Connect with us

Emisiuni

Săptămâna Eminescu la TVR 1 si TVR 2

Published

on

TVR 1 şi TVR 2 difuzează, în aceste zile, programe dedicate personalităţii poetului naţional

 

În săptămâna 14-20 ianuarie, TVR omagiază, prin programele sale, viaţa şi opera lui Mihai Eminescu. Emisiuni de reportaje, momente poetice sau filme documentare se regăsesc în grilele de programe ale TVR 1 şi TVR 2 în „Săptămâna Eminescu”.

Luni, 14 ianuarie, de la ora 16.50, TVR 1 difuzează documentarul Ipotesti, casa poetului, realizat de Lucia Hossu Longin, o producţie TVR Cinema. Filmul este o invitaţie în Ţara de Sus a Moldovei, la „Memorialul Eminescu” de la Ipoteşti. Creatorii ansamblului muzeal au ales ca Ipoteştii să nu fie doar un loc al memoriei înţepenite în timp, ci un pretext de a-l arăta lumii pe marele poet, în lumina proaspătă a începutului de mileniu.

„Eminescu este omul cu cel mai românesc destin: luptător trădat de prieteni şi geniu înfrânt de manualele de literatură.” Aceasta este descrierea poetului în viziunea lui Andrei Gheorghe, „avocatul” său din programul „Mari Români”, derulat de TVR în 2006. Documentarul-portret Mihai Eminescu, realizat de Camelia Robe, va putea fi urmărit la TVR 1 marti, 15 ianuarie, de la ora 17.00. Filmul evită clişeele care l-au făcut pe Eminescu, în ochii tinerilor, aproape indiferent, chiar agasant, din cauza manualelor neinspirat redactate. Iar ceilalţi îl invocă automat, fără să-l fi citit cu adevărat. „În fapt, Eminescu este, pentru majoritatea, un mare necunoscut. Filmul este construit pe un document aproape ignorat de specialişti: procesul verbal al poliţiei, prin care Eminescu este băgat în camaşa de forţă şi dus la ospiciu. Cei care au chemat poliţia îi erau buni prieteni, iar internarea a făcut-o marele lui protector: Titu Maiorescu. Astea au fost faptele. Iată de ce scenariul şi distribuţia nu se puteau înscrie în viziunile canonului şcolar şi mediatic”, îşi motiva realizatoarea TVR alegerea lui Andrei Gheorghe ca susţinător al poetului naţional în cadrul programului „Mari Români”.

Miercuri, la aceeaşi oră, telespectatorii TVR 1 regăsesc personalitatea lui Eminescu într-un material Din arhiva de aur a TVR – Tudor Vianu despre Mihai Eminescu. Iar vineri, în aceeaşi linie, de la ora 17.00, vom hoinări pe Drumuri printre amintiri, într-un reportaj semnat de regretatul jurnalist Aristide Buhoiu, despre locurile în care a trăit Mihai Eminescu, în Bucureşti.

 

Şi în programul TVR 2 din această săptămână se regăsesc emisiuni dedicate celui mai important poet al literaturii române. Marţi, 15 ianuarie, de la ora 16.00, telespectatorii pot urmări documentarul Dumnezeirea la Eminescu, realizat de Grid Modorcea. Filmul îşi propune o radiografie pe subiectul divinităţii în opera lui Eminescu, oferind celor care îl urmăresc fragmente din proza şi poezia poetului, precum şi imagini semnificative din viaţa lui Mihai Eminescu.

Joi seară, de la 21.40, aflăm Ordinea cuvintelor, într-un moment poetic realizat de Sandrino Gavriloaia, intitulat Eminescu pe meridianele lumii. Programul cuprinde poezii ale lui Eminescu  traduse în limba germană de Geraldine Gabor şi Ernst-Junger Dreyer, în cadrul unui eveniment ce a a vut loc la Dusseldorf, Germania, în 2011.

