Connect with us

MAGAZIN

Recenzie | Cum a fost la Pink Martini

Published

on

Aseară, membrii Pink Martini au susținut un concert senzațional, cu casa închisă, la Sala Palatului din Capitală. Spectatorii din primele rânduri au stat mai mult pe scenă decât pe scaunele lor. Showul a făcut parte din turneul european de promovare a albumului cu numărul șase din cariera trupei, ”Get Happy” și a fost prezentat de Ciuc Music, cu sprijinul Volksbank.

O Storm Large care-a umplut scena și sala cu energie pozitivă, o trupă care n-a pregetat sa râdă și să danseze samba, bossa nova și dansuri tribale alături de spectatori din toate generațiile, iată ingredientele unui cocktail Pink Martini exploziv, de care românii nu se mai satură. Cei 11 fantastici vin, fac sala plină de fiecare dată (peste 4.000 de fani aseară) și se îndrăgostesc din ce în ce mai mult de țara noastră. Vorbesc românește, cântă cântecele Mariei Tănase, caută în SUA vinurile pe care le-au băut aici, și ca și cum asta nu ar fi de ajuns spun, la final de concert, în loc de adio: „Sper că vom reveni în București, și că, atunci când o vom face, Roșia Montană să fie la fel de frumoasa și de verde!”

Cu 19 ani în urmă, în orașul său natal din Oregon, Portland, Thomas Lauderdale, liderul Pink Martini, lucra în politică, cu convingerea fermă că într-o zi va candida la primărie. Precum mulți alți politicieni-în-formare, participa la fiecare eveniment caritabil de pe fața pământului … și era consternat să auda acolo, de cele mai multe ori, muzică mediocră, zgomotoasă și neprimitoare. Inspirându-se din muzica din toate colțurile lumii, amestecând genuri clasice, jazz și pop de modă veche, în speranța de a face apel la conservatori șii liberali deopotrivă, a fondat „mica orchestră” Pink Martini în 1994 pentru a oferi o mai frumoasă și mai incluzivă coloană sonoră diverselor strângeri de fonduri pentru cauze politice progresiste. De-atunci până acum, Thomas Lauderdale n-a candidat la primăria Portlandului, ci, dimpotrivă, a organizat demonstrații Occupy în orașul său natal. Cât privește România, opririle Pink Martini aici au devenit o tradiție, iar membrii „micuței orchestre” se simt la fel de bine ca acasă. Sala a izbucnit în ovații aseară încă de la începutul concertului, la piesa „Până când nu te iubeam” a Mariei Tănase, prima lor piesă oficială în limba română inclusă pe ”Get Happy”. După terminarea concertului, holul Sălii Palatului a fost arhiplin vreme de încă o jumătate de oră, timp în care membrii trupei au acordat autografe și s-au fotografiat alături de fani.

”Get Happy” conține 16 melodii interpretate în limbile engleză, germană, chineză, spaniolă, japoneză, turcă, farsi și română. Albumul este produs de Thomas Lauderdale, cu invitați precum Philippe Katerine, Meow Meow, Ari Shapiro, The Von Trapps și Rufus Wainwright este distribuit exclusiv în România de A&A Records.

Foto: Events/Mihail Cismas

Lasa un comentariu aici!

Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

International

Kim Kardashian și Kanye West au ales numele celui de-al treilea copil

Published

on

Kim Kardashian și Kanye West i-au dat nume celui de-al treil copil: Chicago West. Chicago este orașul în care a crescut Kanye West.

Ceilalți doi copii ai cuplului sunt North West, o fetiță de patru ani și Saint West, un băiețel de doi ani.Cea de-a treia fetiță a fost născută cu ajutorul unei mame surogat. După cele două nașteri, Kim Kardashian a fost sfătuită de medici să nu mai rămână însărcinată pentru a preveni posibile complicații medicale.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

International

Republica Moldova: Pregatiri intense pentru concursul Eurovision! Castigatorul va fi desemnat pe 24 februarie, intr-un show televizat!

Published

on

Foto Credit: eurovision.tv

Pregătirile pentru etapa națională a Concursului Internaţional Eurovision Song Contest 2018 sunt pe ultima sută de metri. Audițiile live ale pieselor înscrise în selecția națională a concursului se vor desfășura pe data de 24 ianuarie. Un juriu format din profesioniști din domeniu va evalua prestația vocală a concurenților, anunta portalul unimedia.info .

