HomeALL MEDIARevista Historia îl omagiază pe Neagu Djuvara martorul unui veac de istorie!

Revista Historia îl omagiază pe Neagu Djuvara martorul unui veac de istorie!

Revista Historia apare în luna august cu un omagiu adus lui Neagu Djuvara la împlinirea a 100 de ani de existență. Acesta este martorul ocular a unui veac de istorie, născut în luna august 1916, exact în anul și luna în care România anunța intrarea în Primul Război Mondial, a luptat în Al Doilea Război Mondial și a revenit în România după căderea comunismului.

Interviul este realizat de Ion M. Ioniță iar revista Historia vine cu un insert dedicat, cartea „Un secol cu Neagu Djuvara” de George Rădulescu.

 

Neagu Djuvara se consideră un optimist pe termen scurt și un pesimist pe termen lung iar secolul pe care l-a trăit îi este greu să spună cum a fost dar consideră că Dumnezeu a fost bun cu el dacă a ieșit teafăr din atâtea evenimente.

Despre prezent spune: “Europa este într-o situație mult mai proastă, și noi suntem în Europa. Vedeți ce se întâmplă cu atacurile teroriste care amenință continentul..De asemenea, fenomenul migrației. Da, e o problemă nouă, foarte gravă, și mă întreb, foarte cinstit mă întreb, dacă nu trăim un nou Ev Mediu. Adică o schimbare a populațiilor.”

Interviul integral cu Neagu Djuvara se poate citi în revista Historia din luna august iar în format video poate fi regăsit și pe site-ul www.historia.ro.

Lasa un comentariu aici!

Written by

roxana.voicu@radardemedia.ro

Ma puteti contacta pe e-mail!

No comments

Lasă un răspuns