Connect with us

ALL MEDIA

Recomandări de weekend, la TVR 1

Published

on

Bebe magia promovează alăptarea
Sâmbătă, 19 februarie, la ora 9.00, la TVR 1

La emisiunea Bebe magia, de la TVR 1, femeile însărcinate sau cele care au născut deja pot afla că există şi în România consilieri care le învaţă tehnica alăptării. Telespectatorii vor afla informaţii utile despre alăptare şi poveştile inedite ale câtorva mame.

La Leche League Romania, reprezentată de Roxana Dudus, poate consilia orice mamă care solicită ajutor. Membrele organizaţiei critică medicii şi asistentele din maternităţile în care sugarii sunt hrăniţi cu biberonul şi nu este încurajată alăptarea.

Actriţa Aniela Petreanu, membră a grupului Divertis, mama unui băieţel de un an şi patru luni, s-a alăturat La Leche League, pentru a promova alăptarea. Ea povesteşte la Bebe magia ce a determinat-o să ia această măsură. Mama Andreea Marin Bănică povestesc telespectatorilor cum ea şi soţul ei, Ştefan Bănică Jr., au grijă de Violeta, fiica lor.

La rubrica „Mic, dar şic” telespectatorii vor afla mai multe informaţii despre utilitatea cărucioarelor. Doctoriţa Mihaela Bălgrădean revine la Bebe magia cu sfaturi avizate privind hrana copiilor şi diversificarea alimentară.

Despre Bebe magia: TVR 1 difuzează în fiecare sâmbătă dimineaţa (ora 9.00) Bebe magia, o emisiune din care telespectatorii află informaţii utile despre tot ce presupune relaţia părinte – copil. Emisiunea este realizată şi prezentată de jurnalista Camelia Csiki, reporter al Telejurnalului TVR1.

Adam Michnik vorbeşte despre „libertatea” de după gratii, la TVR 1
La Fără frontiere, cu Luca Niculescu, sâmbătă, 19 februarie, ora 13.00

Invitatul din această săptămână la ,,Fără frontiere” este fostul disident polonez Adam Michnik, redactor-şef al cotidianului de mare tiraj „Gazeta Wyborcza”, istoric, eseist şi jurnalist politic, distins cu prestigioase premii şi medalii internaţionale. În interviul pe care îl acordă moderatorului Luca Niculescu, Michnik vorbeşte despre situaţia din lumea arabă, despre ascensiunea mişcărilor populiste în Europa, reacţionează la enunţurile repetate privind „moartea multiculturalismului” şi explică motivele pentru care atâţia oameni din Europa de Est regretă căderea comunismului.

Adam Michnik a devenit o figură emblematică a opoziţiei ilegale, democratice, din Polonia anilor 1968-1989, în urma activităţii sale de disident (în special legată de sindicatul „Solidaritatea”), fiind închis timp de şase ani. „Numesc această situaţie sindromul deţinutului”. Când eram în închisoare, visam la libertate. Şi vine brusc ziua minunată în care sunt liber. Totul e minunat, văd cerul fără gratii, păsări, iarbă verde, flori, cafenele, fete frumoase. Dar, la un moment dat, omul conştientizeză că ar vrea să mănânce ceva, dar n-are bani. Vrea să doarmă undeva, dar n-are unde. În închisoare le-a avut pe toate. În libertate eu sunt responsabil pentru propria persoană. În închisoare este o siguranţă degenerată”, afirmă el, în discuţia cu jurnalistul Luca Niculescu.

Şi românii din străinătate pot urmări emisiunea, pe TVR Internaţional, difuzată simultan cu TVR 1. De asemenea, ediţii anterioare ale programului pot fi văzute accesând site-ul www.tvr.ro.

Fără frontiere, emisiunea pe care Luca Niculescu o realizează şi moderează în fiecare sâmbătă, la TVR 1, prezintă cele mai importante subiecte din actualitatea internaţională. Are un format dinamic, rubrici interesante, numeroşi invitaţi, plus un serial dedicat „frontului secret” al politicii externe, realizat de istoricul Stejărel Olaru.

Best of ÎnTrecerea anilor
Sâmbătă, 19 februarie, de la 21.10, la TVR 1

ÎnTrecerea anilor – cu Mircea Radu – „Best of”

Până la intrarea în grilă a celui de-al doilea sezon al emisiunii, TVR 1 difuzează, la cererea telespectatorilor, partea a doua a celor mai bune momente din primul sezon.

