HomeALL MEDIARoşca Stănescu: Intenţionăm să modificăm legea astfel încât TVR să nu mai aibă publicitate

Roşca Stănescu: Intenţionăm să modificăm legea astfel încât TVR să nu mai aibă publicitate

Senatorul PNL Sorin Roşca Stănescu a declarat,astazi, la o dezbatere, că în curând Comisia de cultură din Senat va elabora o propunere legislativă prin care să se interzică televiziunii publice să mai primească publicitate, informeaza Mediafax.

„Vom face un mic început şi vă anunţ că foarte curând vom interzice televiziunii publice să mai primească publicitate”, a declarat senatorul liberal, în timpul dezbaterii cu tema “Să schimbăm împreună Legea audiovizualului”, organizată la Parlament şi la care au participat ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, membri ai CNA, precum şi reprezentanţi din audiovizual.

“Intenţionăm, mai mulţi colegi, cred că toţi din Comisia pentru cultură a Senatului, să schimbăm pur şi simplu un act normativ, astfel încât televiziunea publică să nu mai poată beneficia de publicitate, după modelul BBC-ului”, a spus Sorin Roşca Stănescu, la finalul dezbaterii.

Senatorul a menţionat că emisiunile televiziunii publice nu trebuie să fie întrerupte de publicitate în condiţiile în care aceasta primeşte bani inclusiv de la telespectatori şi nu ar trebui să mai aibă nevoie de această publicitate.

“În acest moment, televiziunea publică încasează circa opt milioane de euro pe an. Nu este o sumă foarte mare, dar este o sumă extrem de necesară, dacă ne gândim că ea poate fi redirecţionată, piaţa o va redirecţiona către televiziunile comerciale care au mult de suferit în perioada aceasta de criză, din punct de vedere financiar”, a mai comentat Stănescu.

 

Lasa un comentariu aici!

Written by

laura.cristea@radardemedia.ro

Ma puteti contacta pe e-mail sau Facebook!

No comments

Lasă un răspuns