Connect with us

Emisiuni

Remember Revoluţia Română, după 23 de ani, la TVR 1

Published

on

În perioada 21-23 decembrie, TVR 1 difuzează o serie de programe menite să readucă în atenţia românilor evenimentele din iarna anului 1989, când soarta României a fost schimbată pentru totdeauna. 

 

Vineri seară, de la ora 21.00, telespectatorii TVR 1 pot urmări documentarul Piepturi goale şi buzunare pline, realizat de Cornel Mihalache, urmat, de la ora 22.00, de un interviu cu Dan Puric, semnat de Răzvan Butaru. Sâmbătă şi duminică, de la 21.10, TVR 1 a programat cele două părţi ale filmului Amintiri din Epoca de Aur, regizat de şi Cristian Mungiu. Detalii despre cele patru programe dedicate Revoluţiei Române din decembrie 1989, mai jos.

Vineri, 21 decembrie, ora 21.00, telespectatorii vor putea urmari documentarul Piepturi goale şi buzunare pline al carui  realizator este Cornel Mihalache. Documentarul lui Cornel Mihalache este rezultatul unei cercetări documentaristice de 23 de ani, fiind unul dintre cele mai apreciate produse de televiziune despre decembrie 1989. Când Revoluţia română din decembrie 1989 a fost transmisă în direct în întreaga lume, remarca istoricul Lucian Boia, nimeni nu s-a gândit, în îmbulzeala evenimentelor proiectate minut cu minut pe ecranele televizoarelor, că s-ar afla prins în plasa unei extraordinare manipulări. „Cum să-ţi închipui aşa ceva, când ceea ce vezi este adevărat, cu actori autentici, cu scene filmate pe viu?”, se întreba el.

Să vedem împreună, în lumina vorbelor de mai-nainte, care sunt consecinţele morale şi materiale ale Legii Recunoştinţei nr. 341 din 2004, recunoştinţă faţă de eroii martiri şi luptătorii care au contribuit la victoria Revoluţiei române din decembrie 1989.

„Eu vreau să ştiu şi să spun mai departe, telespectatorilor (asta cred că e menirea mea), ce s-a întâmplat în cadrul acestui fenomen care se cheamă Decembrie 1989 în România. Eu cred că el cuprinde conspiraţie şi diversiune, revoltă şi crimă, revoluţie şi contrarevoluţie, represiune şi manipulare, lovitură militară şi euforie populară. Toate pe rând şi toate amestecate. Dar când vorbim de 1989, nu putem extrage din fenomen numai ce ne convine. Eu cred că a fost o crimă de stat. Şi că adevărul despre revoluţie, mult căutat de 23 de ani, ascunde, de fapt, această crimă de stat.”, afirmă Cornel Mihalache, realizatorul documentarului de vineri seară.

Tot vineri, 21 decembrie, de la ora 22.00, TVR 1 difuzeaza materialul România văzută altfel, un interviu cu Dan Puric, al carui realizator este Razvan Butaru.Telespectatorii TVR 1 pot urmări, pe 21 decembrie, interviul România vazută altfel, cu Dan Puric, despre viaţa de după 21 decembrie 1989. Ce ar fi trebuit să însemne acel moment în istoria României, cine a avut de câştigat şi cine a avut de pierdut. Un interviu despre oameni, sentimente şi credinţă.

Sâmbătă, 22 decembrie de la ora 21.10, TVR 1 va invita sa vizionati filmul Amintiri din Epoca de Aur 1 – Tovarăşi, frumoasă e viaţa! (România, 2009) cu: Ion Săpdaru, Diana Cavallioti, Călin Chirilă, Radu Iacoban, Vlad Ivanov, Tania Popa, Virginia Mirea, in regia lui  Constantin Popescu Jr., Răzvan Mărculescu, Ioana Uricaru, Hanno Höfer, Cristian Mungiu. Comedie amară. România, anii `80, pe vremea când, după teoriile şi lozincile strigate de comuniştii care conduceau ţara, aici se construia o lume de vis… Dar realitatea e alta.

