HomeALL MEDIAReuniunea Grupului de Lucru IMI PQ NET Ro Sibiu, 13-14 decembrie 2012

Reuniunea Grupului de Lucru IMI PQ NET Ro Sibiu, 13-14 decembrie 2012

Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului (MECTS) organizează în perioada   13-14 decembrie a.c. la Sibiu în parteneriat cu Autoritatea Națională pentru Calificări și Asociația Institutul pentru Politici Sociale, reuniunea Grupului de Lucru IMI PQ NET România.

Evenimentul este organizat în cadrul proiectului strategic POSDRU ”Reţeaua Autorităţilor Competente pentru Calificările Profesionale din România (IMI PQ NET România)”, ID 53132.

Reuniunea Grupului de Lucru IMI PQ NET România se află la cea de a 3 a ediție, fiind organizată în contextul împlinirii a 2 a ani de implementare a proiectului.

Pe agenda grupului de lucru figurează teme de interes pentru reprezentanții Autorităților competente, precum: stadiul implementării proiectului-atingerea indicatorilor de proiect, raportul      asupra activității Grupului de lucru până în prezent, rezultatele analizei privind oportunitatea dezvoltării și implementării Platformei Suport TIC și schimbul de bune practici și experiență pe domeniul Calificărilor profesionale.

Evenimentul se bucură de prezența unei delegații spaniole în persoana dnei. Raquel Rodriquez Lopez, Director în cadrul Direcției Desemnarea calificărilor și dlui. Carlos Garcia Director Zonal din cadrul Institutului Național pentru Calificări (INCUAL,Spania). Invitații spanioli vor realiza prezentarea instituțională a Institutului Național pentru Calificări – Catalogul Național a Calificărilor Profesionale (dna. Raquel Rodriquez Lopez) și o prezentare privind recunoașterea competențelor dobândite prin experieța în muncă (dl. Carlos Garcia).

Din partea Autorității Naționale pentru Calificări dna Ana Maria Nisioiu va susține o expunere pe tema organizării instituționale, respectiv priorități legislative și operaționale privind Cadrul Național al Calificărilor/ Registrul Național al Calificărilor.

Pentru evidențierea caracterului transnațional al activităților proiectului va fi prezentat un studiu de caz pe tema aspectelor legate de analiza legislației comparative cu alte state membre UE din domeniul recunoașterii calificărilor, validării și certificării competențelor – rezultate obținute în cadrul vizitei de studiu organizate în Olanda în perioada 5-10 noiembrie 2012.

 

Pentru informații suplimentare, vă puteți adresa Secretariatului Tehnic al Rețelei

Dl. Cristian Alexandrescu, Expert informare și comunicare

Tel. 0726 32 55 31

www.imipqnet.ro

Lasa un comentariu aici!

Post Tags
Written by

dorin.huntai@radardemedia.ro

Ma puteti contact pe e-mail.

No comments

Lasă un răspuns