HomeALL MEDIA30 octombrie. Revista Presei Media – RCS isi doreste cu insistenta cumpararea postului Prima Tv iar CNA a amendat posturile Antena 1, Pro Tv, Realitatea si DDTV!

30 octombrie. Revista Presei Media – RCS isi doreste cu insistenta cumpararea postului Prima Tv iar CNA a amendat posturile Antena 1, Pro Tv, Realitatea si DDTV!

Cătălin Tolontan: “RCS insistă pentru cumpărarea Prima TV”

Cătălin Tolontan a scris pe blogul său ca RCS&RDS ar discuta cu SBS Broadcasting, ce controlează în România mai multe operaţiuni de televiziune şi radio, achiziţionarea canalului generalist Prima TV

primatv_logo

Speculaţii privind o posibilă intenţie de vânzare a Prima TV circula pe piata media de mai mulţi ani. Anul trecut, SBS Broadcasting, societatea ce operează licenta Prima TV şi opera şi licenţele pentru Kiss FM şi alte posturi de radio, a înregistrat o cifră de afaceri de 16,7 milioane de euro şi o pierdere netă de 3,43 milioane de euro.

 

 

CNA a amendat posturile Antena 1, PRO TV, Realitatea TV si DD TV

Întruniţi în şedinţă publică, membrii Consiliului Naţional al Audiovizualului au decis aplicarea următoarelor sancţiuni:

protv

Amendă în cuantum de 100.000 de lei societăţii Telecroma Media SRL, deţinătoare a licenţei audiovizuale pentru postul DDTV, pentru încălcarea prevederilor art. 54 alin. 2 din Legea audiovizualului nr. 504/2002 cu modificările şi completările ulterioare

 

 

CNA recomanda televiziunilor sa informeze corect populatia in stirile legate de cutremure!

CNA a decis, în şedinţa de marţi, să transmită o recomandare televiziunilor şi radiourilor ca în materialele despre cutremure să informeze corect, să limiteze inducerea de panică şi să mizeze pe componenta educativă, în defavoarea spectaculosului.

laura georgescu - CNA

Potrivit Laurei Georgescu, preşedintele Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA), Consiliul a primit numeroase reclamaţii de la persoane care au cerut intervenţia în cazul ştirilor şi relatărilor despre cutremure difuzate de televiziuni.

 

 

Dan Dianconescu a depus plângere penală împotriva preşedintelui CNA pentru suspendarea emisiei DDTV

Oficiali din parchetul instanţei supreme au declarat, că Dan Diaconescu a depus luni, la Biroul Registratură, o plângere, aceasta urmând să fie repartizată unui procuror în vederea soluţionării

dan diaconescu 2

Dan Diaconescu a anuntat că a depus o plângere penală împotriva preşedintelui CNA, Laura Georgescu. El a precizat că a depus această plângere ca reprezentant al societăţii Telecroma Media SRL, care deţine licenţa audiovizuală a DD TV (Direct Digital TV), precizând totodată că a avut o împuternicire în acest sens.

 

 

Speakeri inspiraționali și smart networking la cea de-a 5-a ediție din România TEDxBucharest – Make it Happen

Organizată sub licența TED, conferința TEDxBucharest revine în acest an cu cea de a cincea ediție, care va avea loc pe data de 9 Noiembrie în București, la Auditorium Pallady.

TEDxBucharest 2013(1)

În fața publicului din România vor apărea 20 de speakeri și performeri români și internaționali, venind din țări precum Marea Britanie, Norvegia, Bulgaria sau România, care prezintă o experiență de viață unică și sunt reprezentativi în domenii precum Economie, Sporturi extreme, IT&C, Arta digitală, Drept, Jurnalism, Arhitectură sau Implicare Socială.

 

 

Firma care detine licenta Romania TV a depus la OSIM actele pentru un nou post de radio!

