HomeLIFE STYLERomania ocupa locul 14 la Eurovision, daca vota numai publicul

Romania ocupa locul 14 la Eurovision, daca vota numai publicul

EBU (European Broadcasting Union) a publicat, recent, lista completa a punctajelor obtinute de fiecare tara participanta la Eurovision 2009. Astfel, daca s-ar fi pastrat sistemul traditional de votare (adica numai voturile din partea publicului), reprezentanta Romaniei, Elena s-ar fi clasat pe locul 14, cu cinci trepte mai sus fata de clasamentul final (care a inclus si votul unui juriu international).Eurovision MOSCOVA 2009

La editia din acest an a concursului Eurovision, EBU a schimbat sistemul de votare pentru finala competitiei. Publicul, care in trecut decidea soarta concurentilor in proportie de 100%, a cedat jumatate din procente unui juriu profesionist.

Prin urmare, daca ar fi votat doar juriul, Romania s-ar fi clasat pe locul 21, cu doua pozitii mai jos fata de clasamentul final. Schimbarea sistemului de votare a avantajat unele tari, in timp ce altele au fost dezavantajate. Suedia a fost si ea lovita de schimbare: a terminat pe 21, desi dupa vointa publicului ar fi terminat pe 15.

Daca Romania si Suedia sunt unele dintre tarile care au cazut in clasament in urma voturilor juriului, Franta si Marea Britanie au urcat 9, respectiv 5 locuri.
Franta, reprezentata de Patricia Kaas, ar fi ocupat doar locul 17 in finala ESC , daca s-ar fi tinut cont doar de televoting. In schimb, in clasamentul general Franta a iesit pe 8, datorita punctajului mare obtinut din partea juriului. vezi tabel cu punctajul

Lasa un comentariu aici!

Written by

contact@radardemedia.ro

Str. Delea Veche, nr.24, copr D, et.4, Sector 2, Bucuresti Pentru comunicate de presa, informari si alte materiale va rugam sa ne contactati pe e-mail.

No comments

Lasă un răspuns