HomeALL MEDIARCS & RDS vrea sa obtina licenta de emisie a postului de radio Digi Sport Fm!

RCS & RDS vrea sa obtina licenta de emisie a postului de radio Digi Sport Fm!

Compania RCS&RDS a făcut primii paşi în zona radioului şi a solicitat Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA) 11 frecvenţe pentru lansarea postului de radio cu profil sportiv Digi Sport FM în 11 localităţi din ţară, între care Cluj, Iaşi, Bacău şi Timişoara, scrie MEDIAFAX.

Consiliul Naţional al Audiovizualului continuă, joi, audierile companiilor care s-au înscris la concursul organizat, începând de luni, pentru atribuirea câtorva zeci de frecvenţe de radio.

Astfel, compania RCS&RDS s-a înscris la concursul organizat de CNA şi a solicitat 11 frecvenţe pentru postul de radio Digi Sport FM, în localităţile Alba Iulia, Bacău, Bistriţa, Cluj-Napoca, Focşani, Iaşi, Slatina, Slobozia, Suceava, Timişoara şi Vaslui.

La concursul CNA de joi a fost prezentă o delegaţie din partea RCS&RDS, din care au făcut parte Lucian Mihai, Adrian Tomşa, George Dobre, Andi Vilara şi Emil Grecu.

Dacă va obţine frecvenţele de radio solicitate, Digi Sport FM va fi un post de radio cu tematică locală sportivă.

Digi Sport FM va difuza program 24 de ore zilnic. Programele difuzate de Digi Sport ar urma să fie 70% producţie proprie, în timp ce 30% vor fi preluate, respectiv retransmise de la televiziunile Digi Sport, deţinute de asemenea de compania RCS&RDS.

Grila postului de radio Digi Sport FM va cuprinde programe informative (80%) şi programe educative (20%). Digi Sport FM nu va difuza programe de divertisment şi nici publicitate, însă postul de radio ar urma să difuzeze noaptea muzică.

Potrivit dosarului depus la CNA, investiţia estimată pentru punerea în funcţiune a fiecărei staţie de radio a Digi Sport FM este cuprinsă între 150.000 şi 350.000 euro.

George Dobre, managerul proiectului Digi Sport FM, a spus în faţa CNA că acest post de radio este o dezvoltare firească a „proiectului de succes Digi Sport”, care include în prezent televiziunile Digi Sport (Digi Sport 1, Digi Sport 2 şi Digi Sport 3) şi site-ul www.digisport.ro.

În 2009 a început să emită Digi Sport. Dorim să dezvoltăm în acest moment proiectul Digi Sport şi cu Digi Sport FM şi avem foarte multe argumente în favoarea noastră (…) La Digi Sport nu pot fi urmărite ştiri despre mondenităţi, nu au prioritate scandalurile (…) Avem semnale din partea telespectatorilor noştri că ar putea să aibă acces mai uşor la informaţiile şi emisiunile noastre (prin intermediul unui post de radio, n.r.) (…) Avem infrastructura necesară (…) Avem o echipă foarte puternică de jurnalişti şi de colaboratori. Ne vom baza foarte tare şi pe staţiile locale ale Digi 24 (televiziunea de ştiri a RCS&RDS, n.r.)”, a spus George Dobre.

El a precizat că, la fel ca în cazul televiziunilor Digi Sport, postul de radio Digi Sport FM nu va cuprinde doar fotbal, ci şi emisiuni şi transmisiuni dedicate celorlalte sporturi.

„Nu avem în momentul acesta publicitate pe canalele Digi Sport şi nu vom avea nici pe Digi Sport FM”, a mai spus George Dobre.

Răspunzând unei întrebări adresate de membrul CNA Radu Călin Cristea, Adrian Tomşa a spus că grupul RCS&RDS doreşte să se implice în piaţa de radio din România nu doar prin intermediul unui post de radio sportiv Digi Sport FM, ci şi prin intermediul unui post de radio generalist, Digi FM.

În acest sens, RCS&RDS urmează să se mai prezinte o dată în faţa CNA, săptămâna viitoare, la concursul organizat pentru acordarea unor licenţe de radio generaliste.

Lasa un comentariu aici!

Written by

mihai.stanciu@radardemedia.ro

Ma puteti contacta pe e-mail sau Facebook!

No comments

Lasă un răspuns