Connect with us

Emisiuni

REPORTAJ: Despre tentația vinului și bogățiile naturale din Clisura Dunării, duminică, la România, te iubesc!

Published

on

Duminică, de la ora 18:00, telespectatorii vor vedea două reportaje marca România, te iubesc!, realizate de Rareș Năstase și Paul Angelescu, corespondenți speciali Știrile Pro TV.

 

Paul Angelescu face o radiografie a pieței vinului din România, cu bune și cu rele. În ultimii 6 ani, numărul cramelor s-a triplat. Potențialul viticol al României a fost, însă, descoperit de alții cu mult înainte. România ocupa cândva un onorabil loc 13 în topul celor mai mari producători de vin la nivel mondial. Acum suntem peste Noua Zeelandă la cantitate, în schimb neo zeelandezii exportă anual vin de peste 1 miliard de euro, în timp ce noi exportăm de 40 de ori mai puțin – o reminescență a regimul comunist, când țara noastră producea mult, dar prost.

 

De la 78 de crame în 2009, am ajuns la 266 în 2015. Sunt afaceri noi ridicate pe pământul podgoriilor istorice, 24 la număr. Acestea sunt zonele cu denumire de origine controlată, unde pot fi cultivate doar anumite soiuri, iar cramele n-au voie să aducă struguri din afara lor. Sunt pământurile unde avem ceea ce francezii numesc terroire – o combinație perfectă  între  temperatură, precipitații, lumina soarelui și structura solului. Încet-încet, începe să se dezvolte și industria turismului viticol. Cel puțin 12 crame au cazare în podogorii. Alte câteva zeci sunt deschise pentru degustări. ”, a declarat Paul Angelescu.

 

Rareș Năstase face o analiză economică și o radiografie a Cazanelor Dunării, la poarta de intrare a fluviului în țara noastră, unde sunt peste 100 de kilometri cu locuri neatinse încă de turismul de masă. A vorbit cu oamenii locului, de la investitori în cluburi, pensiuni și în activități din turismul de la Dunăre, până la ghizi și localnici din comunele din apropiere, dar a trecut și granița în Serbia, pentru a vedea cum au grijă vecinii sârbi de localitățile și vestigiile lor de la fronieră și cum le promovează turistic. Duminică vedem ce ne lipește în acele locuri și ce putem specula în viitor, pentru a avea cu adevărat o perlă în turismul românesc.

 

Am filmat pe Clisura Dunării, pentru că este un loc care are toate atuurile să devină o stațiune cu pretenții, o bijuterie în turismul european. Are peisaje de o sălbăticie amețitoare, cu care puține țări se mai pot mândri. Am vorbit cu cei care finanțează turismul din zonă. E bine că se investește masiv, dar în toată această dezvoltare se impune o viziune și o coerență. Trebuie să existe reguli clare privind amenajările din mica rivieră dunăreană care prinde contur. Trebuie ințeles că Dunărea la Cazane merită să fie pusă în valoare cât mai frumos, mai corect și mai organizat. Există acolo o dezvoltare turistică încă incipientă, dar există riscul mare de a transforma într-un kitsch, o zonă cu potențial uriaș. Trebuie ca autoritățile locale, județene, naționale să acorde o atenție sporită vis-a-vis de cum se dezvoltă acele locuri de la granița României cu Serbia, pentru ca acel segment de țară să devină un centru de atracție, nu să alunge turiștii.”, a declarat Rareș Năstase.

 

Telespectatorii sunt invitați să descopere cum se dezvoltă afacerile cu vin în țara noastră, cine sunt principalii jucători de pe piață, dar și ce potențial există la Cazanele Dunării și cum se ocupă autoritățile și oamenii locului de dezvoltarea zonei.

 

Foto Credit: PRO TV

 

Lasa un comentariu aici!

Click to comment

Lasă un răspuns

Emisiuni

Fostă concurentă X Factor își împărtășește povestea inedită de iubire la ”Totul pentru dragoste”

Published

on

Foto Credit: ANTENA 1

Mirela Vaida își aniversează ziua de naștere în platoul emisiunii ”Totul pentru dragoste”, difuzată astăzi, de la ora 14.00, la Antena 1, printr-o ediție specială, cu povești de viață fericite.

Fostă concurentă X Factor, Narcisa Stăneascu, vine, astăzi, pentru a împărtăși povestea inedită de dragoste pe care o trăiește.

Narcisa este o tânără superbă, brunetă, cu ochii verzi și tenul alb. Ea provine dintr-o șatră de căldărari și este foarte mândră de originile ei, motiv pentru care nu ezită să-și spună, fără rezerve, povestea fascinantă de viață. A fost promisă încă de la vârsta de 6 ani viitorului ei soț, astfel că, până a venit ziua nunții, cei doi mai întâi s-au jucat împreună, apoi au ajuns să se îndrăgostească.

Nunta lor a fost una specifică. Narcisa a purtat o rochie cu trenă lungă de câțiva metri și nu a avut voie să o dea jos timp de trei zile și trei nopți, cât a durat petrecerea.  Tânăra povestește că a terminat 8 clase, a fost admisă la liceu, însă după ce s-a căsătorit a renunțat la școală. Cu toate astea, consideră că are o viață foarte frumoasă și nu crede că ar fi fost mai fericită sau mai împlinită dacă ar fi avut un alt destin.