În timp ce, la primăria dintr-un sat, se pregăteşte vizita unui politruc de la centru, pornit să inspecteze traseul vizitei de lucru care urmează să aibă loc în ziua următoare şi care insistă ca ordinele  să-i fie respectate întocmai, în Casa Scânteii e fierbere mare: în toate fotografiile oficiale, tovarăşul Ceauşescu îşi scoate pălăria în faţa domnului Giscard D’Estaing. Ideologic, acest lucru este in-ac-cep-ta-bil! În acelaşi timp, curentul electric nu ajunge la Adâncatele, dar activistul sosit de la Bucureşti, insistă: e o datorie de partid să-l aducă la şcoală şi pe ultimul cioban din vârful muntelui! Învăţătura te fereşte de pericole de care nici n-ai aflat. În alt colţ de Românie flămândă, cu două săptămâni înainte de Crăciun, plutonierul de miliţie Sandu primeşte de la cumnatul său un porc viu.

El se întreabă cum să-l taie în toiul nopţii, fără să prindă de veste colocatarii din bloc, mai puţin fericiţi decât el, iar fiul lui, Dănuţ, vine cu o propunere: ce-ar fi dacă l-ar gaza? Amarul şi absurdul vieţii de zi cu zi sunt surprinse de realizatori cu o forţă de evocare echilibrată, dar foarte sugestivă prin ironia fină.

Duminică, 23 decembrie incepand cu ora 21.10, telespectatorii TVR 1 pot urmari filmul Amintiri din Epoca de Aur 2 – Dragoste în timpul liber (România, 2009), cu Ion Săpdaru, Diana Cavallioti, Călin Chirilă, Radu Iacoban, Vlad Ivanov, Tania Popa, Virginia Mirea, in regia lui Constantin Popescu Jr., Răzvan Mărculescu, Ioana Uricaru, Hanno Höfer, Cristian Mungiu.

Comedie amară. România, anii `80, pe vremea când, după teoriile şi lozincile strigate de comuniştii care conduceau ţara, aici se construia o lume de vis… Dar realitatea e alta. La uşa Crinei sună Bughi şi cere o sticlă goală: e tânăr, arătos, dă filme pe video la bairamuri şi, de la filmele cu Bonnie şi Clyde, Crina începe să viseze. „Cum să duci o viaţă mai bună?”, se întreabă ea. Răspunsul îl descoperă repede, când începe să „dezvolte” o afacere cu… sticle goale. La rândul lui, Grigore, şofer obscur la Avicola, trage de fiecare dată la hanul lui Ildiko. Cu ajutorul ei, el descoperă ce avere poartă cu el…

loading...

Lasa un comentariu aici!

Click to comment

Lasă un răspuns

Emisiuni

Show-ul Vorbește Lumea de la PRO TV a pregătit un super concurs cu premii de milioane

Published

on

Foto Credit: PRO TV

Vorbește lumea că de luni, 26 martie, Adela și Cove au pregătit un super concurs pentru telespectatori cu premii de milioane!

Printre subiectele incitante, invitați speciali și doza de bună dispoziție, telespectatorii vor avea parte și de o mulțime de premii interesante, în fiecare ediție Vorbește lumea, începând de luni și până pe 6 aprilie.

Mecanismul este unul foarte simplu! Pentru a intra în concurs telespectatorii trebuie să dea SMS la 1883 (număr cu tarif normal – 0.06 eurocenți) cu mesajul „CÂȘTIGI ȘI PUNCT”, să urmărească emisiunea și să răspundă la telefon când vor fi sunați. În fiecare zi, Adela și Cove vor alege trei numere de telefon și vor suna telespectatorii în direct! Trei pași simpli pentru trei premii de milioane oferite în fiecare zi: laptopuri, smart TV, electrocasnice, smartphone-uri, sisteme audio și multe alte premii supriză.

Odată intrați în direct prin telefon cu Adela și Cove, telespectatorii trebuie să aleagă un număr de la 1 la 15, de pe panoul aflat în platou, în spatele cărora se afla ascund premiile de milioane,  pentru a afla ce au câștigat!

Telespectatorii sunt invitați să intre în joc cu Adela și Cove și să câștige cele mai tari premii în prag de sărbătoare!

loading...

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

Emisiuni

Jurata ”The Four – Cei 4” Antonia, despre cum împacă programul încărcat cu viața de familie

Published

on

Foto Credit: ANTENA 1

Antonia, unul dintre cei patru jurați The Four Cei 4, mărturisește că are ajutoare de nădejde pe care se poate baza în perioadele în care programul său este foarte încărcat. 

