HomeTELEVIZIUNEEmisiuniRegele Mihai la întâlnirea internaţională a colecţionarilor de maşini de război – în ediţia a patra Ora Regelui de la TVR 1

Regele Mihai la întâlnirea internaţională a colecţionarilor de maşini de război – în ediţia a patra Ora Regelui de la TVR 1

Emisiunea Ora Regelui se difuzează sâmbătă, de la ora 13.00, la TVR 1

Cea de-a patra ediţie Ora Regelui va fi difuzată de TVR 1 sâmbătă, 18 august, de la ora 13.00, după o pauză determinată de transmisiile directe de la JO 2012. Realizatoarea Marilena Rotaru a pregătit pentru această ediţie un interviu realizat la Versoix cu Regele Mihai în 1994, dar şi o primă parte a unor convorbiri cu Majestatea Sa despre „23 august 1994”. În aceeaşi ediţie vor fi difuzate un reportaj de la participarea Regelui Mihai la întâlnirea internaţională a colecţionarilor de maşini de război de la Biere, Elveţia, din 11 august 2012 şi un dialog cu Dinu Zamfirescu, preşedintele Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc.

Tot sâmbătă, la Ora Regelui, aflaţi despre jurămintele de căsătorie ale principesei Elisabeta de Wied cu principele Carol I, iar Diana Mandache de la Asociația Tradiţia Militară prezintă telespectatorilor TVR 1 bijuterii regale din Tezaurul României.

În emisiunea Ora Regelui de la TVR 1, telespectatorii pot urmări imagini de arhivă cu şi despre toţi regii şi reginele României, începând cu Regele Carol I şi Regina Elisabeta, Regele Ferdinand, Maria, copiii acestora, Regina Mamă Elena, Regele Mihai, Principesa Moştenitoare Margareta, dar şi imagini actuale, din viaţa de zi cu zi a Casei Regale a României. În programul realizat de echipa de patru profesionişti ai TVR – realizatorii Camelia Csiki, Bogdan Şerban Iancu, Marilena Rotaru şi producătorul Cristina Ţilică – apar oameni de ştiinţă, de artă, diplomaţi, scriitori, precum şi analişti români şi străini. De asemenea, sunt ilustrate cele mai semnificative şi mai prestigioase prezenţe regale româneşti în capitalele lumii.

Despre Ora Regelui la TVR 1:

Emisiunea Ora Regelui reflectă prezentul românesc prin prisma valorilor şi principiilor Coroanei. Pe durata unei ore, programul cuprinde reportaje, interviuri şi dialoguri pe teme culturale, diplomatice, religioase, politice, juridice, economice, constituţionale – toate din perspectiva reprezentării statale şi a intereselor fundamentale româneşti. Ora Regelui încearcă, prin dovezi şi mărturii, să facă lumină în istoria României, reinterpretată şi modificată în ultimii 70 de ani, să ofere românilor adevărul despre perioada monarhiei, despre rolul Regelui Carol I în modernizarea ţării sau câştigarea independeţei, despre cum a ajutat Casa Regală România, despre rolul Regilor României în evoluţia societăţii româneşti.

Lasa un comentariu aici!

Written by

dan.alexandru@radardemedia.ro

Ma puteti contacta pe e-mail sau Facebook!

No comments

Lasă un răspuns