Aşadar, la „Best of” ÎnTrecerea anilor, veţi revedea trupe şi interpreţi străini care au venit în studioul emisiunii de-a lungul celor 11 ediţii: Kaoma – „Danca Tago Mago”, Tony Dallara – „Come prima”, Rednex – „Cotton Eye Joe”, Francesco Napoli – „Balla”, Pussycat cu „Mississippi”, Demis Roussos – „It‘s Five o‘clock!”, Mike Pender – „Niddles And Pins”. Momentele speciale susţinute de Stela Popescu, Sergiu Nicolaescu, Ion Dichiseanu, Luminiţa Dobrescu, Adrian Daminescu vor putea fi revăzute, de asemenea, în această ediţie. Angela Moldovan va interpreta cântecul „Bundiţa”, iar Corina Chiriac reaminteşte melodia ei „Banii nu aduc fericirea”.

Mircea Radu şi echipa lui revin cu cel de-al doilea sezon al emisiunii ÎnTrecerea anilor de la jumătatea lunii martie. Până atunci, telespectatorii şi fanii emisiunii îi pot găsi şi intra în legătură cu ei la http://www.facebook.com/intrecereaanilor sau la http://tvr.ro/intrecereaanilor/.

Invitatul Eugeniei Vodă la Profesioniştii este Ştefan Cazimir
Sâmbătă, 19 februarie, ora 22.45

Profesionistul cu care Eugenia Vodă ne propune să petrecem o oră sâmbătă seară este Ştefan Cazimir, unul dintre caragialeologii noştri de frunte. În 1976, el devenea doctor în filologie română, cu teza „Aspecte ale comicului la Caragiale”. A fondat Partidul Liber Schimbist din România, inspirat din piesa „O scrisoare pierdută”. Profesioniştii marchează, prin această ediţie difuzată în reluare, 159 de ani de la naşterea lui Ion Luca Caragiale.

50 de minute cu Pleşu şi Liiceanu – despre frică
Duminică, 20 februarie, ora 18.00, la TVR 1

Subiectul pe care îl abordează Andrei Pleşu şi Gabriel Liiceanu în această săptămână la emisiunea de la TVR 1 este frica. Cei doi oameni de cultură încearcă să cuprindă, în cele 50 de minute ale emisiunii, cât mai multe aspecte ale acestui sentiment. Discută despre frica din perioadele de război, despre frica propagată de filme ori de catastrofele naturale, dar şi despre frica din timpul regimurilor totalitare, cu accent pe perioada comunistă trăită de români, de la momentul inoculării fricii şi până la „frica reziduală”, colectivă, deja instaurată.

Şi românii din străinătate pot urmări 50 de minute cu Pleşu şi Liiceanu, pe TVR Internaţional, difuzată simultan cu TVR 1. De asemenea, cei care au ratat ediţiile anterioare ale emisiunii le pot vedea accesând site-ul www.tvr.ro.

Lasa un comentariu aici!

Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

ALL MEDIA

Programe TVR, difuzate de un post tv fără acordul televiziunii publice

Published

on

Televiziunea Română a constatat faptul că Cinemaraton difuzează producţii TVR fără acordul postului public, încălcând legislaţia în domeniu. De asemenea, grila de programe a postului Cinemaraton este alcătuită în mod preponderent din producţii ale postului public de televiziune, în condiţiile în care Televiziunea Română nu a primit o solicitare în acest sens.

 

Printre producţiile difuzate fără acordul TVR se numără: „Memorialul Durerii – Mişcările studenţeşti din 1956”, realizator Lucia Hossu Longin; „Memorialul Bucureştilor (2) – Biserica Ienei”, realizator Lucia Hossu Longin; „Memorialul Durerii – Canalul Morţii”, realizator Lucia Hossu Longin; „Memorialul Durerii – Mircea Dinescu”, realizator Lucia Hossu Longin; „Reconstituiri – Ministerul Adevărului”, realizator Lucia Hossu Longin, scenariul Dan Necşulea sau „Tandreţea Lăcustelor”, regia Dan Necşulea.

 

Prin această situaţie, Cinemaraton încalcă prevederi din Legea nr. 8/1996 privind dreptul de autor şi drepturile conexe, cu modificările şi completările ulterioare precum şi din Decizia CNA nr. 220/2011 privind Codul de reglementare a conţinutului audiovizual.

În aceste condiţii, Televiziunea Română a transmis o notificare prin care interzice Cinemaraton să mai utilizeze fără acord, înregistrările SRTv, în caz contrar rezervându-şi dreptul de a de a sesiza organele jurisdicţionale.

De asemenea, TVR  a semnalat Consiliului Naţional al Adudiovizualului această situaţie pentru ca forul, în calitate de garant al interesului public si de unica autoritate de reglementare în domeniul programelor audiovizuale,  să dispună măsurile pentru intrarea în legalitate a postului menţionat.

