Connect with us

ALL MEDIA

Recomandări de weekend, la TVR 1

Published

on

 

Bebe magia promovează alăptarea
Sâmbătă, 19 februarie, la ora 9.00, la TVR 1

La emisiunea Bebe magia, de la TVR 1, femeile însărcinate sau cele care au născut deja pot afla că există şi în România consilieri care le învaţă tehnica alăptării. Telespectatorii vor afla informaţii utile despre alăptare şi poveştile inedite ale câtorva mame.

La Leche League Romania, reprezentată de Roxana Dudus, poate consilia orice mamă care solicită ajutor. Membrele organizaţiei critică medicii şi asistentele din maternităţile în care sugarii sunt hrăniţi cu biberonul şi nu este încurajată alăptarea.

Actriţa Aniela Petreanu, membră a grupului Divertis, mama unui băieţel de un an şi patru luni, s-a alăturat La Leche League, pentru a promova alăptarea. Ea povesteşte la Bebe magia ce a determinat-o să ia această măsură. Mama Andreea Marin Bănică povestesc telespectatorilor cum ea şi soţul ei, Ştefan Bănică Jr., au grijă de Violeta, fiica lor.

La rubrica „Mic, dar şic” telespectatorii vor afla mai multe informaţii despre utilitatea cărucioarelor. Doctoriţa Mihaela Bălgrădean revine la Bebe magia cu sfaturi avizate privind hrana copiilor şi diversificarea alimentară.

Despre Bebe magia: TVR 1 difuzează în fiecare sâmbătă dimineaţa (ora 9.00) Bebe magia, o emisiune din care telespectatorii află informaţii utile despre tot ce presupune relaţia părinte – copil. Emisiunea este realizată şi prezentată de jurnalista Camelia Csiki, reporter al Telejurnalului TVR1.

Adam Michnik vorbeşte despre „libertatea” de după gratii, la TVR 1
La Fără frontiere, cu Luca Niculescu, sâmbătă, 19 februarie, ora 13.00

Invitatul din această săptămână la ,,Fără frontiere” este fostul disident polonez Adam Michnik, redactor-şef al cotidianului de mare tiraj „Gazeta Wyborcza”, istoric, eseist şi jurnalist politic, distins cu prestigioase premii şi medalii internaţionale. În interviul pe care îl acordă moderatorului Luca Niculescu, Michnik vorbeşte despre situaţia din lumea arabă, despre ascensiunea mişcărilor populiste în Europa, reacţionează la enunţurile repetate privind „moartea multiculturalismului” şi explică motivele pentru care atâţia oameni din Europa de Est regretă căderea comunismului.

Adam Michnik a devenit o figură emblematică a opoziţiei ilegale, democratice, din Polonia anilor 1968-1989, în urma activităţii sale de disident (în special legată de sindicatul „Solidaritatea”), fiind închis timp de şase ani. „Numesc această situaţie sindromul deţinutului”. Când eram în închisoare, visam la libertate. Şi vine brusc ziua minunată în care sunt liber. Totul e minunat, văd cerul fără gratii, păsări, iarbă verde, flori, cafenele, fete frumoase. Dar, la un moment dat, omul conştientizeză că ar vrea să mănânce ceva, dar n-are bani. Vrea să doarmă undeva, dar n-are unde. În închisoare le-a avut pe toate. În libertate eu sunt responsabil pentru propria persoană. În închisoare este o siguranţă degenerată”, afirmă el, în discuţia cu jurnalistul Luca Niculescu.

Şi românii din străinătate pot urmări emisiunea, pe TVR Internaţional, difuzată simultan cu TVR 1. De asemenea, ediţii anterioare ale programului pot fi văzute accesând site-ul www.tvr.ro.

Fără frontiere, emisiunea pe care Luca Niculescu o realizează şi moderează în fiecare sâmbătă, la TVR 1, prezintă cele mai importante subiecte din actualitatea internaţională. Are un format dinamic, rubrici interesante, numeroşi invitaţi, plus un serial dedicat „frontului secret” al politicii externe, realizat de istoricul Stejărel Olaru.

Best of ÎnTrecerea anilor
Sâmbătă, 19 februarie, de la 21.10, la TVR 1

ÎnTrecerea anilor – cu Mircea Radu – „Best of”

Până la intrarea în grilă a celui de-al doilea sezon al emisiunii, TVR 1 difuzează, la cererea telespectatorilor, partea a doua a celor mai bune momente din primul sezon.

