Connect with us

MAGAZIN

Reporterii „Din|interior” vă arată care sunt cauzele sutelor de cutremure din Galaţi

Published

on

La Digi24  puteţi vedea duminică, de la 18:30, un material care încearcă să explice cauzele celor 300 de cutremure de la Izvoarele, Galaţi.

Seismologii vorbesc despre cauze tectonice naturale, ecologiştii despre explorări secrete pentru obţinerea gazelor de şist, iar sătenii susţin că seismele au fost declanşate de sondele unei companii petroliere care face exploatări în zonă. Până se va ajunge la un rezultat acceptat de toată lumea, fenomenul Izvoarele rămâne un subiect deschis.

Puţini oameni auziseră de satul Izvoarele din judeţul Galaţi până acum o lună. Situaţia s-a schimbat brusc într-un timp foarte scurt. Imediat după inundaţiile de la începutul toamnei, cutremure însoţite de zgomote ciudate au terorizat localnicii, vreme de trei săptămâni. Deocamdată, cutremurele au încetat, dar bubuiturile nu. Sătenii se tem că satul se va scufunda şi cer ajutorul autorităţilor de la Bucureşti. Oficialii se întrec în explicaţii, dar sătenii nu-i cred, aşa că înalţă rugi anti-cutremur.

Până astăzi s-au conturat trei ipoteze despre cauzele cutremurelor. Prima aparţine seismologilor. Satul Izvoarele, explică ei, este o zonă seismică deoarece este aşezată pe foarte multe falii active și pe straturi de argilă, care au provocat numeroase alunecări de teren. Aşa că aceste cutremure sunt naturale şi se numesc ştiinţific roi seismic.

„Roiuri seismice au mai fost şi sunt şi în faţa Arcului Carpatic. Ele sunt lucruri fireşti, dar au caracter catastrofic, cum le spunem noi, sau caracter critic”, spune Mircea Radulian, director ştiinţific al Institutului de Fizică a Pământului.

A doua ipoteză aparţine ecologiştilor, care bănuiesc că seismele ar fi fost provocate de explorări secrete pentru obţinerea gazelelor de şist. A treia ipoteză vine de la sătenii din Izvoarele. Ei cred că seismele ar fi fost provocate artificial de sondele companiei care extrage ţiţeiul de pe deal, la câţiva kilometri de casele lor.

„La orice cutremur, câinii, păsările fac un zgomot mare. Aici nu s-a întâmplat niciodată nimic. Deci nu-i cutremur. Numai animalul poate să spună că nu-i cutremur”, spune unul dintre săteni.

Contactaţi de reporterii Din|interior, reprezentanţii Petrom, compania care are exploatări în zonă au răspuns: “Nu există o legătură între fenomenele seismice raportate în ultimul interval de timp în zona satului Izvoarele, comuna Slobozia Conachi, şi activităţile desfășurate în zonă de OMV Petrom, cele mai apropiate operaţiuni desfăşurându-se la peste 2 kilometri distanţă”.

Aflaţi totul despre posibilele cauze ale cutremurelor din Galaţi, declaraţii şi contradicţii, dintr-un material marca Din|interior, duminică, de la 18:30, la Digi24.

Lasa un comentariu aici!

Click to comment

Lasă un răspuns

Muzica

MCulture lanseaza cel de-al treilea single de pe album: “Nu te las”

Published

on

Foto Credit: CAT MUSIC

Dupa prezentarea in avanpremiera a albumului “Naked Truth” in cadrul unui eveniment la TNB, MCulture by Damian Draghici lanseaza cel de-al treilea episod: “Nu te las”, interpretata de Cristine Popa intr-o maniera pop dance cu influente dubstep. Piesa este produsa de Damian Draghici in studioul Share The Talent Production.

“Sunt onorata sa fac parte din proiectul MCulture! Pe langa faptul ca am avut fiecare dintre noi libertatea sa ne interpretam piesele in stilul propriu, am luat parte si la crearea acestui album, care dupa parerea mea, la ora actuala este gura de aer proaspat de care au nevoie oamenii pentru a se regasi si retrai momente frumoase din viata lor. Asa cum ne-a obisnuit pe toti, Damian Draghici este cel mai in masura sa surprinda prin nonconformism si odata cu acest album sa inceapa o schimbare. La inceput, nu stiam exact cine si ce va interpreta, dar spre norocul meu, n-am ales eu piesa, ci ea m-a ales pe mine! Stiu ca multi dintre noi ne regasim in mesajul piesei si ii multumesc lui Dumnezeu ca am avut ocazia sa fiu lasata sa pun pe foaie si sa-mi exprim sentimentele prin aceasta piesa care, sper eu, va ajunge la inimile voastre!”, declara Cristine Popa.

 

Cristine Popa a facut parte din proiectul Mculture inca de la inceput, de la selectia pieselor. «Nu te las» a ales-o pe Cristine, este o piesa pentru care ea a si scris strofele in engleza si care i se potriveste ca stil muzical si ca personalitate”, adauga Damian Draghici.

