HomeALL MEDIARecenzie concert Kosheen @ club Panic! @ 13 octombrie 2012

Recenzie concert Kosheen @ club Panic! @ 13 octombrie 2012

Pentru iubitorii de electro-trip-hop-break-beat-drum-n-bass-indie-rock, seara de 13 octombrie a fost o descătușare în forță a simțurilor pentru că trioul britanic Kosheen a luat cu asalt clubul Panic! din București în cadrul turneului european de promovare a albumului Independence lansat pe 1 octombrie. (Recenzie realizata de Lucian Balasz)

Veniți după un concert în clubul Boiler din Cluj-Napoca desfășurat cu o zi înainte, britanicii și-au făcut apariția în clubul umplut până la refuz în așteptarea lor. Cu o oră înainte, toate biletele fuseseră epuizate, atât de mare a fost interesul pentru formația ce nu a mai lansat niciun album de aproape cinci ani de zile.

Deși au trecut aproape cinci ani de la vechiul album, perioadă în care fiecare din membrii formației a lucrat la proiectele personale muzicale, cu siguranță așteptarea a meritat. Piesele noi cântate la concertul din București au aprins publicul prezent fiind adoptate și cântate in forță. Una dintre cele mai noi piese-vedetă, Addict, a luat cu asalt sala prin forța electronicului întunecat dublat de vocea spectrala a lui Sian în timp ce Waste include unul din cele mai cinematico-memorabile refrene care va inunda următoarele luni radiourile și topurile de specialitate.

După un warm-up de o oră și trei sferturi, solista Sian Evans și DJ-ii Markee Substance și Dareen Decoder au urcat pe scenă în uralele celor prezenți și și-au început show-ul mixând in forță melodii atât de pe recent lansatul album cât și celebrele Hide u, Catch si Hungry care i-au consacrat în întreaga lume.

Ceea ce face absolut natural Sian este să își controleze foarte bine abilitatea de a cânta live în fața publicului ceea ce crește șansele de succes într-un sector în care nișarea este foarte puternică. Naturală și dezinhibată a electrizat publicul cântând în forță fără nicio pauză, atingând fanii aflați în față, sorbind din paharul cu vin alb ce o acompania sau luând țigara abia aprinsă a uneia din fetele din față, confesându-ne că este dependeța ei.

Au reușit sa creeze o atmosferă de tenebră muzicală îmbinată glorios cu lumina spectrală a dub-step-drum’n’bass-ului învălurite într-un mix vocal conturat de vocea puternică a lui Sian. Au ridicat sala, au cântat cu cei prezenți, i-au lăsat pe cei prezenți să cânte melodiile cunoscute, au făcut un show puternic și incendiar.

Singurul regret a fost durata scurtă a concertului, aproximativ 40 de minute, și faptul că, după incheierea recitalului, nu au mai dat niciun bis și au plecat rapid din club.

Dacă le-ai ratat concertele din Cluj sau București, poți să îi mai gâsești în Europa la concertele pe care le au programate în perioada următoare: pe 17 oct.Londra, pe 31 în Viena, pe 1 nov. Zurich, pe 2 nov. Munchen, pe 4 Amsterdam, pe 5  Berlin, pe 6  Köln, pe 8  Brussels, pe 15 Praga și pe 16 Bratislava.

Noi îi așteptăm la următorul concert in România cu aceeași forța și nerv capabile să electrizeze mulțimea de fani prezenți la concert. (Recenzie realizata de Lucian Balasz)

Lasa un comentariu aici!

Written by

mihai.stirbu@radardemedia.ro

Ma puteti contacta pe e-mail sau Facebook!

No comments

Lasă un răspuns