Pe 20 ianuarie, de la ora 18.00, prietenii TVR 2 sunt invitaţi să asculte fragmente din opera eminesciană, în interpretarea actorilor Ilinca Goia, Marius Stănescu şi Mircea Rusu, reunite sub titlul Baladă în gerar, realizator Dominic Dembinski.

Lasa un comentariu aici!

Pentru orice fel de informații ma puteți contacta pe e-mail! La 1 februarie dam startul primei etape de votare la Premiile RADAR DE MEDIA 2018!

Advertisement
Loading...
Click to comment

Lasă un răspuns

Emisiuni

Au început filmările pentru sezonul 2 ,,The Wall – Marele Zid”

Published

on

Foto Credit: ANTENA 1

După 45 de ediții, ,,The Wall- Marele Zid” a încheiat un prim sezon plin de emoție și strălucire, iar jocul imprevizibil din fața proiecției a schimbat de nenumărate ori destinul concurenților.

Emisiunea fenomen revine cu sezonul al doilea, care va fi difuzat pe Antena 1 din această primăvară, iar Valentin Butnaru și echipa de producție au aterizat deja în Polonia- acolo unde se află platoul de filmare.

Prezentatorul show-ului, Valentin, este foarte încântat să revină la filmări și nerăbdător să cunoască poveștile impresionante ale oamenilor buni care se vor lupta cu Marele Zid. Deși recunoaște că programul de filmare nu a fost deloc ușor la început, știe că limitele pot fi depășite atunci când pui pasiune în ceea ce faci: ,,Abia așteptam să revin în fața Marelui Zid. Am emoții, dar sunt constructive și sunt convins că și de data aceasta voi cunoaște oameni frumoși și norocoși.”, a declarat acesta.

Echipa de producție poloneză a fost la fel de entuziasmată să îi primească pe românii din spatele     show-ului ,,The Wall-Marele Zid la ei acasă. De dimineață, au organizat un mic dejun în cinstea lor, unde au rememorat cele mai frumoase momente din edițiile trecute, atât din platou, cât și din spatele camerelor de filmat. În primul sezon, chiar la finalul ultimei emisiuni, polonezii au proiectat pe Marele Zid un mesaj emoționant- ,,I love Romania”, în semn de recunoștință pentru o colaborare frumoasă și fructuoasă.

Anul acesta, Valentin Butnaru își petrece ziua de naștere pe platoul de filmări: ,, Cum îmi petrec ziua de naștere?! Păi, la filmări pentru noul sezon The Wall-Marele Zid, evident! De ce e evident? Pentru că sunt înconjurat de oameni geniali, fac ceva ce iubesc și mă distrez în tot timpul asta! E perfect! Mă simt  extraordinar alături de prietenii mei de aici. De ziua mea…sper ca Marele Zid să fie darnic cu concurenții.”, a mărturisit moderatorul.

Fiecare ediție ,,The Wall- Marele Zid” a fost unică și a redat povești frumoase ale oamenilor care au avut curajul să se înscrie într-o competiție a norocului și a strategiei, iar al doilea sezon promite surprize, dar și câștiguri impresionante. Suma totală a premiilor a ajuns până în acest moment la 2,620,676 RON, dar zâmbetele, lacrimile de fericire și reacțiile emoționante ale concurenților au fost nenumărate. Emisiunea ,,The Wall- Marele Zidrevine din această primăvară la Antena 1.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

Emisiuni

Vineri, la Românii au talent, vedem la ce visează Mihaela Rădulescu încă din copilărie!

Published

on

Foto Credit: PRO TV

Jurații sunt plini de surprize în cea de-a doua ediție a sezonului 8 Românii au talent.

Inspirat de apariția inedită a unui concurent și de momentul pe care-l prezintă, Andi spune: ”În costumul ăla de panteră roz pot să mă îmbrac și eu.”, iar Mihaela continuă: ”Hai, du-te acum pe scenă! Vreau să-l văd pe Andi pantera roz, visez asta din copilărie!”. Pentru a-l încuraja pe jurat să facă transformarea, publicul îl aclamă și-l aplaudă frenetic.

