Connect with us

Evenimente

REZIDENT EX, gata să cucerească Bucureştiul pe 21 septembrie

Published

on

 

KEMPES şi REZIDENT EX şi-au făcut o intrare demnă de un supergrup format din nume grele ale rockului românesc şi internaţional, printr-un concert de mare amploare, pe scena de la Folk You (Vama Veche). După un prim pas atât de reuşit, singurul concert pe care REZIDENT EX îl va susţine în anul 2012 în Bucureşti, pe 21 septembrie, reprezintă următoarea provocare. Fiecare membru al trupei o descrie în felul său. 

 

Ovidiu Ioncu Kempes (voce): ”Am fost întrebat, de mai multe ori, care a fost pentru mine cel mai important concert pe care l-am avut cu formaţia Cargo şi am răspuns că este vorba de concertul de adio, susţinut pe scena Sălii Polivalente din Bucureşti, înainte de plecarea mea în Australia. Îmi doresc să pot spune, dacă voi fi întrebat, că cel mai frumos concert cu REZIDENT EX a fost primul nostru concert în Bucureşti, la Arenele Romane, pe 21 septembrie”.

Tavi Iepan (chitară): ”Bucureştiul găzduieşte cele mai importante concerte din România, are un public pe măsură, care ne-a primit pe toţi, de fiecare dată, cu multă caldură şi mă bucur că REZIDENT EX are ocazia de a concerta la Arenele Romane, pe 21 septembrie”.

Matthias Lange (chitară): ”Mă bucur că, în sfârşit, voi putea concerta la Bucureşti. Este una dintre capitalele europene despre care am auzit multe lucruri interesante şi vreau să o cunosc. Schönen Gruß von Hamburg, Matthias. (Salutări din Hamburg)”.

Christian Podratzky (bass): ”Va fi o sărbătoare!”.

Florin Cvasa (tobe): ”Nu am mai cântat cu o trupă rock pe o mare scenă bucureşteană din ’93, când Neurotica a avut un recital pe Stadionul Dinamo, în deschidere la Scorpions, în faţa a 20 000 de spectatori. Aştept cu nerăbdare să „mă ciocnesc” cu publicul bucureştean iubitor de rock şi foarte receptiv la concerte live. Aşa că … număr zilele care au mai rămas până la concertul pe care REZIDENT EX îl va avea la Arenele Romane pe 21 septembrie”.

Adrian Popescu (chitară): ”Ultimul concert pe care l-am avut în Bucureşti, cu trupa Cargo, înainte de emigrarea mea în Franţa, determinată de mineriada din 13-15 iunie, a fost pe 22 februarie 1990, la Sala Polivalentă. A fost un concert dedicat revoluţiei române, iar amintirile mele legate de el sunt puternice. Cargo avea atunci foarte mulţi fani în Bucureşti şi am aflat că, astăzi, cei mai mulţi fani REZIDENT EX sunt tot din Bucureşti. Din acest motiv, concertul de la Arenele Romane, din 21 septembrie, este foarte important pentru mine”.

Rezident Ex poartă amprenta inconfundabilă a rockului timişorean şi înseamnă atât fructificarea amplei experienţe muzicale a membrilor ei, cât şi manifestarea artistică a unei realităţi culturale diverse, conferită de faptul că  muzicienii îşi petrec viaţa în ţări şi oraşe diferite: Adrian Popescu (chitară, absolvent S.A.E. Paris, Franţa), Christian Podratzky (bass, Berlin, Germania), Florin Cvasa (tobe, Timişoara,), Ovidiu Ioncu “Kempes” (voce, Brisbane), Tavi Iepan (chitară, Hamburg). Acestora li se adaugă chitaristul german Matthias Lange, tot din Hamburg, care a mai activat alături de Sinner şi Metallium.

În repertoriul REZIDENT EX sunt incluse piese din prima perioadă Cargo, compuse de Tavi Iepan, dar şi melodii compuse recent. Toate au fost apreciate în egală măsură de spectatorii festivalului Folk You, care i-au copleşit pe muzicieni cu reacţii entuziaste, scandând aproape neîncetat numele trupei şi al solistului.

Cei prezenţi la Vama Veche au ascultat “Buletin de ştiri,” “Povestiri Din Gară” şi “Brigadierii”, apărute pe albumul “Povestiri Din Gară” al formaţiei Cargo, dar şi “Iarna”,  “Oglinda”, “Închis, Caz De Boală”,  “Fotografia”, “Camera Viselor”, compuse de Tavi Iepan în aceeaşi perioadă, piese pe care publicul tânăr nu avusese ocazia să le asculte până acum.

