate.

„Toate sezoanele de până acum ne-au surprins diferit și vă asigur că nici acesta nu va face excepție. Oamenii au personalități diferite, reacționează diferit la situațiile cu care se confruntă. În asta constă farmecul acestui reality show. <Insula Iubirii> are încă multe surprize rezervate, iar fanii emisiunii vor fi, din nou, impresionați!”, spune gazda emisiunii, Radu Vâlcan.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

Life Style

Alergatul – o activitate cu numeroase beneficii

Published

on

Corpul omenesc imbatraneste din cauza ca sangele isi pierde abilitatea de a-l hrani si proteja cum trebuie. Maduva osoasa produce globule rosii si un tip de celule albe, insa pe masura ce inaintam in varsta, ea se impurifica si produce din ce in ce mai putine celule folositoare. Dar, daca invatam sa ne curatam maduva, aceasta va produce din nou sange proaspat si sanatos. Una din caile de a pastra aceasta capacitate a maduvei este miscarea.

O forma foarte la indemana de a face miscare este alergatul. Acesta nu va fi benefic daca alergam 3 zile, apoi renuntam, ci asa cum se intampla cu orice domeniu, trebuie evoluat treptat. Alergatul se invata in timp, de la cum sa iti misti musculatura, la respiratia din timpul alergatului, care este esentiala. Astfel ca, alergatul zilnic aduce noi si noi modificari ale corpului.

Fie ca este effectual la sala pe banda de alergare, sau acasa in acelasi fel sau in parcul de langa casa, cert este ca alergatul ar trebui sa fie acea activitate de care sa nu se lipseasca nici o persoana daca doreste sa duca o viata echilibrata si sanatoasa.

Nu incercati inca din prima zi sa dati 10 ture de parc sau sa alergati 1 ora acasa pe banda, deoarece veti fi extenuati daca nu sunteti obisnuiti cu efortul, veti intepeni in orele ce vin din cauza febrei musculare si mai mult ca sigur veti renunta foarte repede. Nu va descurajati daca nu reusiti sa va miscati decat cateva minute – este firesc sa fie asa, nu aveti antrenament, insa exact cum sunteti acum neplacut surprinsi ca nu aveti cine stie ce performante, asa de rapid veti fi impresionati de puterea pe care o veti capata daca va tineti de treaba.

Nu incercati sa copiati sau sa depasiti pe nimeni din prima tura – primele alergari sunt de obisnuire a corpului cu acest exercitiu solicitant pentru el, nu navigati pe internet ca sa va alegeti timpul optim de alergare sau viteza ideala, veti avea suficient timp pentru asta, acum incercati sa va cunoasteti ritmul.

Exista pe piata din domeniu numeroase tipuri de benzi de alergare pentru uz casnic, deci daca va doriti sa faceti sport, nici macar vremea rece nu va poate opri. Alergatul zilnic incurajeaza organismul sa produca mai mult sange, care are rol de a suplini necesitatile corpului pe durata efortului. Astfel ca, din start, protejeaza inima, impiedica imbatranirea producand sange proaspat si reduce colesterolul. Un alt beneficiu este ca se imbunatateste si circulatia cerebrala, ceea ce inseamna cresterea performantelor intelectuale, capacitatii de memorare si concentrare, deci a unei stari de bine per total.

Alergatorii inraiti sunt rareori tristi sau obositi, asta pentru ca alergatul zilnic reduce nivelul de stres si combate oboseala, implicit depresia si alte afectiuni psihice cauzate de epuizarea fizica si intelectuala. Sa nu uitam ca alergatul zilnic creste stima de sine, increderea in propriile puteri, optimismul si previne tulburarile comportamentale. Se poate observa foarte usor ca persoanele active sunt mult mai optimiste si fericite decat cele sedentare, si chiar mai slabe, deoarece alergatul arde calorii, deci este cea mai buna metoda de a slabi rapid si a obtine formele bine proportionate, deoarece sunt solicitati cam toti muschii.

Previne, de asemenea, osteoporoza. Studiile arata cat se poate de clar ca alergatorii au un risc mai scazut de boli cardiovasculare, infarct si diabet. Riscurile de cancer (in special de colon, san, endometru si plamani) sunt si ele mai mici. Alergatul scade presiunea sangvina, creste nivelul de colesterol bun si ajuta imunitatea sa lupte cu raceli si cu alte virusuri. Nici sanatatea ochilor nu e scapata din vedere – alergatul reduce riscul de cataracta si degenerare maculara. Persoanele care au probleme cu somnul, vor observa in scurt timp ca alergatul le aduce un somn profund de bebelus, iar noptile albe vor disparea din viata lor.

Cand te hotarasti sa incepi sa alergi zilnic, ai in vedere cateva detalii importante pentru sanatatea ta. Ai nevoie de somn si odihna inainte de a depune efort, deci nu neglija acest aspect, altfel apare epuizarea. Inainte de a incepe sa alergi propriu-zis, ai nevoie de cateva exercitii de intindere a muschilor, iar dupa alergare este bine sa faci exercitii de relaxare. Ca sa rezisti, trebuie sa o iei treptat, asadar, nu alerga prea mult din prima.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

Life Style

Mihai Călin: „Este foarte haios să lucrezi cu Carmen Tănase”

Published

on

Foto Credit: ANTENA 1

Au trecut mai bine de zece ani de când se cunosc, dar, deși pe plan profesional nu se află la prima colaborare, abia în urmă cu câteva luni au început să interacționeze mai mult în cadrul unei producții actoricești.

Serialul “Fructul oprit”, difuzat în fiecare zi de miercuri de la ora 20.00 la Antena 1, le-a oferit posibilitatea actorilor Mihai Călin și Carmen Tănase să formeze un cuplu pe platourile de filmare.

Mihai Călin a revenit în atenția telespectatorilor în cadrul super-producției de la Antena 1, unde s-a întâlnit cu colegi de breaslă, alături de care a mai lucrat. Cu Carmen Tănase, acesta a făcut echipă și în alte proiecte, însă de această dată ei au prilejul să relaționeze mai mult prin prisma poveştii serialului “Fructul oprit”. Aici, Mihai Călin joacă rolul lui Mircea Adam, un medic care este îndrăgostit de Roxana Baicu Popovici – personaj interpretat de Carmen Tănase.

Este foarte plăcut și foarte haios să lucrezi cu Carmen. Ne înțelegem foarte bine și este exact ce mi-am închipuit că se va întâmpla, cu toate că până la <<Fructul oprit>> nu lucrasem direct cu ea. Mi se pare că avem o colaborare foarte bună, ne distrăm, ne simțim bine, lucrurile merg foarte ok, ceea ce este ideal într-o colaborare. Important este să fii atent unul la celălalt, să privești nu numai la ce îți trebuie ție ca să te pui în valoare, dar și să-ți ajuți partenerul, colegul de filmare.”, spune Mihai Călin, care poate fi urmărit de telespectatorii Antenei 1 în “Fructul oprit”, miercurea de la ora 20.00.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

Abonează-te la RADAR!

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Advertisement

Trending