Andi apare pe scenă în ritm de saxofon, cu mișcările specifice simpaticei pantere și face o demonstrație de talent autentic în fața a sute de persoane și a colegilor săi. ”Deși credeam că le-am văzut pe toate, sezonul 8 vine cu foarte multe surprize. Și din partea concurenților, dar și din partea juraților.”, spune Andra, impresionată până la lacrimi… de râs de reprezentația lui Andi, iar Smiley completează din culise: ”Seamănă cu mine din profil!”.

Vineri, de la 20:30, vedem întregul moment care provoacă ropote de aplauze și hohote de râs în sală, dar vedem și care este motivul pentru care unul dintre jurați declară că este extrem de nervos.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

Emisiuni

Anna Lesko le-a băgat în buzunar 17.500 de lei unei românce și unui columbian, la „Guess My Age – Ghicește vârsta”

Published

on

Foto Credit: ANTENA 1

Aseară, la “Guess My Age – Ghicește vârsta”, norocul le-a surâs Mihaelei și iubitului ei columbian, Camilo. Cei doi au câștigat 17.500 de lei, bani pe care vor să-i folosească pentru organizarea propriei nunți sau ca să meargă în Columbia, “să își facă de cap”.

Mihaela, o prahoveancă de 34 de ani, și Camilo, un columbian de 29 de ani, născut la Bogota, s-au cunoscut în Columbia, pe când urmau cursurile unei școli de actorie. De altfel, ei i-au mărturisit lui Dan Negru că, acum, mulți dintre actorii care fac parte din distribuția serialului polițist “Narcos”, film care i-a făcut multe nopți albe prezentatorului show-ului, le sunt prieteni. De altfel, Mihaela, care a plecat de șase ani în această țară, lucrează deja la un important post de televiziune din Bogota, unde prezintă un program de sport.

La “Guess My Age – Ghicește vârsta”, Mihaela și Camilo nu au ghicit vârsta a cinci persoane care au venit în fața lor –  Beatrice (20 de ani), asistentă medicală, Dănuț (33 de ani), kinetoterapeut, Genil (41 de ani), un dansator de origine tătară, Daniela (54 de ani), inginer, și nici pe a interpretei de muzică pop Nicola (51 de ani) – dar estimările lor au fost apropiate de vârsta reală a acestora și astfel cei doi concurenți au reușit să intre în finală cu impresionanta sumă de 70.000 de lei. Extrem de important în obținerea acestei sume a fost faptul că au putut să ghicească din prima vârsta lui Lucian (53 de ani), consilier produse nutritive.

Etapa finala le-a adus mari emoții celor doi concurenți. Deznodământul a fost însă unul fericit, căci Mihaela și Camilo au ghicit, din ultima încercare, vârsta frumoasei interprete Anna Lesko (39 de ani) și au plecat acasă cu 17.500 de lei.

Diseară, de la ora 20.00, la “Guess My Age – Ghicește vârsta”, doi tineri logodnici vin de la Tg.Jiu să-și testeze intuiția și spiritul de observație și să-și încerce norocul, la show-ul prezentat de Dan Negru.

Daiana Zupea (22 de ani) și Bogdan Radu (21 de ani) s-au cunoscut în urmă cu doi ani, însă ceva a început să se infiripe între ei în perioada examenului de bacalaureat. Locuiesc împreună la părinții ei, dar nu se gândesc neapărat la căsătorie, chiar dacă el a cerut-o deja de soție. Cu banii pe care speră să-i câștige la “Guess My Age – Ghicește vârsta” vor să plătească avansul pentru un apartament numai al lor dacă vor reuși să-și împlinească dorința, telespectatorii Antenei 1 vor vedea în această seară, de la ora 20.00.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

Abonează-te la RADAR!

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Trending