HomeLIFE STYLEROMÂNIA TRECE LA ORA DE VARĂ

ROMÂNIA TRECE LA ORA DE VARĂ

Mâine noapte, România trece la ora de vară. Ceasurile vor fi date cu o oră înainte,  ora 3 va deveni ora 4. Schimbarea nu va perturba mersul trenurilor, anunţă reprezentanţii companiei CFR.clock_big
Garniturile care au plecarea între orele 3 si 4 vor porni cu 60 de minute întârziere.
Între staţiile de frontieră, trenurile vor circula potrivit graficelor. Orarul de vară va rămâne în vigoare până la 31 octombrie.

Ora de vara si ora de iarna au un rol important in calculele astrologice. Ora de vara a fost reintrodusa in anul 1979 si recalculata in 1997, dar a functionat si la mijlocul secolului XX.
In programele de astrologie, ora de vara apare sub numele „Daylight Saving”.
I
ntre 1979-1996 s-a trecut la ora de vara in ultima duminica a lui martie si la ora de iarna in ultima duminica a lui septembrie.

Dupa 1997 se trece la ora de vara la ora 1 GMT din ultima duminica a lui martie (dupa 22 martie) si la ora de iarna la ora 1 GMT din ultima duminica a lui octombrie.

Aceste diferente pot naste confuzii in privinta orei nasterii in functie de reperul GMT. In Romania, in ora de vara diferenta orara fata de GMT este de 3 ore. In restul anului diferenta orara fata de GMT este de 2 ore.
Nu toate tarile folosesc in acest moment ora de vara, ci doar 70 de tari din intreaga lume. Nu toate tarile au aceleasi perioade pentru schimbarea orei de vara!

Lasa un comentariu aici!

Post Tags
Written by

contact@radardemedia.ro

Str. Delea Veche, nr.24, copr D, et.4, Sector 2, Bucuresti Pentru comunicate de presa, informari si alte materiale va rugam sa ne contactati pe e-mail.

No comments

Lasă un răspuns