Aşadar, la „Best of” ÎnTrecerea anilor, veţi revedea trupe şi interpreţi străini care au venit în studioul emisiunii de-a lungul celor 11 ediţii: Kaoma – „Danca Tago Mago”, Tony Dallara – „Come prima”, Rednex – „Cotton Eye Joe”, Francesco Napoli – „Balla”, Pussycat cu „Mississippi”, Demis Roussos – „It‘s Five o‘clock!”, Mike Pender – „Niddles And Pins”. Momentele speciale susţinute de Stela Popescu, Sergiu Nicolaescu, Ion Dichiseanu, Luminiţa Dobrescu, Adrian Daminescu vor putea fi revăzute, de asemenea, în această ediţie. Angela Moldovan va interpreta cântecul „Bundiţa”, iar Corina Chiriac reaminteşte melodia ei „Banii nu aduc fericirea”.

Mircea Radu şi echipa lui revin cu cel de-al doilea sezon al emisiunii ÎnTrecerea anilor de la jumătatea lunii martie. Până atunci, telespectatorii şi fanii emisiunii îi pot găsi şi intra în legătură cu ei la http://www.facebook.com/intrecereaanilor sau la http://tvr.ro/intrecereaanilor/.

Invitatul Eugeniei Vodă la Profesioniştii este Ştefan Cazimir
Sâmbătă, 19 februarie, ora 22.45

Profesionistul cu care Eugenia Vodă ne propune să petrecem o oră sâmbătă seară este Ştefan Cazimir, unul dintre caragialeologii noştri de frunte. În 1976, el devenea doctor în filologie română, cu teza „Aspecte ale comicului la Caragiale”. A fondat Partidul Liber Schimbist din România, inspirat din piesa „O scrisoare pierdută”. Profesioniştii marchează, prin această ediţie difuzată în reluare, 159 de ani de la naşterea lui Ion Luca Caragiale.

50 de minute cu Pleşu şi Liiceanu – despre frică
Duminică, 20 februarie, ora 18.00, la TVR 1

Subiectul pe care îl abordează Andrei Pleşu şi Gabriel Liiceanu în această săptămână la emisiunea de la TVR 1 este frica. Cei doi oameni de cultură încearcă să cuprindă, în cele 50 de minute ale emisiunii, cât mai multe aspecte ale acestui sentiment. Discută despre frica din perioadele de război, despre frica propagată de filme ori de catastrofele naturale, dar şi despre frica din timpul regimurilor totalitare, cu accent pe perioada comunistă trăită de români, de la momentul inoculării fricii şi până la „frica reziduală”, colectivă, deja instaurată.

Şi românii din străinătate pot urmări 50 de minute cu Pleşu şi Liiceanu, pe TVR Internaţional, difuzată simultan cu TVR 1. De asemenea, cei care au ratat ediţiile anterioare ale emisiunii le pot vedea accesând site-ul www.tvr.ro.

Lasa un comentariu aici!

Click to comment

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Radio

Măruță revine la ”prima iubire”, radioul, ca prezentator al matinalului ProFM, ”Dimineața blană”

Published

on

Foto Credit: PRO FM
 

Matinalii Sebastian Coțofană, Radu Țibulcă și Ramona Dumitrescu vor pleca în misiune la Bonțida, la Electric Castle, și ”îi cedează” lui Cătălin Măruță butoanele matinalului ProFM,”Dimineața Blană”, în zilele de 18, 19 și 20 iulie, de la 7.00 la 10.00.

După cum Măruță însuși a povestit, la 25 de ani de ProFM, că și-a dorit mereu să se întoarcă la prima dragoste, radioul, iată că visul împărtășit a devenit vis implinit. Cătălin se întorce în studioul radio, la ProFM!

El o va avea alături pe DJ-ița ProFM  Mădălina Vintilă și împreună vor duce mai departe momentele preferate ale ascultătorilor ProFM: vor învârti Roata Vacantzatziki, trimițând fanii norocoși direct în Grecia (Corfu, Thasos, Zakynthos, Halkidiki), vor da invitații la film și vor oferi vinuri speciale. Tot în studioul ProFM vor veni și ”Noaptea Târziu”, Liviu Teodorescu, Speak și Raluca. După toate semnalele, se anunță trei zile cu surprize foarte plăcute la ProFM!

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

ALL MEDIA

Competiția de fotografie Next Image va avea loc în Europa Centrală și de Est și țările nordice

Published

on

 

Huawei, lider în tehnologie și inovație la nivel global, lansează competiția de fotografie Next Image Mobile Photography Contest, oferindu-le posibilitatea tuturor pasionaților de fotografie cu smartphone-ul să își împărtășească viziunea asupra lumii moderne cu ajutorul propriului limbaj și al sistemului avansat de cameră care pune în lumină fotografia inteligentă. Fotografiile pot fi înscrise în competiție în perioada 09 iulie 2018 -20 august 2018.