Piesele noi, “Catedrala Sufletului”, “Soldatul căzut” , “Pompierul atomic” şi “Roy Black Sabbath” au fost dovada faptului că trupa REZIDENT EX  va avea un cuvânt greu de spus pe scena de profil.  Primele două îi aparţin tot lui Tavi Iepan, celelalte chitaristului german Matthias Lange. Şi tot lui Matthias Lange îi aparţine piesa “Metamorphosis”, compusă pentru Metalium, pe care REZIDENT EX a considerat firesc să o prezinte în concertele sale.

Pentru concertul Rezident Ex şi Desant din 21 septembrie sunt în vânzare două categorii de bilete: acces general – 60 RON si bilete VIP – 100 RON (întâlnire & fotografie cu trupa, sesiune de autografe, afişul evenimentului semnat de artişti).

Deţinătorii de bilete VIP vor avea parte de o experienţă memorabilă: ei vor avea posibilitatea să continue noaptea, alături de artişti, în Ageless Club.  After party-ul va avea loc după terminarea concertului de la Arenele Romane, iar accesul se va face exclusiv pe baza biletului VIP pentru concert.

Biletele sunt disponibile în toată reţeaua BILETOO. Punctele de vânzare se găsesc la Unirea Shopping Center (parter, intrarea de lângă McDonald’s), Librăriile Adevărul şi Eminescu, magazinele Flanco, Victoria, Muzica, Sala Palatului, Palatul Naţional al Copiilor. Cei ce doresc să comande online, o pot face de pe www.Biletoo.rowww.blt.rowww.bilet.ro, www.bilete.ro, www.myticket.ro.

Bilete în format electronic sunt disponibile pe www.rezervariclub.ro. Plăteşti online, cu cardul, unul sau mai multe bilete şi primeşti un cod unic cu care te prezinţi la intrare în ziua concertului, alături de prietenii tăi.

 

 

 

Lasa un comentariu aici!

Click to comment

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Evenimente

Digi Fm prezinta concertele Apus Acustic cu Smiley, Anontia, The Motans sau Irina Rimes

Published

on

 

Vară asta, artiștii României dedică serile de miercuri apusului de soare.  Digi FM Apus Acustic, pe terasa Promenada Mall! O experientă senzorială inedită, cu artiști autohtoni și muzică 100% acustică.

Două săptămâni la rând, în fiecare seară de miercuri, ai:

Miercuri 25 iulie-ora 20.00
Irina Rimes, Antonia, The Motans, Nicoleta Nucă,  Mark Stam și Dara.

Miercuri  1 august-Ora 20.00
Smiley, Feli, Sore, Ana Munteanu, Serendinschi, Amir, Valeria Stoica, Jean Gavril.

Gazde, la Digi FM Apus Acustic, vor fi matinalii Digi FM Bogdan Miu și Cătălin Striblea.

Intrarea este liberă!

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

ALL MEDIA

Competiția de fotografie Next Image va avea loc în Europa Centrală și de Est și țările nordice

Published

on

 

Huawei, lider în tehnologie și inovație la nivel global, lansează competiția de fotografie Next Image Mobile Photography Contest, oferindu-le posibilitatea tuturor pasionaților de fotografie cu smartphone-ul să își împărtășească viziunea asupra lumii moderne cu ajutorul propriului limbaj și al sistemului avansat de cameră care pune în lumină fotografia inteligentă. Fotografiile pot fi înscrise în competiție în perioada 09 iulie 2018 -20 august 2018.

Pasionații de fotografie își pot înscrie cadrele pe platforma dedicată competiției – http://campaign.consumer.huawei.com/ro/, în șase categorii care au ca scop explorarea limitelor expresiei vizuale: Faces, Good Night, Hello, Life!, Check-In, Nature și Story Board. Fotografiile înscrise vor fi prezentate într-o galerie online și vor face subiectul unui vot public, până pe data de 28 august 2018. În săptămâna următoare, membrii juriului internațional vor alege câștigătorii din rândul primelor 50 cele mai votate fotografii din fiecare categorie. Juriul este format din:

  • Yanmin Wang – Președinte Huawei Consumer Business Group Huawei Europa Centrală și de Est și țările nordice
  • Dominic Bracco – Fotograf oficial National Geographic
  • Alex Lambrechts – Fotograf certificat Leica
  • Tomasz Lazar – Laureat World Press Photo
  • Bobby Anwar – Fotograf danez
  • Gal Gadot – Actriță, imaginea seriei Huawei P20

 

Primele 50 de fotografii din clasamentul Europei Centrale și de Est și țărilor nordice vor fi, de asemenea, înscrise în competiția globală Next Image.

„Am considerat întotdeauna camerele drept o caracteristică principală a smartphone-urilor noastre și ne bucurăm să vedem că, odată cu cea mai nouă tehnologie disponibilă, oamenii pot surprinde imagini la o calitate superioară. Iar odată cu lansarea competiției Next Image sperăm să oferim șansa acestei noi generații de fotografi să își găsească inspirația”, a declarat Zachary Jianglinchao, Country Manager Huawei Romania.

