HomeBREAKING NEWSREPUBLICA MOLDOVA: Igor Dodon şi Maia Sandu se vor confrunta în al doilea tur al alegerilor prezidenţiale!

REPUBLICA MOLDOVA: Igor Dodon şi Maia Sandu se vor confrunta în al doilea tur al alegerilor prezidenţiale!

Aproape jumătate dintre cetăţenii cu drept de vot din  s-au prezentat la urne pentru a-şi alege un nou preşedinte. Este o premieră pentru ultimii 20 de ani, deoarece până acum şeful statului era ales de parlament. Pentru a fi ales din primul tur de scrutin, un candidat trebuie să întrunească cel puţin jumătate din voturile alegătorilor care vor participa la alegeri. Dacă nici un candidat nu obţine majoritatea absolută se organizează al doilea tur de scrutin, la 13 noiembrie, scrie publicatia moldoveana Timpul

 

UPDATE: luni ora 7:00. Alegătorii din Moldova vor fi chemați din nou la urne, la 13 noiembrie. Comisia Electorală Centrală a procesat 99,33 la sută din procesele-verbale:

Igor Dodon – 48,26%

Maia Sandu – 38,42%

Cum s-a votat la Chișinău

Socialistul Igor Dodon a fost susținut în patru din cele cinci sectoare ale capitalei. Pentru Dodon au votat locuitorii din sectoarele Botanica, Râșcani, Centru și Buiucani, Maia Sandu a învins doar în sectorul Ciocana.

În schimb din cele 18 suburbii doar în patru Igor Dodon a devenit învingător. Pentru el au votat majoritar în Cricova, Stăuceni, Vadu luiVodă, și Vatra.

 

Foto Credit: Publika.md

Lasa un comentariu aici!

Written by

contact@radardemedia.ro

Str. Delea Veche, nr.24, copr D, et.4, Sector 2, Bucuresti Pentru comunicate de presa, informari si alte materiale va rugam sa ne contactati pe e-mail.

No comments

Lasă un răspuns