Pasionații de fotografie își pot înscrie cadrele pe platforma dedicată competiției – http://campaign.consumer.huawei.com/ro/, în șase categorii care au ca scop explorarea limitelor expresiei vizuale: Faces, Good Night, Hello, Life!, Check-In, Nature și Story Board. Fotografiile înscrise vor fi prezentate într-o galerie online și vor face subiectul unui vot public, până pe data de 28 august 2018. În săptămâna următoare, membrii juriului internațional vor alege câștigătorii din rândul primelor 50 cele mai votate fotografii din fiecare categorie. Juriul este format din:

  • Yanmin Wang – Președinte Huawei Consumer Business Group Huawei Europa Centrală și de Est și țările nordice
  • Dominic Bracco – Fotograf oficial National Geographic
  • Alex Lambrechts – Fotograf certificat Leica
  • Tomasz Lazar – Laureat World Press Photo
  • Bobby Anwar – Fotograf danez
  • Gal Gadot – Actriță, imaginea seriei Huawei P20

 

Primele 50 de fotografii din clasamentul Europei Centrale și de Est și țărilor nordice vor fi, de asemenea, înscrise în competiția globală Next Image.

„Am considerat întotdeauna camerele drept o caracteristică principală a smartphone-urilor noastre și ne bucurăm să vedem că, odată cu cea mai nouă tehnologie disponibilă, oamenii pot surprinde imagini la o calitate superioară. Iar odată cu lansarea competiției Next Image sperăm să oferim șansa acestei noi generații de fotografi să își găsească inspirația”, a declarat Zachary Jianglinchao, Country Manager Huawei Romania.

„Smartphone-urile fac posibil un nou tip de fotografie, unul care ne permite să fim mai spontani și creativi, mult mai confortabil pentru persoana aflată în spatele camerei. Cred cu tărie că telefoanele care îmbină viziunea fiecăruia dintre noi cu o cameră avansată pot fi folosite ca mediu de exprimare artistic, ajutându-ne să schimbăm modul în care vedem lumea. Această competiție ne oferă ocazia să interacționăm cu tot ceea ce ne înconjoară și să explorăm limitele creativității noastre”, a declarat Vlad Eftenie, ambasadorul competiției Next Image în România.

Premiul pentru câștigătorii fiecărei categorii va consta în câte un Matebook X, publicarea fotografiei în revista National Geographic și suma de 2,000 euro. Ocupanții locurilor doi și trei vor primi câte un smartphone Huawei P20 Pro, respectiv un Huawei P20. Nu în ultimul rând, juriul va acorda un titlu Grand Prix, al cărui premiu va consta într-un Matebook X, publicarea fotografiei câștigătoare în revista National Geographic, suma de 10,000 euro și șansa de a participa, în luna septembrie, în Italia, la o expediție fotografică de 10 zile, organizată de National Geographic.

Odată cu introducerea primei camere duale pe un smartphone, pentru modelul P9, Huawei a stabilit un nou standard în industria camerelor prezente pe dispozitivele mobile. Acum, aproape trei ani mai târziu, compania face același lucru cu lansarea Huawei P20 Pro, primul smartphone care folosește un sistem triplu de lentile, alături de un sistem avansat de inteligență artificială (AI) care îmbunătățește calitatea imaginilor și sparge barierele fotografiei. Combinând datele primite de la toți cei trei senzori, P20 Pro oferă o calitate fără precedent a imaginilor în condiții de lumină scăzută sau contrast ridicat.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

ALL MEDIA

Statiile tv ale Antena TV Group S.A. si Antena 3 S.A. raman in grilele UPC si FOCUS SAT si dupa iesirea din “must carry”

Published

on

 

Posturile de televiziune Antena 1, Antena 3, Antena Stars, Happy Channel si ZU TV vor continua sa fie distribuite neintrerupt, in retelele UPC si pe platforma DTH Focus Sat, in baza parteneriatului stabil si de lunga durata pe care Antena TV Group S.A. si Antena 3 S.A. il au cu UPC Romania SRL si cu Focus Sat Romania SRL.

In luna iunie 2018 trustul INTACT a anuntat iesirea posturilor sale tv din “must carry” si incheierea unui parteneriat cu grupul RCS& RDS pentru acordarea dreptului de retransmitere a programelor tv.

Canalele Tv Antena 1, Antena 3, Antena Stars, Happy Channel si Zu Tv vor mai putea fi receptionate in curand doar in retelele distribuitorilor care doresc incheierea unui contract de retransmisie.

In acest moment, astfel de contracte sunt semnate cu societatile RCS & RDS, UPC, Focus Sat, Orange si alte societati de distributie cu acoperire locala si regionala. De asemenea, exista discutii cu ceilalati distribuitori de programe tv cu scopul incheierii contractelor de distributie.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading
Advertisement
Advertisement Https://Www.Autodoc24.RO

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Advertisement

Trending