 

 

  • În conformitate cu prevederile art.13 alin. (1) lit. a) şi f), art 1063 alin. (1) lit a), f) şi  g),  precum şi art. 113 lit. b), e) şi i) din Legea nr. 8/1996 privind dreptul de autor şi drepturile conexe, cu modificările şi completările ulterioare, SRTv în calitate de titular de drepturi de autor, producător de înregistrări audiovizuale şi organism de televiziune, are dreptul exclusiv de a autoriza sau interzice utilizarea producţiilor proprii, inclusiv prin reproducere, radiodifuzare şi punere la dispoziţia publicului pe Internet.

 

** În situaţia utilizării producţiilor SRTV (preluate de la foşti angajaţi sau din alte surse) în vederea includerii în emisiuni de televiziune, există obligaţia legală privind  obţinerea acordului SRTv în calitate de titular de drepturi.  Difuzarea unei înregistrări audiovizuale produse de TVR, în tot sau în parte, fără acord, cu înlăturarea siglei producătorului, poate întruni elementele constitutive ale următoarelor infracţiuni prevăzute de Legea nr.8/1996, radiodifuzarea operelor sau a produselor purtătoare de drepturi conexe, fără consimţământul producătorului, faptă pentru care legea prevede  închisoare de la o lună la un an sau amendă (art 140 alin. (1) lit c).

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

ALL MEDIA

In grila Kanal D revine show-ul „Bravo ai stil! All Stars”. Iata care sunt concurentele!

Published

on

Cele mai valoroase competitioare din primele trei sezoane „Bravo, ai stil!” se pregatesc de participarea in show-ul devenit fenomen

 

„Bravo, ai stil! All Stars” aduce cea mai intensa si spectaculoasa competitie de stil la un alt nivel, aruncand in lupta cele mai pregatite concurente din sezoanele precedente ale sow-ului . Frumoase, hotarate, curajoase in alegerea tinutelor si deja trecute prin „sita” intransigenta a juratilor si a publicului, 11 fete dintre cele mai stilate se vor lupta din nou pentru marele premiu de 100.000 de lei.

Telespectatorii vor avea ocazia sa le reintalneasca si sa le voteze pe Silvia, Alina, Andreea, Larisa (concurente in primul sezon), Marisa, Denisa, Otilia, Irina (concurente din cel de-al doilea sezon), Iuliana, Emiliana si Beatrice (participante in cel de-al treilea sezon „Bravo, ai stil!”).

 

Exigenta va fi maxima la „Bravo, ai stil! All Stars”, asteptarile din partea juratilor, uriase. Fetele au castigat deja experienta, sunt obisnuite si cu lumina reflectoarelor si cu cele mai aspre critici membrilor Juriului, pot evita cu mai multa usurinta eventuale capcane ale contracandidatelor in lupta pentru marele premiu. Editiile precedente „Bravo, ai stil!” au constituit pentru aceste tinere o adevarata scoala, o perioada a formarii in mai multe sensuri, pentru ca dincolo de deprinderea abilitatii in a-si alege tinutele, acestea  au invatat sa se cunoasca mai bine, si-au rafinat reactiile si au castigat de partea lor un public numeros, extrem de fidel.

Cum se vor descurca, de aceasta data, cele mai puternice concurente de pana acum, veti putea urmari in „Bravo, ai stil! All Stars”, din 22 ianuarie.

 

Emisiunea va fi difuzata in fiecare zi, de luni pana vineri, de la ora 16:30, la Kanal D. Prima Gala „Bravo, ai stil! All Stars” va putea fi urmarita sambata, 27 ianuarie, imediat dupa „Exatlon”.

 

Foto Credit: KANAL D

 

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

ALL MEDIA

Operatorul de cablu UPC a introdus postul de televiziune Minimax HU

Published

on

UPC România a introdus în grila sa de programe postul Minimax, varianta în limba maghiara. Deoarece Minimax este un canal de televiziune atât de îndrăgit de micii telespectatori, de la începutul acestui an, feed-ul unguresc al postului este disponibil abonaților la pachetul Panonia de la UPC, fiind accesibil și locuitorilor din zonele vorbitoare de maghiară din România.

 

Introducerea feed-ul unguresc al postului Minimax în grila UPC aduce un plus de calitate și divertisment și prin prezența în program a noilor seriale marca DreamWorks (difuzate și pe Minimax România), achițizii recente de amploare în portofoliul postului de televiziune pentru copii. În plus, Minimax Ungaria difuzează filme animate, serialul producție proprie „Little Marron Club” (care combină animația și live-action- ul, pentru a spune o poveste plină de muzică și prietenie) și „Masha and the Bear” (populara serie animată rusească inspirată de poveștile pentru copii despre micuța Masha și ursul care o salvează de fiecare dată când dă de greu).

 

Minimax HU este disponibil la numărul 790 din EPG.

 

 

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading
Advertisement

Trending