„Smartphone-urile fac posibil un nou tip de fotografie, unul care ne permite să fim mai spontani și creativi, mult mai confortabil pentru persoana aflată în spatele camerei. Cred cu tărie că telefoanele care îmbină viziunea fiecăruia dintre noi cu o cameră avansată pot fi folosite ca mediu de exprimare artistic, ajutându-ne să schimbăm modul în care vedem lumea. Această competiție ne oferă ocazia să interacționăm cu tot ceea ce ne înconjoară și să explorăm limitele creativității noastre”, a declarat Vlad Eftenie, ambasadorul competiției Next Image în România.

Premiul pentru câștigătorii fiecărei categorii va consta în câte un Matebook X, publicarea fotografiei în revista National Geographic și suma de 2,000 euro. Ocupanții locurilor doi și trei vor primi câte un smartphone Huawei P20 Pro, respectiv un Huawei P20. Nu în ultimul rând, juriul va acorda un titlu Grand Prix, al cărui premiu va consta într-un Matebook X, publicarea fotografiei câștigătoare în revista National Geographic, suma de 10,000 euro și șansa de a participa, în luna septembrie, în Italia, la o expediție fotografică de 10 zile, organizată de National Geographic.

Odată cu introducerea primei camere duale pe un smartphone, pentru modelul P9, Huawei a stabilit un nou standard în industria camerelor prezente pe dispozitivele mobile. Acum, aproape trei ani mai târziu, compania face același lucru cu lansarea Huawei P20 Pro, primul smartphone care folosește un sistem triplu de lentile, alături de un sistem avansat de inteligență artificială (AI) care îmbunătățește calitatea imaginilor și sparge barierele fotografiei. Combinând datele primite de la toți cei trei senzori, P20 Pro oferă o calitate fără precedent a imaginilor în condiții de lumină scăzută sau contrast ridicat.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

Evenimente

Ștrumfii jedi, bucătarii lui chef Florin Dumitrescu: un prim eveniment culinar de poveste

Published

on

Foto Credit: ANTENA 1
 

Weekend-ul acesta, Bogdan Vandici – marele câștigător al sezonului 5 “Chefi la cuțite”, alături de Gabriel Mocanu și Robert Hajdu– alți doi bucătari din echipa albastră a lui chef Dumitrescu, au organizat primul lor eveniment culinar, ce s-a dovedit a fi un adevărat răsfăț pentru papilele gustative ale vizitatorilor.

Cei trei ștrumfi jedi nu doar că și-au adjudecat rolul de main chefs și au gătit personal preparatele semnătură propuse în meniul de poveste, dar au pus cap la cap și toate detaliile aferente pentru a se asigura că evenimentul va fi unul de succes. Adepți ai fine dining-ului, albaștrii lui Florin Dumitrescu au ales rețete inedite pentru fiecare seară în parte, iar farfuriile de aperitiv și main course au fost construite în jurul a două tematici speciale: “Caracatiță și trufe” și “Canvas”: “Am vrut să construim o adevărată experiență culinară pentru cei care ne-au trecut pragul, iar proiectul acesta comun a fost o decizie intuitivă încă din momentul în care am văzut cât de bine ne completăm în bucătărie. Pentru noi, <<Canvas>> este o pânză albă pe care am pictat viziunea noastră gastronomică, tocmai de aceea am folosit-o în plating. Preparatele au dat fiecărui vizitator câte un tablou diferit, căci mâncate cu mâna, au creat un suvenir unic.”, a declarat Gabriel Mocanu.

În cele două locații din Brasov, bucătarii au atras iubitorii de gastronomie cu o serie de rețete sofisticate. În prima parte a serii invitații s-au bucurat de preparate rafinate precum păstăi cu emulsie de trufe și spumă de unt, salsa de caracatiță, portocale și fenicul, sau carpaccio de caracatiță marinat cu rodie și muguri de pin, iar desertul a stat sub savoarea fondantului de ciocolată, trufe și caramel sărat sau a prăjiturii o’baba’ cu cremă de afine, mascarpone și rom. Meniul de degustare a fost unul complet, iar vizitatorii au primit la final și o pânză alba cu semnăturile celor trei chefi jedi, pe care au folosit-o în plating-ul unuia dintre aperitive: “Împreună am vrut să livrăm farfurii de poveste și să demonstrăm că arta în farfurie e regăsită prin culori, savoare și texturi.”, au afirmat cei trei ștrumfi jedi care își propun ca pe viitor să organizeze evenimente culinare și în capitală.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading
Advertisement
Advertisement Https://Www.Autodoc24.RO

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Advertisement

Trending