Cristine Popa este o artista talentata din Chisinau, ce provine dintr-o familie de muzicieni. In 2015, Cristine a participat la Vocea Romaniei, unde a facut parte din echipa lui Smiley. A urmat prima piesa lansata, in colaborare cu mentorul ei, “Let your love out”, apoi o serie de concerte in Asia si nu numai. In 2016, artista s-a intors in tara, iar din 2017, a inceput colaborarea cu Damian Draghici si a devenit membru al trupei Damian & Brothers.

MCulture este format din 13 artisti cool, diferiti, cu voci exceptionale, care, de-a lungul timpului, au cucerit publicul din Romania si nu numai. Printre artistii MCulture se numara Jazzy Jo, Silviu Pasca, Cristine Popa, Cristina Stroe, Skizzo Skillz, Olga Verbitchi, Nora Denes, dar si Ilinca Bacila, castigatoarea Eurovision Romania din 2017.

 

Pe 5 februarie, a avut loc sub forma unui spectacol multimedia evenimentul de lansare al proiectului MCulture, moment in care solistii au fost acompaniati de doi actori balerini si de o animatie special creata pentru acest proiect, toate aceste elemente ilustrand o poveste de dragoste atemporala. Albumul “Naked Truth” contine 13 piese post-manele, reinterpretate intr-o maniera deosebita, cu un sound cool ce imbina influente dubstep, trap, jazz, dar si pop, material care aduna unele dintre cele mai bune voci din Romania, sub indrumarea lui Damian Draghici.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

MAGAZIN

23 februarie. Aniversare DAN NEGRU, prezentatorul TV împlinește 47 de ani

Published

on

Foto Credit: ANTENA 1

Dan Cristian Negru s-a născut pe 23 februarie 1971, în Timișoara și este prezentator de televiziune.

RADAR DE MEDIA îi urează „La mulți ani!”

A absolvit Facultatea de Drept și cea de Jurnalism.
Este căsătorit cu Codruța Negru, medic stomatolog și are doi copii, Dara și Bogdan.

Și-a început cariera în radio, la Radio TVR Timișoara, ajungând apoi moderator de emisiuni al postului Antena 1.

Primul interviu pe care l-a realizat a fost cu Dan Spătaru.

Este cunoscut pentru emisiuni ca Ciao Darwin, Ziua Judecății, Te pui cu blondele?, Academia Vedetelor, Genialii, Money Drop, Plasa de stele, Next Star, etc.

În Republica Moldova a realizat Who wants to be a millionaire, Deal or not deal și Star Factory.

A prezentat festivaluri naționale televizate: Mamaia, Eurovision, Callatis. Nu a acceptat niciodată să-și asocieze imaginea cu vreun produs comercial.

Dan Negru este considerat unul din cei mai buni moderatori tv din România, timp de 18 ani consecutiv a prezentat revelioane tv, toate lider de audiență, performanță reflectată de presa din România și din străinătate. Este singurul moderator tv european care a realizat simultan showuri tv lider de audiență în două țări, România și Moldova.

Acesta menține legătura cu publicul său pe blogul personal: www.dannegru.com

 

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

Life Style

Alexandra Stan, pusa la zid de avocati!

Published

on

Alexandra Stan nu isi amana datoriile pentru a-si face vacante exotice, asa cum s-a vehiculat in presa, ci sustine dreptatea si vrea sa fie tratata cu respect, nu inselata.

Totul a pornit de la fosta casa de avocatura angajata in dosarul penal indreptat impotriva fostului impresar. Aceasta i-a comunicat o suma de bani pe care cantareata trebuia sa o plateasca doar cu o zi inainte de proces, ce urma sa se judece la Curtea de Apel Constanta, suma fiind sensibil mai mare decat cea discutata si comunicata in precedent. Mai mult, pentru ca nu a platit la acel moment, artista a fost lasata fara aparare in ziua procesului.

Tinand cont de toate acestea, Alexandra Stan a refuzat sa plateasca aceasta suma care era aproape dubla decat cea comunicata initial, mai ales ca nici facturile fiscale nu ii fusesera comunicate la acel moment si nu i-au fost comunicate nici pana in prezent.

Astfel, fostii avocati au initiat procedurile de executare silita, prima cerere fiind solutionata favorabil Alexandrei de catre instanta de judecata care a respins cererea depusa de executorul judecatoresc Dumitrache.

Cea de-a doua cerere depusa de casa de avocatura la executorul judecatoresc Cojocaru a fost admisa de catre instanta.

Evident, Alexandra a contestat aceaste actiuni. Un dosar a fost castigat de artista, iar unul pierdut, dar nu este inca finalizat procesul, hotararile nu sunt definitive.

Cu toate ca artista se afla intr-o perioada excelenta din punct de vedere al carierei, urmand sa lanseaze albumul “Mami”, dar fericita si pe plan personal, aceasta nu poate sa treaca cu vederea nedreptatea si sa plateasca o suma incorecta.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

Abonează-te la RADAR!

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Trending