Connect with us

ALL MEDIA

Regina Maria şi Nadia Comaneci – două ,,Doamne de poveste” în emisiunea Oliviei Steer

Published

on

 

Pentru prima ediţie a emisiunii ,,Doamne de Poveste”, o echipa de profesionişti a muncit timp de câteva luni pentru a realiza portretele a două femei puternice care au schimbat imaginea României peste hotare- Regina Maria şi ,,zeita” gimnasticii mondiale, Nadia Comaneci. ,,Doamne de poveste” îşi propune să prezinte telespectatorilor săi, în fiecare duminică, portrete-mărturie ale unor femei exemplare, personalităţi ale trecutului şi prezentului care au reuşit să-şi pună amprenta asupra modului de viaţă al românilor. ,,Încercam să recuperăm felii de viaţă autentică în cazul personajelor istorice, o broderie de imagini de arhivă, rare şi imagini actuale. Nu lăsăm deoparte nici secretele de suflet din viaţă unor femei de mare notorietate din ziua de azi. Prin urmare, ne aşteaptă un adevărat festin jurnalistic”, promite prezentatoarea emisiunii, Olivia Steer.

Prima ediţie a emisiunii debutează, în forţă, cu un reportaj excepţional despre viaţa Reginei Maria, un material pentru care s-au făcut reconstituiri artistice, specifice documentarelor. Pentru a reface cât mai exact trecutul unei mari doamne a României, echipa emisiunii a organizat un casting în urma căruia a fost aleasă o tânără a cărei înfăţişare seamănă foarte mult cu cea a Reginei. Apoi echipă a filmat la Balcic, în palatul de suflet al Reginei, la Bran, la Peleş, pe o fregată pe Marea Neagră sau în interioare speciale din capitală care amintesc de Bucureştiul de altădată. Echipa din spatele emisiunii „Doamne de poveste” a încercat să se apropie de trecut prin intermediul unor imagini recreate: „Am încercat să ne apropiem de trecut prin reconstituiri artistice, cât mai aproape de imaginea Reginei Maria din poze sau din înregistrările de arhivă pe care le-am avut. Pentru a face portretul unei doamne de poveste am filmat în locaţii de patrimoniu din ţară sau din străinătate, am filmat pe mare, inclusiv filmări subacvatice”, spune producătorul general al emisiunii, Ionela Banarescu. ,,Dacă e să ne raportăm la istoria României scrisă de femei celebre aş aminti-o prima pe Regina Maria, un personaj istoric hotărâtor. Din clipa în care şi-a legat destinul de cel al României a ştiut să fie mai româncă decît orice român. O personalitate fascinantă, puternică în spatele căreia, femeia a rămas femeie, a fost iubită şi la rîndul ei a ştiut să iubească. Eu, de exemplu, acum aflu detalii extraordinare despre această femeie care a ştiut să spună nu prejudecăţilor, care nu şi-a înăbuşit niciodată sentimentele, a fost sinceră şi autentică în raport cu iubirile vieţii şi mereu constantă cu ea insasi”, adaugă prezentatoarea emisiunii Olivia Steer.

În prima ediţie a emisiunii „Doamne de poveste” guest star va fi Lucian Viziru, cel care îl va interpreta pe Barbu Ştirbei, unul dintre amanţii Reginei Maria. Actorul a acceptat imediat propunerea de a juca acest rol mai ales că se declară pasionat de personajul istoric regina Maria dar şi de povestea ei de iubire cu prinţul Ştirbei.

Istoricii Dan Berindei şi Constantin Bălăceanu Stolnici, regizorul Sergiu Nicolaescu sau creatorul de modă Cristian Samfira au povestit, în interviuri inedite, despre viaţa şi personalitatea reginei Maria.
Cea de-a doua doamnă de poveste prezentată în prima ediţie a emisiunii este o altă regină, cea a gimnasticii mondiale, românca Nadia Comaneci. Poze în exclusivitate din copilăria celei care a revoluţionat gimnastica mondială, interviuri cu colegele ei de cantonament, cu oameni care au fost martori la clipele de glorie, dar şi la greutăţile pe care viaţa le-a pus în calea Nadiei, un interviu spumos cu Ilie Năstase, cel care, peste ani, avea să-i devină bun prieten, toate acestea fac parte dintr-un amplu reportaj ce creionează portretul „zeitei de la Montreal”!