După ce s-a înscris în concursul pentru frecvențe radio, organizat de CNA, firma Ridzone Computers, care operează licența România TV, a depus la OSIM actele pentru înregistrarea unui nume de post de radio.

radio-studio

Este vorba de marca radio 24 ore. Reprezentanții postului au depus la CNA un dosar pentru licența pe București care a aparținut City FM, și mai apoi Click FM, 106,2.

 

 

Google introduce noi modificari ce pot afecta companiile de marketing si publisherii!

GOOGLE a anunţat că va limita drastic informaţiile pe care companiile de marketing şi publisherii le primesc despre cuvintele cheie care generează trafic pe site-urile acestora, o mişcare care are ca scop o îmbunătăţire a politicilor de confidenţialitate

Actionarii Google

GOOGLE va furniza în continuare informaţii despre cuvintele cheie pentru găsirea advertiserilor, însă, în urma acestor modificări, multe companii de marketing şi numeroşi publisheri se vor confrunta cu pierderi.

 

 

Băsescu cere reexaminarea Legii prin care SRR şi SRTV se pot constitui în persoane juridice

Preşedintele Traian Băsescu a cerut, luni, reexaminarea legii care permite SRR şi SRTV să se constituie în persoane juridice, în ţară sau străinătate, pentru difuzarea de programe, şeful statului menţionând că reglementarea “este vagă, fără să ofere condiţii de eligibilitate şi oportunitate”

basescu

Preşedintele Băsescu a semnat, luni, cererea de reexaminare asupra Legii pentru modificarea şi completarea Legii 41/1994 privind organizarea şi funcţionarea Societăţii Române de Radiodifuziune şi Societăţii Române de Televiziune, potrivit Preşedinţiei.

 

 

CNA recomanda televiziunilor luarea unor masuri urgente in privinta sunetului uniform!

CNA recomandă radiodifuzorilor, dar şi operatorilor de cablu să adopte cât mai repede măsurile tehnice necesare pentru ca programele TV şi radio, inclusiv publicitatea, să aibă un sunet uniform, astfel încât să fie eliminat discomfortul creat telespectatorilor şi ascultătorilor.

CNA - SEDINTA

Potrivit unui comunicat remis luni MEDIAFAX, în urma evaluării stadiului de implementare a Recomandării privind nivelul tăriei sonore în programele audiovizuale, adoptată de Consiliul Naţional al Audiovizualului la data de 18 iunie, ca un prim pas în demersurile necesare pentru eliminarea neuniformităţilor de tărie sonoră existente, s-a constatat faptul că, la nivelul radiodifuzorilor şi al distribuitorilor de servicii de programe cu acoperire naţională, există o preocupare satisfăcătoare în acest sens.

 

 

International Advertising Association – IAA România aniversează 20 de ani de la înfiinţare

În toți acești ani asociația a dezvoltat și dezvoltă programe și proiecte relevante pentru ridicarea permanentă a standardelor profesionale și etice în industrie.

felix tataru

Eforturile IAA România au fost recunoscute și recompensate de-a lungul timpului, în 2008 primind trofeul “Golden Tulip – pentru cea mai activă și mai creativă filială IAA din lume” în cadrul celui de-al 41-lea Congres Mondial IAA care a avut loc la Washington DC.

 

 

Piata smartphone-urilor este dominata de Samsung si Apple!

Samsung Electronics şi Apple s-au menţinut pe primele două poziţii după vânzările de smartphone-uri în trimestrul al treilea, iar producătorul chinez Huawei a depăşit LG, urcând pe locul al treilea, potrivit datelor firmei de cercetare Strategy Analytics

Smartphone

Totodată, vânzările Apple au crescut cu 25,6%, la 33,8 milioane de telefoane, iar cota de piaţă a grupului american a coborât de la 15,6% la 13,4%, estimează Strategy Analytics.

Lasa un comentariu aici!

Written by

mihai.stanciu@radardemedia.ro

Ma puteti contacta pe e-mail sau Facebook!

No comments

Lasă un răspuns