Connect with us

Revista Presei

„Salvati dreptul la vot pentru romanii din diaspora”: Scrisoare deschisa catre Presedintele Comisiei Europene, José Manuel Barosso din partea Federatiei Asociatiilor de Romani din Europa (FADERE)

Published

on

Stimate Domnule Presedinte al Comisiei Europene,
Prin prezenta adresă, noi, reprezentanţii cetăţenilor români rezidenţi în diferite state ale Uniunii Europene, dar şi din state aflate în afara spaţiului comunitar, dorim să vă aducem la cunoştinţă următoarele aspecte privind încălcarea unor drepturi fundamentale de către Guvernul României în ceea ce priveşte statutul nostru de cetăţeni români aflaţi temporar cu reşedinţa în alte state sau cu domiciuliul permanent în diferite state al Uniunii Europene.
România traversează o criză politică fără precedent, prin declanşarea de către Parlamentul României a procedurii de suspendare a Preşedintelui României în doar două zile.
Astfel, în data de 29 iulie a avut loc referendumul naţional la care au fost invitaţi să se pronunţe pentru demiterea Preşedintelui toţi cetăţenii români din România şi din întreaga lume, în total 18.292.514, conform datelor prezentate de către Guvernul României.
Potrivit legislaţiei româneşti, pentru ca referendumul să fie validat este necesar să se prezinte la vot peste 50% din populaţia cu drept de vot.
Având în vedere că la încheierea procesului de votare s-au prezentat doar 46,24%, în total 8.459.053 cetăţeni români, acest rezultat, într-o democraţie funcţională, impunea acceptarea înfângerii de către coaliţia politică care a declanşat acest proces.
Guvernul României, organizatorul referendumului, a depus imediat după înceheiare acestui proces o contesataţie la Curtea Constituţională prin care susţine că numărul cetăţenilor români care formează cvorumul necesar pentru demiterea Preşedintelui României trebuie modificat, întrucât lista prezentată iniţial de 18.292.514 nu este reală.
În urma acestei contestaţii, Curtea Constituţională a României a cerut Guvernului României clarificări în ceea ce priveşte lista de cetăţeni români care pot forma cvorumul necesar în ceea ce priveşte referendumul organizat.
Astfel, Guvernul României, în loc să prezinte o cifră exactă a cetăţenilor români cu drept de vot, a declanşat un întreg proces prin care doreşte, sub pretextul unor proceduri create post-referendum, să micşoreze numărul cetăţenilor români cu drept de vot care formează acest cvorum şi să prezinte Curţii Constituţionale o nouă cifră mult mai mică faţă de cea prezentată în momentul organizării referendumului.
În acest context, Guvernul României a declanşat o procedură de reactualizare a listelor electorale sub pretextul că vor fi incluşi în aceste liste doar cetăţenii români care sunt prezenţi pe teritoriul naţional şi vor fi excluşi toţi cei peste 3.000.000 de cetăţeni români, aflaţi temporar peste hotarele României, sau cei care au domiciuliul permanent în alte state. În acest fel se încalcă flagrant un drept fundamental garantat de Constituţia României şi anume art. 36, care spune că „Cetăţenii au drept de vot de la varsta de 18 ani, impliniti pana in ziua alegerilor inclusiv” .
Considerăm că Guvernul României produce un abuz fără precedent separând cetăţenii români în două categorii, a celor care locuiesc permanent pe teritoriul naţional şi a celor care temporar sau permanent au domciuliul în altă ţară din Uniunea Europeană.
Această discriminare ne determină să protestăm şi vă solicităm sprijinul pentru a interveni imediat şi a solicita Guvernul României să nu separe cetăţenii români în mai multe categorii şi să respecte cifra prezentată odată cu declanşarea referendumului de demitere a Preşedintelui României.
Dorim să vă mulţumim şi sperăm ca acest demers va găsi ecoul necesar pentru a apăra o societate democratic aflată în dificultate.
Domnului José Manuel Barroso, Preşedintele  Comisiei Europene

În numele românilor rezidenţi sau cu domiciliul permanent în diferite state ale Uniunii Europene semnează:
FADERE

Lasa un comentariu aici!

ALL MEDIA

Un jurnalist de la ziarul Adevarul reclama cenzura dupa un interviu cu un consultant politic

Published

on

Ziaristul Mircea Barbu reclama intr-o postare pe Facebook o presupusa cenzurare a interviului pe care i l-a luat consultantului politic american Roger Stone, noteaza Hotnews.ro

Mircea Barbu scrie ca redactorul-sef Dan Marinescu, i-a cerut sa elimine din interviu doua intrebari – una legata de episodul in care Donald Trump facea o referire ireverentioasa la adresa unei femei, si alta despre un episod din trecutul lui Stone, cand acesta postase un anunt pe un site de swingeri. Marinescu spune a declarat pentru HotNews.ro ca „i-am zis sa scoata doua intrebari care nu cred ca aveau profilul ziarului Adevarul”.