Din 26 septembrie, de la 17.30, Olivia Steer prezintă, în fiecare duminică, prin intermediul unor reportaje de excepţie, mărturii din viaţa unor femei care au reuşit să depăşească situaţii limită şi să devină adevărate modele de viaţă: ,,Pentru noi o doamnă de poveste este o femeie puternică, inteligentă, care a prin propriile forţe, curaj şi pasiune a reuşit în viaţă. Cu siguranţă o doamnă de poveste nu este genul de femeie căreia tabloidele sau ziarele de scandal îi fac loc cu generozitate pe prima pagină. Doamnele din poveştile noastre însă sînt cele cărora le dăm primul loc în sufletul nostru, cele care ne fac să descoperim ceea ce este mai bun şi mai valoros în noi înşine.”, spune Olivia Steer.

Lasa un comentariu aici!

Click to comment

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ALL MEDIA

Peste 45.000 de fotografii au fost înscrise în competiția Huawei Next Image Awards

Published

on

 

Competiția “Next Image”, lansată de Huawei la nivel global, atrage atenția a mii de oameni. Peste 45.000 de fotografii realizate cu ajutorul telefoanelor mobile au fost înscrise în platformă de către participanți.

În România, pasionații de fotografie s-au lăsat inspirați de tot ceea ce îi înconjoară și au înscris peste 3.000 fotografii. Cei care doresc să se înscrie în continuare în competiție, pot încărca propriile cadre până pe data de 20 august, pe platforma dedicată – http://campaign.consumer.huawei.com/ro/, în șase categorii care au ca scop explorarea limitelor expresiei vizuale: Faces, Good Night, Hello, Life!, Check-In, Nature și Story Board.

Te-ai gândit vreodată cum se simte un fotograf profesionist atunci când munca lui este apreciată de o audiență largă? Dacă te regăsești în această postură, să știi că nu ești singurul! Numărul de fotografii care s-au înscris în competiția “Next Image”, organizată de Huawei, o dovedește perfect – doar în România, participanții au înscris peste 3.000 fotografii realizate de ei. Cea mai populară categorie de până acum este Nature, cu peste 16.000 de fotografii înscrise în total în competiție, la nivel global. Dacă te gândești să mergi într-o vacanță, aceasta va fi o ocazie potrivită să îți înscrii imaginile surprinse în această categorie.

Este fascinant să regăsim atât de multe povești unice și interesante, în fiecare dintre fotografiile înscrise în competiția “Next Image”. Va fi extrem de greu să selectăm marele câștigător din rândul fotografiilor deja înscrise în competiție și ne așteptăm să primim chiar mai multe înscrieri în perioada următoare”, afirmă Tomasz Lazar, membru al juriului și laureat al World Press Photo.

Pe lângă șansa de a deveni fotografi recunoscuți, prin publicarea fotografiilor în revista National Geographic, câștigătorii se vor putea bucura de premii substanțiale. Câștigătorul marelui premiu, pentru cea mai bună fotografie, va primi suma de 10.000 de euro, un laptop Huawei MateBook X și șansa de a pleca într-o expediție foto în Italia. Autorii celor mai bune 3 fotografii din fiecare categorie (Faces, Good Night, Hello Life!, Check-In, Nature, Storyboard), vor câștiga premii în bani, laptopuri Huawei Matebook X și smartphone-uri din seria Huawei P20.

Așadar, în cazul în care consideri că ai o înclinație spre fotografie, nu mai ezita și înscrie-ți fotografiile în competiție până la data de 20 august. Perioada de votare se încheie pe 28 august, iar juriul va decide câștigătorii pe data de 10 septembrie.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

ALL MEDIA

Zile de foc în Grecia: Echipa de corespondenți Digi 24 a realizat, în medie, 17 transmisiuni pe zi

Published

on

Foto Credit: DIGI 24
 

Echipa Digi 24 care a ajuns în Grecia, miercuri, a transmis nu mai puțin de 17 corespondențe pe zi, din Mati, satul distrus de incendiile devastatoare izbucnite la începutul acestei săptămâni.

