Connect with us

A-Z NEWS

Ray Kurzweil. Evolutia exponentiala a tehnologiei

Cand vine vorba de noile medii de comunicare online, majoritatea analistilor si ganditorilor pasionati de internet si high-tech se concentreaza, in dezbateri, pareri si eventuale predictii, pe un anumit trend de dezvoltare care in cele mai multe cazuri se bazeaza pe posibilitatile existente in prezent. Daca acesta nu este cazul, se vorbeste cel mult de eventualele imbunatariri, insa rar cineva risca sa isi fundamenteze o opinie pe ceva ce se va dezvolta in urmatorii cativa ani. TED.com, platforma ideilor indraznete propune insa o alta abordare, prin vocea lui Ray Kurzweil, creatorul teoriei despre evolutia exponentiala a tehnologiei.
Desi pare ca acest efort ar avea o relevanta minima, la o privire mai atenta, fiecare dintre cei mentionati ar trebui sa isi concentreze efortul de acum, pe un potential care se va implini atunci.
Intrebarile “pana unde se va extinde Google-ul?”, sau “care va fi cifra utilizatorilor Facebook in 2020?”, nu pot avea un raspuns definitiv si cu adevarat relevant. Cand acesta e cazul, solutia este, cel putin aparent, aceea de a astepta cuminti si curiosi ca viitorul sa devina prezent.
La o conferinta pentru comunitatea ideilor ce merita impartasite – ideas that worth spreading, TED.com, Ray Kurweil propune insa un model de analiza a viitorului tehnologic bazata pe un sistem matematic mai degraba simplu, acela al cresterii exponentiale.
Ideea de baza de la care se pleaca in evolutia exponentiala a tehnologiei este aceea ca orice descoperire, evolutie, imbunatatire a unui domeniu este, in realitate, conectata si chiar dependenta de starea celorlalte domenii. Invers decat ceea ce arata in mod curent tendinta fireasca, anume de a vedea evolutia oricarui aspect ca fiind lineara. Mai exact, descoperirile din stiinta, medicina, tehnologie aplicata, bio-mecanica si asa mai departe, vor avea un impact direct si semnificativ asupra tiparului de evolutie si raspandire a internetului cat si asupra capacitatilor si utilitatii acestuia. Desigur, si reciproca este valabila. In acest sens, desi nu se poate prezice evolutia unor parti specifice din online, ne putem face o idee foarte clara despre trendul fenomenului in ansambul, ajungand la o viziune de ansamblu realmente spectaculoasa si plina de posibilitati.

Published

on

Reclame

Cand vine vorba de noile medii de comunicare online, majoritatea analistilor si ganditorilor pasionati de internet si high-tech se concentreaza, in dezbateri, pareri si eventuale predictii, pe un anumit trend de dezvoltare care in cele mai multe cazuri se bazeaza pe posibilitatile existente in prezent. Daca acesta nu este cazul, se vorbeste cel mult de eventualele imbunatariri, insa rar cineva risca sa isi fundamenteze o opinie pe ceva ce se va dezvolta in urmatorii cativa ani. TED.com, platforma ideilor indraznete propune insa o alta abordare, prin vocea lui Ray Kurzweil, creatorul teoriei despre evolutia exponentiala a tehnologiei.

Desi pare ca acest efort ar avea o relevanta minima, la o privire mai atenta, fiecare dintre cei mentionati ar trebui sa isi concentreze efortul de acum, pe un potential care se va impliniatunci.

Intrebarile “pana unde se va extinde Google-ul?”, sau “care va fi cifra utilizatorilor Facebook in 2020?”, nu pot avea un raspuns definitiv si cu adevarat relevant. Cand acesta e cazul, solutia este, cel putin aparent, aceea de a astepta cuminti si curiosi ca viitorul sa devina prezent.

La o conferinta pentru comunitatea ideilor ce merita impartasite – ideas that worth spreading, TED.com, Ray Kurweil propune insa un model de analiza a viitorului tehnologic bazata pe un sistem matematic mai degraba simplu, acela al cresterii exponentiale.

Ideea de baza de la care se pleaca in evolutia exponentiala a tehnologiei este aceea ca orice descoperire, evolutie, imbunatatire a unui domeniu este, in realitate, conectata si chiar dependenta de starea celorlalte domenii. Invers decat ceea ce arata in mod curent tendinta fireasca, anume de a vedea evolutia oricarui aspect ca fiind lineara.

Mai exact, descoperirile dinstiinta, medicina, tehnologie aplicata, bio-mecanica si asa mai departe, vor avea un impact direct si semnificativ asupra tiparului de evolutie si raspandire a internetului cat si asupra capacitatilor si utilitatii acestuia. Desigur, si reciproca este valabila. In acest sens, desi nu se poate prezice evolutia unor parti specifice din online, ne putem face o idee foarte clara despre trendul fenomenului in ansambul, ajungand la o viziune de ansamblu realmente spectaculoasa si plina de posibilitati.

Citeste mai mult

Rochii




MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

SEO

pentru sufletul tau

Advertisement
Documentar2 zile ago

James Cameron revine cu un serial premiat cu Emmy: „Secretele Caracatiței” va fi difuzat pe National Geographic Wild pe 22 Aprilie

Special TV2 zile ago

Când visăm împreună, ne adunăm împreună! PRO TV și FRF lansează Imnul echipei naționale pentru EURO 2024

Reality Show2 zile ago

Diseară, la Chefi la cuțite începe bootcampul sezonul 13: concurenții se confruntă cu presiunea celei dintâi probe eliminatorii

Emisiuni2 zile ago

Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu revin la PRO TV!

Monden2 zile ago

Întâlnire amoroasă între doi concurenți Survivor, înainte de show-ul de la Pro TV: „A venit la mine acasă și era băută”

Reality Show3 zile ago

Filmările Survivor All Stars s-au încheiat, iar concurenții sunt în țară! Finala va fi LIVE!

Documentar7 zile ago

National Geographic anunță premierea serialului „NASA: Culisele Inovațiilor” la 43 de ani de la trimiterea primei nave în spațiu

AUDIENȚE TVo săptămână ago

Faimoșii continuă seria victoriilor, iar problemele încep să apară pentru Războinici, la Survivor All Starss. Show-ul, lider de audiență

ȘTIAI CĂ...?o săptămână ago

RIHANNA, cântăreață care explodează pe scenă. Care a fost ascensiunea sa în industria muzicală mondială

Reality Showo săptămână ago

Faimoșii caută o victorie mult așteptată în jocul vital, la Survivor All Stars: ”mergem spre imunitatea asta, cu gândul să câștigăm”

FOTBALo săptămână ago

PRO TV și FRF pregătesc o surpriză suporterilor, înainte de EURO 2024! Doar 67 de zile rămase până la meciul de debut!

Facebook

Advertisement

IN Trending