Mircea Barbu scrie ca, pe langa cererea lui Dan Marinescu, a mai fost sunat si de actionarul ziarului, Cristi Burci, in legatura cu interviul luat lui Stone.

„Conducerea Adevărul a pus presiuni considerabile asupra mea, jurnalist angajat full-time, să scot anumite intrebări incomode dintr-un interviu cu Roger Stone, un controversat consultant politic american”, scrie Barbu pe contul sau de Facebook.

 

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

ALL MEDIA

Cea mai mare televiziune din Orientul Mijlociu, Al-Jazeera ar urma sa fie inchisa!

Published

on

Al-Jazeera, telviziunea din Orientul Mijlociu care emite din anul 1996 si a revolutionat mass-media din lumea araba, risca sa fie inchis.

 

Arabia Saudita, Emiratele Arabe Unite, Egiptul si Bahrainul si-au suspendat luna trecuta relatiile cu Qatarul, pe care l-au acuzat ca finanteaza terorismul si au acordat conducerii de la Doha 10 zile sa se conformeze solicitarilor lor, pentru a ridica sanctiunile diplomatice si economice fara precedent. Printre aceste solicitari se numara si inchiderea televiziunii Al-Jazeera, scrie The Guardian, citat de Hotnews.ro .

Termenul impus de cele patru tari arabe pentru indeplinirea solicitarilor de catre Qatar, in schimbul ridicarii sanctiunilor diplomatice si economice fara precedent si a blocadei agresive, expira la inceputul saptamanii viitoare.

Pe lista de 13 solicitari se afla de asemenea si aceea ca Doha sa isi intrerupa legaturile cu miscarile Fratii Musulmani, Hezbollah, precum si cu gruparile Al-Qaida si Statul Islamic.

 

Foto Credit: Al-Jazeera

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

ALL MEDIA

Jurnalista Sorina Matei anunta ca il va da in judecata pe seful EVZ, Dan Andronic

Published

on

Jurnalista Sorina Matei a anuntat duminica, pe contul ei de Facebook, ca a decis sa-l dea in judecata pe Dan Andronic dupa ce seful Evenimentului zilei a acuzat-o in mai multe randuri de legaturi cu serviciile de informatii, informeaza Hotnews.ro .

Dan Andronic, urmarit penal in mai multe dosare, a acuzat-o in mai multe randuri pe Sorina Matei de legaturi cu serviciile de informatii. Lunea trecuta, el a scris in Evz ca articolele ei erau folosite de generalii SRI pentru a se razboi intre ei. Tot luna aceasta, Andronic a sustinut pe Facebook ca Matei a fost angajata de doua televiziuni dupa interventii din SRI.

 

Iata ce a scris jurnalista pe contul sau de Facebook:

„Am decis impreuna cu avocatul meu actionarea in instanta a lui Dan Catalin Andronic pentru acte de denigrare si discreditare personala si profesionala savarsite prin comunicarea publica a unor informatii mincinoase si defaimatoare de natura sa aduca o afectare grava a drepturilor nepatrimoniale apartinand subsemnatei constand in onoare, demnitate, reputatie si imagine.

Avand in vedere ca respectivele comunicari publice ale lui Dan Catalin Andronic, preluate de catre entitati de presa, reprezinta acuzatii concrete si directe, prezentarea acestora fara niciun element probator determina intentia exclusiva de discreditare si denigrare personala si profesionala a subsemnatei.

De mai bine de 2 ani, am raspuns public insinuarii defaimatoare si denigratoare facute in contextul problemelor penale ale Elenei Udrea de catre fostul presedinte al Romaniei, Traian Basescu, pe care in lipsa unei acuzatii directe, explicite si concrete nu am putut sa-l actionez in judecata.

De asemenea, am raspuns public acuzatiilor grave si dovedit neprobate facute de Elena Udrea si in acest sens am prezentat si public documente concrete in sustinerea afirmatiilor mele.

Am raspuns de asemenea public acuzatiilor facute de Sebastian Ghita care, din 18 Mai 2016, se afla la fel ca si Dan Catalin Andronic sub incidenta unei notificari legale privind incalcarea drepturilor nepatrimoniale din partea subsemnatei.”

 

Foto Credit: Inpolitics 

REZULTATE PREMIILE RADAR DE MEDIA 2017 – Etapa preliminară

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

Abonează-te la RADAR!

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Advertisement

Trending