HomeMAGAZINRECOMANDĂRI | The Guardian: „Pentru o emoție autentică, mergeți în Pădurea Hoia-Baciu”

RECOMANDĂRI | The Guardian: „Pentru o emoție autentică, mergeți în Pădurea Hoia-Baciu”

În preajma Halloween-ului, destinații din România își fac loc în topul recomandărilor internaționale. Castelul Corvinilor, Castelul Bran sau Pădurea Hoia-Baciu sunt printre locurile recomandate în astfel de articole, datorită legăturilor cu legenda lui Dracula, în primele două cazuri, sau a presupuselor fenomele paranormale, în cel de-al treilea, informează cluj.travel.  

Anul acesta, Pădurea Hoia-Baciu a fost inclusă într-un top al celor mai înfiorătoare locuri din Europa de prestigiosul cotidian britanic The Guardian, care „desființează”, în schimb, Castelul Bran.

„Turiștii amatori de destinații horror se îngrămădesc la Castelul Bran, dar fabrica de bani cu tema Dracula este de fapt mai mult un kitsch decât ceva care să îți dea fiori reci. Pentru o emoție autentică, mergeți în Pădurea Hoia-Baciu, din al doilea cel mai populat oraș al României, Cluj-Napoca (Wizzair zboară direct acolo, de la Luton). Într- țară plină de păduri înspăimântătoare, această poiană de rău augur este subiectul a numeroase povești de groază, cu stafii și apariții de OZN-uri făcând parte din folclorul care o înconjoară, toate acestea dându-i o atmosferă de tip Blair Witch”, scrie The Guardian.

Alături de pădurea de lângă Cluj, în topul celor de la The Guardian mai figurează Osuarul Sedlec (Kutna Hora, Cehia), Orașul Morților (Osetia de Nord, Rusia), Catacombele Capucinilor (Palermo, Italia) sau Dealul Crucilor (Šiauliai, Lituania). Topul integral îl puteți citi aici.

Lasa un comentariu aici!

Written by

roxana.voicu@radardemedia.ro

Ma puteti contacta pe e-mail!

No comments

Lasă un răspuns