Connect with us

ALL MEDIA

Regina Maria şi Nadia Comaneci – două ,,Doamne de poveste” în emisiunea Oliviei Steer

Published

on

Pentru prima ediţie a emisiunii ,,Doamne de Poveste”, o echipa de profesionişti a muncit timp de câteva luni pentru a realiza portretele a două femei puternice care au schimbat imaginea României peste hotare- Regina Maria şi ,,zeita” gimnasticii mondiale, Nadia Comaneci. ,,Doamne de poveste” îşi propune să prezinte telespectatorilor săi, în fiecare duminică, portrete-mărturie ale unor femei exemplare, personalităţi ale trecutului şi prezentului care au reuşit să-şi pună amprenta asupra modului de viaţă al românilor. ,,Încercam să recuperăm felii de viaţă autentică în cazul personajelor istorice, o broderie de imagini de arhivă, rare şi imagini actuale. Nu lăsăm deoparte nici secretele de suflet din viaţă unor femei de mare notorietate din ziua de azi. Prin urmare, ne aşteaptă un adevărat festin jurnalistic”, promite prezentatoarea emisiunii, Olivia Steer.

Prima ediţie a emisiunii debutează, în forţă, cu un reportaj excepţional despre viaţa Reginei Maria, un material pentru care s-au făcut reconstituiri artistice, specifice documentarelor. Pentru a reface cât mai exact trecutul unei mari doamne a României, echipa emisiunii a organizat un casting în urma căruia a fost aleasă o tânără a cărei înfăţişare seamănă foarte mult cu cea a Reginei. Apoi echipă a filmat la Balcic, în palatul de suflet al Reginei, la Bran, la Peleş, pe o fregată pe Marea Neagră sau în interioare speciale din capitală care amintesc de Bucureştiul de altădată. Echipa din spatele emisiunii „Doamne de poveste” a încercat să se apropie de trecut prin intermediul unor imagini recreate: „Am încercat să ne apropiem de trecut prin reconstituiri artistice, cât mai aproape de imaginea Reginei Maria din poze sau din înregistrările de arhivă pe care le-am avut. Pentru a face portretul unei doamne de poveste am filmat în locaţii de patrimoniu din ţară sau din străinătate, am filmat pe mare, inclusiv filmări subacvatice”, spune producătorul general al emisiunii, Ionela Banarescu. ,,Dacă e să ne raportăm la istoria României scrisă de femei celebre aş aminti-o prima pe Regina Maria, un personaj istoric hotărâtor. Din clipa în care şi-a legat destinul de cel al României a ştiut să fie mai româncă decît orice român. O personalitate fascinantă, puternică în spatele căreia, femeia a rămas femeie, a fost iubită şi la rîndul ei a ştiut să iubească. Eu, de exemplu, acum aflu detalii extraordinare despre această femeie care a ştiut să spună nu prejudecăţilor, care nu şi-a înăbuşit niciodată sentimentele, a fost sinceră şi autentică în raport cu iubirile vieţii şi mereu constantă cu ea insasi”, adaugă prezentatoarea emisiunii Olivia Steer.

În prima ediţie a emisiunii „Doamne de poveste” guest star va fi Lucian Viziru, cel care îl va interpreta pe Barbu Ştirbei, unul dintre amanţii Reginei Maria. Actorul a acceptat imediat propunerea de a juca acest rol mai ales că se declară pasionat de personajul istoric regina Maria dar şi de povestea ei de iubire cu prinţul Ştirbei.

Istoricii Dan Berindei şi Constantin Bălăceanu Stolnici, regizorul Sergiu Nicolaescu sau creatorul de modă Cristian Samfira au povestit, în interviuri inedite, despre viaţa şi personalitatea reginei Maria.
Cea de-a doua doamnă de poveste prezentată în prima ediţie a emisiunii este o altă regină, cea a gimnasticii mondiale, românca Nadia Comaneci. Poze în exclusivitate din copilăria celei care a revoluţionat gimnastica mondială, interviuri cu colegele ei de cantonament, cu oameni care au fost martori la clipele de glorie, dar şi la greutăţile pe care viaţa le-a pus în calea Nadiei, un interviu spumos cu Ilie Năstase, cel care, peste ani, avea să-i devină bun prieten, toate acestea fac parte dintr-un amplu reportaj ce creionează portretul „zeitei de la Montreal”!

