HomeTELEVIZIUNEEmisiuniREPORTAJ: Despre programatorii succesului, duminică, la România, te iubesc!

REPORTAJ: Despre programatorii succesului, duminică, la România, te iubesc!

În această duminică, de la ora 18:00, telespectatorii sunt invitați să descopere două reportaje marca România, te iubesc!. Cosmin Savu a pregătit un reportaj despre evoluția uluitoare a domeniului IT în țara noastră, iar în continuare, Paul Angelescu va arăta cum sunt tratați veteranii noștri de război după ce au servit patria în teatrele de război.

 

România este în topul țărilor europene în care industria IT aduce procente bune din veniturile statului. Țara noastră a devenit, în ultimii ani, un centru important pentru marile companii de IT și programare, datorită unor facilități fiscale care au stopat exodul de inteligență din domeniu. În același timp, antreprenorii locali au început să-și înmulțească angajații bine plătiți și să atragă nenumărate contracte. Piața IT românească absoarbe în fiecare an sute de absolvenți, iar concurența pentru mână de lucru calificată este agresivă.

Pentru acest reportaj, Cosmin Savu, corepondent special Știrile Pro TV, a mers la Cluj, acolo unde s-a dezvoltat un pol al industriei de IT și comunicații pentru a vedea care sunt provocările din domeniu și a-i cunoaște pe câțiva specialiști cu povești de succes în ceea ce pare un fenomen românesc.

 

Am cunoscut oameni extraordinari ale căror povești trebuie spuse și urmate. Industria IT este viitorul, iar dacă va fi susținută în continuare poate să aducă rezultate formidabile pentru români. Depinde însă și de viziunea antreprenorilor și de modul în care aceștia vor reuși să facă față unor provocări constante, de modul în care își vor promova propriile idei și produse, dar și de inteligența de a nu fi luați de val.”, a declarat Cosmin Savu.

 

Pe 11 noiembrie, România sărbătorește Ziua Veteranilor, iar Paul Angelescu, corepondent special Știrile Pro TV, a stat de vorbă cu soldații răniți în principalele teatre de război precum: Somalia, Angola, Ruanda, Kosovo, Bosnia, Irak și Afganistan. Mărturiile lor despre dramele pe care le-au trăit și lupta pentru recuperare sunt cutremurătoare. De 25 de ani, Armata Română este prezentă în principalele zone de conflict, iar riscurile asumate de soldații noștri sunt enorme.

După 2001, când Armata Română a mers la război în Irak și Afganistan, s-a vărsat cel mai mult sânge: 27 de militari și-au pierdut viața pe cele două câmpuri de luptă, iar 157 s-au întors răniți. Au fost sute de misiuni, unele plătite scump, care au asigurat intrarea României în NATO.

 

Duminică, vedem poveștile de viață ale câtorva soldați răniți în teatrele de operații. Aflăm cu ce probleme se confruntă și cum funcționează sistemul menit să îi ajute pe acești militari să se recupereze și reintegreze în societate.”, a declarat Paul Angelescu.

 

Ce demersuri face Armata Română pentru a ajuta veteranii de război, care va fi viitorul companiilor de IT în România și dacă va reuși România să vină cu proiecte de inovație, aflăm duminică, la România, te iubesc!.

 

Foto Credit: PRO TV

 

Lasa un comentariu aici!

Written by

contact@radardemedia.ro

Str. Delea Veche, nr.24, copr D, et.4, Sector 2, Bucuresti Pentru comunicate de presa, informari si alte materiale va rugam sa ne contactati pe e-mail.

No comments

Lasă un răspuns