Începând cu 31 martie, de la ora 20.00, Antonia, Feli, Carla’s Dreams și Cheloo sunt jurații ”The Four – Cei 4” care vor decide care challengeri merită sau nu să provoace la duel pe unul dintre cei 4 ocupanți ai scaunelor. Pe lângă emoțiile intense din platou, artista mărturisește că trebuie să facă față și provocărilor din viața de zi cu zi. ”Programul este încărcat, cu filmările pentru emisiune, ședințe foto și alte proiecte pe care le aveam deja stabilite”, spune Antonia, care are însă în jurul său o mulțime de ajutoare de nădejde.

”Le mulțumesc pentru ajutor lui Alex și părinților noștri, când amândoi suntem ocupați, ne ajută ai noștri să stea cu Dominic și Akim”, povestește jurata ”The Four – Cei 4”.

Încă din prima ediție a emisiunii, pe 31 martie, de la ora 20.00, la Antena 1, challengerii, tineri muzicieni talentați și dornici să se afirme, vor încerca să ocupe un loc ocupat de cei patru artiști selectați deja de membrii juriului, astfel că niciunul dintre ei nu va fi în siguranță! Fiecare challenger va cânta o melodie, iar jurații vor evalua prestația sa. Doar challengerii care primesc toate cele patru voturi ale juraților au dreptul să provoace la un duel pe unul dintre ”Cei 4”.

Publicul din sală este cel care ia decizia finală în urma duelului muzical dintre challenger și unul dintre cei patru. Publicul votează prin intermediul aplicației ”The Four – Cei 4”, iar cântărețul cu cele mai multe voturi se va așeza pe scaun. În situația în care unul dintre ”Cei 4” își piede locul, există o șansă de salvare. Înainte de semifinalã, doar patru dintre artiștii care au ocupat de-a lungul competiției un scaun, în funcţie de numãrul de voturi primite, pot fi votați de public și pot fi întorși la ”The Four – Cei 4” direct în semifinală. Challengerii care nu reușesc să obțină un scaun, nu pot fi readuși în competiție.

Lupta pentru a rămâne unul dintre ”Cei 4” vine însă și cu o mulțime de avantaje, iar cu fiecare săptămână în plus în care reușesc să își păstreze scaunul, aceștia vor avea ocazia să lucreze cu specialiștii industriei muzicale românești.

loading...

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

Emisiuni

Doi soți din Constanța au făcut istorie, la “Guess My Age – Ghicește vârsta”: Au pierdut 60.000 de lei, în câteva minute

Published

on

Foto Credit: ANTENA 1

Soții Alexandra și Cozmin Panait, din Constanța, au câștigat cu greu 500 de lei, aseară, la “Guess My Age – Ghicește vârsta”.

Deși au început show-ul cu dreptul și, pe parcursul emisiunii, au ghicit vârsta exactă a trei persoane, asta n-a fost suficient pentru ca ei să plece acasă cu mai mulți bani din cei 100.000 de lei puși în joc.

În prima etapă a show-ului, Alexandra și Cozmin au ghicit vârsta exactă a Cătălinei (26 de ani), actor și model, și pe a Adinei Halas (37 de ani) realizator de radio și tv. Dar au pierdut sume mari de bani, din cauză că au estimat greșit câți ani are Iulian (49 de ani), vânzător la un show-room de mobilă, Mihai (41 de ani), antrenor de fitness și fost Mister România, și Janina (34 de ani), din Hunedoara, care i-a uimit pe toți cei prezenți cu lungimea părului său. Janina are părul până la călcâie și spune că îl lasă să crească de la vârsta de 20 de ani.

Intuiția și spiritul de observație le-au jucat feste Alexandrei și lui Cozmin Panait atunci când a venit timpul să spună câți ani are Ștefan (35 de ani), artist plastic. Căci i-au greșit vârsta cu 12 ani și au pierdut astfel, dintr-un singur foc, nu mai puțin de 60.000 de lei!

Din fericire, cei doi concurenți au reușit să păstreze până la finalul jocului cei 500 de lei cu care au intrat în etapa finală. Și asta pentru că au ghicit din prima încercare vârsta cunoscutului om de radio Vlad Craioveanu (40 de ani).

Ne-a încurcat domnul tatuat (n.n. Ștefan, artistul plastic, în vârstă de 35 de ani). Soția a spus că o să facem istorie și uite că am făcut…”, au spus, la finalul jocului, cei doi soți, referindu-se la suma de 60.000 de lei pe care au pierdut-o în doar câteva minute.

loading...

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

Abonează-te la RADAR!

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Advertisement

Trending