Cei trei membri ai echipei, Marian Tănase (operator), Laurențiu Rădulescu (reporter) și Adrian Rotaru (DSNG), au făcut 14 ore, pe ruta București-Sofia-Atena și s-au oprit în satul Mati, la aproximativ 25 de km de Atena. Localitatea, distrusă în proporție de 98%, conform evaluărilor făcute de autoritățile elene, oferă o priveliște dezolantă, cu cele peste 100 de case distruse de flăcări și rândurile de mașini carbonizate.

”Cel mai mare impediment a fost să îi facem pe oameni să ne vorbească, mai ales după ce au pierdut tot ce aveau”, spune reporterul Laurențiu Rădulescu. Echipa a reușit, totuși, să identifice în zonă câțiva români care locuiau acolo și i-au convins să povestească prin ce au trecut.

Acomodarea cu subiectul, cu locul și punctele de unde s-au făcut intervențiile a fost una anevoioasă pentru echipă. Nu este ușor să vorbești când ai în fața ochilor un asemenea tablou. ”Satul este unul cu străduțe înguste de maximum 5 m, cu case și de o parte și de cealaltă, iar fiecare locuitor are cel puțin câte o mașină a lui, ca să nu mai vorbim de turiștii veniți aici în sezonul estival”, a descris Laurențiu, într-o intervenție de vineri dimineață, la Matinalul Digi FM. ”În lateral, este un drum național cu două benzi. Toți cei care au venit pe drumul național au mers spre sat și spre mare, crezând că se vor salva. Cei din sat au început să urce spre drumul național, crezând, la fel, că se pot salva. Dar drumurile s-au blocat și, practic, oamenii s-au trezit înconjurați de foc din toate părțile”, explică reporterul Digi 24, pe baza informațiilor strânse de la martori.

Sub impresia celor văzute și a mărturiilor obținute de la localnici și autorități, este greu să îți păstrezi sângele rece, detașasarea. ”Cel mai important pentru echipă, într-o astfel de situație, este să îți conservi energia și să nu se atașezi profesional. Am văzut copii morți, oameni găsiți îmbrățișați după ce au fost prinși de foc, am văzut detalii care îți rămân pentru totdeauna în minte”, adaugă Laurențiu, admițând că este una dintre cele mai dificile misiuni jurnalistice de până acum.

Echipa va transmite și în zilele următoare corespondențe de la fața locului, ținând la curent spectatorii Digi 24 cu evoluția celor mai grave incendii produse în Grecia, în regiunea Attica, în care și-au pierdut viața cel puțin 85 de persoane.

Digi 24, cea mai credibilă televiziune de știri din România⃰, transmite 24 de ore din 24, 7 zile din 7, informații despre temele de moment și evenimentele care pun lumea în mișcare. Parte a Grupului Digi Communications, Digi 24 abordează cu echidistanță și profesionalism subiectele relevante din actualitatea internă și internațională, oferind publicului emisiuni informative, dezbateri, analize și interviuri, sub sloganul ”Informația la putere”.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

ALL MEDIA

Amalia Enache revine in echipa Stirilor PRO TV

Published

on

 

Jurnalista Amalia Enache revine la pupitrul Stirilor PRO TV dupa o pauza de doi ani. Vedeta va prezenta jurnalul de noapte din 13 august, informeaza TV Mania.

Eu mă întorc acum la „Ştirile Pro TV“ la majoratul meu în Pro, la exact 18 ani de la angajare. În august 2000 se întâmpla să încep. După atâta timp, meseria aceasta îţi curge prin vene. Chiar când nu eşti acolo, în redacţie, receptezi informaţiile ca şi când tu ai fi la treabă. Cred că în prima seară când voi prezenta, voi fi ca şi când şi ieri am făcut tot asta, nu în urmă cu doi ani“, a declarat Amalia Enache pentru TV Mania.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading
Advertisement
Advertisement Https://Www.Autodoc24.RO

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Advertisement

Trending