 

După verificarea dosarelor, din cei 28 de interpreți au fost selectați 27. Pelageya Stefoglo nu a întrunit condițiile stipulate în Regulamentul concursului. Aceasta a evoluat și în cadrul audițiilor live din Belarusi. Mai mult, concursul de la Minsk s-a desfășurat după ce a fost anunțată perioada de înscriere în Republica Moldova și publicate condițiile de participare, scrie Comitetul de organizare a concursului.

În cazul altor doi interpreți înscriși în competiție, și anume Sasha Bognibov și Sandy C & Aaron Sibley, numele cărora a figurat pe un site de selectare a participanților din San Marino, s-a decis acceptarea acestora în concurs. Membrii Comitetului de organizare și-au motivat decizia prin faptul că acești doi interpreți și-au plasat cover-urile pe site înainte să fie cunoscute prevederile Regulamentului național.

 

Interpreții care vor fi selectați la audițiile live urmează să participe la preselecția națională Eurovision 2018, care va avea loc pe 24 februarie 2018.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

Film

Gerard Butler îl sfidează pe 50 Cent numai în filmul ,,Frăţia Hoţilor”

Published

on

Foto Credit: VERTICAL ENTERTAINMENT

O odisee epică despre infracţionalitatea din Los Angeles, ,,Frăţia Hoţilor” îi aduce împreună pe marile ecrane pe Gerard Butler şi 50 Cent, într-un film plin de acţiune şi adrenalină, care din 19 ianuarie, va putea fi vizionat în premieră în cinematografele din toată ţara.

,,Frăţia Hoţilor” urmăreşte vieţile intersectate, deseori cu implicaţii personale, ale unei brigăzi de elită a Departamentului de Poliţie din L.A. şi activitatea celei mai de succes bande de hoţi din stat, având în vedere că nelegiuiţii plănuiesc jaful aparent imposibil al Băncii Rezervei Federale din centrul oraşului Los Angeles.

 

Desfăşurându-se în Los Angeles-ul zilelor noastre, oraşul cu cea mai ridicată rată a jafurilor de bănci din lume, filmul foloseşte formula tradiţională „poliţişti şi spărgători”, dându-i un impuls de adrenalină şi estompând graniţele dintre bine şi rău, pentru a crea un thriller tensionat de acţiune care nu este doar un thriller despre un mare jaf, ci şi o dramă psihologică de acţiune.

 

Filmul explorează dinamica dintre Gerard Butler (Cod Roşu la Casa Albă; 300, Eroii de la Termopile) şi Pablo Schreiber (13 Ore: Soldaţii Secreţi  din Benghazi, Orange Is the New Black), inamici de moarte aflaţi în tabere adverse ale legii care se îndreaptă către o confruntare explozivă.

Povestea filmului ,,Frăţia Hoţilor” oglindeşte lumea în care trăim. Oamenii sunt complecşi, liniile dintre bine şi rău nu sunt atât de bine delimitate pe cât ne-am dori să credem şi, deseori, percepţia asupra binelui şi asupra răului nu e colorată doar în alb şi negru, forţându-ne astfel să ne zbatem în zone de gri în timp ce facem faţă provocărilor vieţii.

 

Filmul marchează debutul regizoral al scenaristului şi producătorului Christian Gudegast (Cod Roşu la Londra), care foloseşte un scenariu original, bazat pe o poveste scrisă de Gudegast şi Paul Scheuring (Prison Break: The Final Break). Alături de Gudegast îi avem pe directorul de imagine Terry Stacey (Câinele, Adevăratul meu Prieten, Elvis şi Nixon), pe scenograful Kara Lindstrom (Lila şi Eve, Crush), pe designerul de costume Terry Anderson (Jane: Lupta pentru Supravieţuire, Urma Scapă Turma), pe editorul nominalizat la Premiile Oscar Joel Cox (O Fată de Milioane, Lunetistul American), şi pe compozitorul Cliff Martinez  (The Foreigner, Demonul de Neon).

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading
Advertisement

Trending