HomeMAGAZINEvenimente„Romania.Inchis pentru inventar” si “Cherchez la femme!”, doua spectacole marca Dan Puric la Teatrul de pe Lipscani

„Romania.Inchis pentru inventar” si “Cherchez la femme!”, doua spectacole marca Dan Puric la Teatrul de pe Lipscani

COMPANIA PASSE PARTOUT- DAN PURIC VA INVITA LA TEATRUL DE PE LIPSCANI, sambata si duminica la orele 19.00

 

Sambata, 19 ianuarie, „Romania.Inchis pentru inventar”, cu Dragos Huluba, Eduard Adam si Violeta Huluba. Spectacolul reconstruieste o lume care pare desueta –comunismul, o lume care nu a murit ci rezista inca, vie, in noi. Pentru cei foarte tineri pare un SF. “Romania.Inchis pentru inventar” vorbeste despre un timp necunoscut pentru unele generații sau îngropat adânc, de către cei care l-au trăit-era de dinantea anului 1989,era comunista.

Povestea nu infiereaza si nu judeca, ci doar prezinta o lume. “Romania. Inchis pentru  inventar” are un iz de tragicomedie si o stiinta de a crea simboluri din detalii aparent minor.

Portocala si revista frantuzeasca devin aici simbolul evadarii in “vest” dar si al regasirii si introspectiei.

 

Duminica, 20 ianuarie, Spectacolul “Cherchez la femme!”

“ Cherchez la femme!” se identifica cu stilul Scolii lui Dan Puric, iar Petrica Voicu, autorul acestui spectacol si-a gasit propria cale de expresie, dupa ani buni de lucru si antrenamente .

“Cherchez la femme! “are un mesaj simplu:  viata- ca un  un drum, o călătorie initiatica in căutarea iubirii.

Printre iluzii, descoperiri si durere, spectacolul ne sugereaza ca indragostirea, ca miracol al Universului, este cea care regenereaza lumea si individul. Pantomima, dans, lumina si intuneric, realitate dura si vis , totul creeaza misterul, hranit de femeie si de feminitate. EA este miracolul, EA este durerea, EA este cheia vietii.

“Cherchez la femme” este o expresie care a intrat in limbajul uzual si provine din  romanul “Mohicanii Parisului” de Alexandre Dumas-tatal. Unul dintre personaje, politest de profesie, rostea aceste cuvinte ori de cate ori lucrurile se pierdeau in mister si erau greu de perceput si de dezlegat.

Si in acest weekend, la ora 19.00, va asteptam la Teatrul de Lipscani, la  nr. 53!

Lasa un comentariu aici!

Written by

dorin.huntai@radardemedia.ro

Ma puteti contact pe e-mail.

No comments

Lasă un răspuns