Tot astăzi, de la ora 14.00, la ”Totul pentru dragoste”, telespectatorii vor afla și povestea Anamariei Vîlcu, femeia care și-a văzut visul împlinit la nașterea celui de-al patrulea copil. Ea și-a dorit mereu să aibă două fete și doi băieți, iar pentru familia numeroasă la care visa a decis să renunțe la cariera de medic.

Despre cum Narcisa trăiește povestea de dragoste a vieții ei alături de omul pe care-l știe de la 6 ani, dar și despre cum Anamaria face față provocărilor de mamă a patru copii, fără ajutor, telespectatorii vor vedea, astăzi, în cadrul unei ediții speciale a emisiunii ”Totul pentru dragoste”, prezentată de Mirela Vaida care-și aniversează ziua de naștere.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

Emisiuni

Sara, Rania și Luca dezvăluie secretele celebrilor lor părinți, Brigitte Năstase, Denisa Nechifor și Dan Helciug, la “Aici eu sunt vedeta”

Published

on

Foto Credit: ANTENA 1

Cea mai simpatică, antrenantă și amuzantã emisiune, “Aici eu sunt vedeta”, continuă joi, 15 martie, de la ora 20.00, cu o nouă ediție prezentată de Cosmin Seleși.

Și cu alte trei celebrități, Brigitte Năstase, Dan Helciug și Denisa Nechifor, care vor renunța la blazon și inhibiții și își vor lăsa reputația pe mâna copiilor lor. Celebritățile și copiii lor vor face și de această dată echipă în scop caritabil, căci câștigătorii ediției vor dona banii unei familii care are nevoie de ajutor.

Așadar, joi, la “Aici eu sunt vedeta”, Brigitte Năstase va face echipă cu fiica ei, Sara (10 ani), și vor fi susținute din public de Ilie Năstase, celebrul tenismen, Denisa Nechifor vine cu Rania (9 ani), fiica sa și a fotbalistului Adrian Cristea, iar acesta le va urmări din sală, iar Dan Helciug și fiul său, Luca (10 ani), o vor avea alături, în public, pe soția, respectiv mama copilului, Elena.

Sper să fiu pe aceeași lungime de undă cu Sara și să încerc să mă pun în mintea ei. Este foarte imprevizibilă și de multe ori mă surprinde cu anumite chestii pe care le gândește”, spune Brigitte Năstase.

În general, Rania nu are emoții, este destul de curajoasă și de obișnuită cu lumina reflectoarelor. Noi avem o legătură foarte strânsă. Suntem, într-adevăr, o echipă. Am și emoții, pentru că ea este foarte sinceră și ghidușă, ne oferă surprize tot timpul și cine știe ce o să spună”, adaugă Denisa.

Când are Luca emoții, îmi cresc și mie emoțiile. Înainte de a intra în emisiune, l-am îmbărbătat puțin (râde). Ei, și dacă dă din casă, ce contează? Emisiunea asta e foarte importantă pentru părinți, pentru că își dau seama ce gândesc, de fapt, copiii lor despre ei. Așa că este o ocazie bună pentru mine să îl trag puțin de limbă”, spune și Dan Helciug.

Ce vor răspunde Sara, Rania și Luca, la întrebări precum “Ce face mami fără să știe Ilie (n.n. Năstase)?, “Care e cel mai haios lucru spus de mami despre tati?” sau “Care e cel mai mare secret al tatălui tău?”, telespectatorii Antenei 1 vor afla joi, 15 martie, de la ora 20.00, într-o nouă ediție “Aici eu sunt vedeta”, prezentată de Cosmin Seleși.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

Emisiuni

În urma unui moment plin de energie de la Românii au talent, Andra dezvăluie vineri dorința arzătoare a fiului ei

Published

on

Foto Credit: PRO TV

Talentul ne aduce împreună, ne uimește și ne înalță vinerea aceasta, în cea de-a cincea ediție Românii au talent, când vom urmări momente care ne vor umple sufletele de bucurie și de emoție și care ne vor face să vibrăm.

Un cățel extrem de simpatic rasa Jack Russel intră pe scenă plin de energie și face spectacol împreună cu alte două prietene patrupede și cu dresorul lor. Au venit direct din Milano pentru Românii au talent. Momentul este unul încântător pentru public și pentru jurați, care aplaudă săriturile spectaculoase și relația specială dintre ei și rămân muți de uimire când văd toate lucrurile complet ieșite din comun pe care aceștia le fac. Va fi o reprezentație plină de bucurie, de joacă și de distracție, la finalul căreia Andra va spune… ușor îngrijorată, dar cu zâmbetul pe buze: ”Mie mi-a dat bătăi de cap. Mi-a plăcut foarte mult, dar știu care va fi discuția de după, când voi ajunge acasă, și David îmi va spune: Mami, vezi, uite așa vreau și eu să facem! Vreau și eu, nu un câine, vreau trei câini!”. Spectacolul continuă în culise, unde Smiley și Pavel așteaptă nerăbdători concurenții, cu care au dialoguri savuroase.

 

Tot vinerea aceasta, de la 20:30, la Românii au talent, vom vedea un număr inedit, un mix de folclor și rock, prezentat de doi concurenți care ”sunt colegi pe scenă și parteneri acasă”. O apariție surprinzătoare și o voce care îi lasă pe toți fără cuvinte, încununate cu un moment de tandrețe.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

Abonează-te la RADAR!

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Advertisement

Trending