Din 26 septembrie, de la 17.30, Olivia Steer prezintă, în fiecare duminică, prin intermediul unor reportaje de excepţie, mărturii din viaţa unor femei care au reuşit să depăşească situaţii limită şi să devină adevărate modele de viaţă: ,,Pentru noi o doamnă de poveste este o femeie puternică, inteligentă, care a prin propriile forţe, curaj şi pasiune a reuşit în viaţă. Cu siguranţă o doamnă de poveste nu este genul de femeie căreia tabloidele sau ziarele de scandal îi fac loc cu generozitate pe prima pagină. Doamnele din poveştile noastre însă sînt cele cărora le dăm primul loc în sufletul nostru, cele care ne fac să descoperim ceea ce este mai bun şi mai valoros în noi înşine.”, spune Olivia Steer.

Lasa un comentariu aici!

Click to comment

Lasă un răspuns

ALL MEDIA

TVR a programat ediţii in memoriam dedicate celebrului regizor Lucian Pintilie

Published

on

Televiziunea publică va difuza o serie de programe dedicate celui care a fost Lucian Pintilie, personalitate marcantă a cinematografiei româneşti.

Sâmbătă, 19 mai, de la ora 23.00, TVR 1 difuzează o ediţie a emisiunii „Dosar Romania” dedicată  filmului „Reconstituirea”, capodopera semnată de marele regizor. Cornel Mihalache a realizat dosarul „Reconstituirii”, un document de televiziune care ne dezvăluie culisele filmării şi ne aduce mărturii inedite despre felul în care lucra regizorul Lucian Pintilie. Actorii Vladimir Găitan, George Mihăiţă, Ileana Popovici, George Constantin şi Ernest Maftei vorbesc despre film, filmări şi timpurile în care a fost realizată „Reconstituirea”.

Considerat cel mai bun film românesc din toate timpurile, de către Asociaţia Criticilor Români de Film, „Reconstituirea” este programat duminică, 20 mai, pe TVR 2 de la ora 13.10. Lucian Pintilie relatează anchetarea (reconstituirea) unei bătăi între doi tineri. Prin actele de o crasă stupiditate miliţienească, ce pot fi considerate veritabile scene de comedie neagră, se produce tragedia unei lovituri mortale chiar sub ochii investigatorilor. La scurt timp de la lansarea din 1968, filmul a fost interzis şi relansat în 1990. Scenariul a fost scris după nuvela omonimă a lui Horia Pătraşcu, textul literar bazându-se pe un fapt real. În film au jucat Vladimir Găitan, George Constantin, George Mihăiţă, Emil Botta, Ernest Maftei şi Ileana Popovici.

Lungmetrajul va fi difuzat şi pe TVR Internaţional, duminică, de la ora 23.00.

TVR 3 difuzează sâmbătă, respectiv, duminică, de la ora 17.00, „Fără Titlu”, un making of al producţiei „De ce bat clopotele Mitică?” şi un making of al filmului „Balanţa”.

Ediţia „Fără Titlu” dedicată lungmetrajului „De ce bat clopotele Mitică?” va fi difuzată şi pe TVR Internaţional, duminică, de la ora 16.00.

 

Născut la 9 noiembrie 1933, la Tarutino, în Basarabia (azi în Ucraina), Lucian Pintilie a absolvit, în anul 1956, Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale”. A regizat numeroase spectacole de teatru, iar anul 1965 a marcat debutul său în cinematografie, cu filmul „Duminică la ora 6”.

De numele său se leagă capodopere precum „Reconstituirea”, „Le Tableau”, „Salonul nr. 6”, „Balanţa”, „O vară de neuitat”, „Prea târziu”, scurtmetrajul „Tertium non datur”, „Terminus Paradis”, „Capul de zimbru”, „După amiaza unui torţionar” sau „Niki Ardelean, colonel în rezervă”.

 

Foto credit: Playtech

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

Radio

Pavel Bartoș exclusiv pentru DigiFM: „Mă deranjează termenul de vedetă”

Published

on

Foto Credit: DIGI FM

Pavel Bartoș a fost invitatul lui Cătălin Striblea la emisiunea “Oameni de Colecție”, emisiune de interviuri unice, difuzate LIVE pe pagina de facebook DigiFMRadio și în fiecare duminică, on air, la DigiFM.

Cătălin Striblea a început interviul cu o scurtă prezentare a lui Pavel Bartoș, în care a enumerat motivele pentru care acesta este celebru. Actorul a avut însă niște remarci la acest termen.

„Nu știu dacă a fi celebru este un vis al meu. Încerc doar să îmi fac treaba. Mă deranjează termenul de vedetă. Vedetă înseamnă ceva mult mai complex. Vedetă este Simona Halep, Gică Hagi, Ilie Năstase. Eu mă consider o persoană publică, cu un oarecare succes. Mă bucur că am succes în teatru cât și în televiziune.”

Pavel Bartoș a vorbit despre înscrierea la facultate, la Teatru. Uitase banii de înscriere acasă și chiar dacă i-ar fi trimis mama sa banii, ar fi ajuns prin mandat poștal abia în 3 zile. Acest lucru ar fi însemnat să rateze înscrierea, pentru că era ultima zi.

“Am uitat banii de înscriere la facultate. Am intrat în cancelarie, erau vreo 7-8 profesori. Le-am zis că am uitat banii de înscriere la teatru acasă și am nevoie de 5000 de lei. <<Mă ajutați? Promit că peste 3 zile, când vin banii, vi-i dau!>>. ”

Pavel a avut mare noroc, pentru că unul dintre profesori a apreciat curajul său și i-a împrumutat banii. “Din fundul sălii, profesorul de franceză, domnul Ionescu a zis <<Ia uite, mă! În sfârșit cineva cere bani pentru că vrea să facă școală. Da, îți dau eu, tinere!>>. Venea apoi la toate examenele mele și mereu îmi spunea că au fost cei mai bine investiți bani”, a completat el.

Mama sa credea că el va da la Drept. După ce a intrat la Teatru, Pavel s-a dus acasă să îi dea vestea cea mare. Iar dialogul dintre ei, a sunat cam așa (după cum ne-a povestit actorul):

-Mamă, am intrat!
-Ce bine!
-Da, dar trebuie să îți spun ceva! Am intrat la Teatru!
-Pauză…. E facultate. Tot e bine. Măcar nu ajungi golan!

Pavel a povestit și despre o întâmplare, din copilărie, care l-a marcat destul de mult.

”Pe data de 3 martie am pierdut cartela. Până pe 31 martie, mă gândeam că nu o să avem ce să mâncăm. Am refăcut drumul de acasă la magazin de trei ori, plângeam. Până la urmă m-am întors și am întrebat vânzătoarea. Am găsit cartela acolo, o adusese un domn. E foarte important ca generațiile de acum să știe că nu e bine cum a fost. ”

Cătălin Striblea a vrut să știe cât de apropiat este Pavel Bartoș de Smiley.

„Suntem mai mult decât prieteni. Smiley este un membru al familiei. Mi-e dor când nu suntem împreună. El are o educație foarte sănătoasă și se simte asta. Are mult bun simț. Datorită lui pot să zic că am devenit un om mai bun. Nu a zis niciodată ceva de rău de nimeni.”

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

ALL MEDIA

Iuliana Tudor, gânduri despre Cristian Țopescu: „Am pierdut cu toții un OM bun”

Published

on

Iuliana Tudor, unul dintre cei mai cunoscuți oameni de televiziune din România, a lansat o scrisoare deschisă pe pagina sa de Facebook, în amintirea celui care a fost și va rămâne -OMUL Cristian Țopescu.

 

Domnule Țopescu,

…domn, așa cum ați fost toată viața, asa cum m-am adresat dumneavoastră întotdeauna, deși mereu mă invitați să vă spun pe nume. Ați plecat…e gol tare în urmă pentru familie, pentru breaslă, pentru toți românii. Am pierdut cu toții un Om bun și un Profesionist rarisim! Pentru că așa ați fost!
Am pierdut cu totii pe cel mai apropiat comentator, care ne-a adus în case prin comentarii excepționale marile bucurii ale sportului romanesc! Pentru că așa ați fost!

Am pierdut cu toții, noi colegii din TVR, un reper. Ați iubit Televiziunea Română și ne-ați iubit pe noi toți, așa cum o poate face doar cel care înțelege rostul și esența acestui loc. Aveați un cult pentru „cea mai frumoasă meserie din lume” cum îmi spuneați, făcută la postul public. V-amintiți? Eram la parterul blocului turn și mi-ați spus: „Cine are vocație pentru meseria făcută la postul public de televiziune are sanșa de a face arta aici”.

Îmi vor lipsi mult convorbirile cu dvs… Telefonul primit în fiecare an de ziua mea mi se părea fantastic și atât de onorant că în fiecare an, dvs, marele Cristian Țopescu găseați un răgaz pentru a mă suna și a-mi spune „La mulți ani!”. Și ce mult vă bucura să vă povestesc despre „tizul” dumneavoastră, cum vă plăcea să-i spuneți fiului meu care poartă și numele Cristian. Ne veți lipsi!!!

Să vă fie…liniște și lumină! Rămas bun!

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

Abonează-te la RADAR!

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Advertisement

Trending