Connect with us

Emisiuni

Săptămâna Eminescu la TVR 1 si TVR 2

Published

on

 

TVR 1 şi TVR 2 difuzează, în aceste zile, programe dedicate personalităţii poetului naţional

 

În săptămâna 14-20 ianuarie, TVR omagiază, prin programele sale, viaţa şi opera lui Mihai Eminescu. Emisiuni de reportaje, momente poetice sau filme documentare se regăsesc în grilele de programe ale TVR 1 şi TVR 2 în „Săptămâna Eminescu”.

Luni, 14 ianuarie, de la ora 16.50, TVR 1 difuzează documentarul Ipotesti, casa poetului, realizat de Lucia Hossu Longin, o producţie TVR Cinema. Filmul este o invitaţie în Ţara de Sus a Moldovei, la „Memorialul Eminescu” de la Ipoteşti. Creatorii ansamblului muzeal au ales ca Ipoteştii să nu fie doar un loc al memoriei înţepenite în timp, ci un pretext de a-l arăta lumii pe marele poet, în lumina proaspătă a începutului de mileniu.

„Eminescu este omul cu cel mai românesc destin: luptător trădat de prieteni şi geniu înfrânt de manualele de literatură.” Aceasta este descrierea poetului în viziunea lui Andrei Gheorghe, „avocatul” său din programul „Mari Români”, derulat de TVR în 2006. Documentarul-portret Mihai Eminescu, realizat de Camelia Robe, va putea fi urmărit la TVR 1 marti, 15 ianuarie, de la ora 17.00. Filmul evită clişeele care l-au făcut pe Eminescu, în ochii tinerilor, aproape indiferent, chiar agasant, din cauza manualelor neinspirat redactate. Iar ceilalţi îl invocă automat, fără să-l fi citit cu adevărat. „În fapt, Eminescu este, pentru majoritatea, un mare necunoscut. Filmul este construit pe un document aproape ignorat de specialişti: procesul verbal al poliţiei, prin care Eminescu este băgat în camaşa de forţă şi dus la ospiciu. Cei care au chemat poliţia îi erau buni prieteni, iar internarea a făcut-o marele lui protector: Titu Maiorescu. Astea au fost faptele. Iată de ce scenariul şi distribuţia nu se puteau înscrie în viziunile canonului şcolar şi mediatic”, îşi motiva realizatoarea TVR alegerea lui Andrei Gheorghe ca susţinător al poetului naţional în cadrul programului „Mari Români”.

Miercuri, la aceeaşi oră, telespectatorii TVR 1 regăsesc personalitatea lui Eminescu într-un material Din arhiva de aur a TVR – Tudor Vianu despre Mihai Eminescu. Iar vineri, în aceeaşi linie, de la ora 17.00, vom hoinări pe Drumuri printre amintiri, într-un reportaj semnat de regretatul jurnalist Aristide Buhoiu, despre locurile în care a trăit Mihai Eminescu, în Bucureşti.

 

Şi în programul TVR 2 din această săptămână se regăsesc emisiuni dedicate celui mai important poet al literaturii române. Marţi, 15 ianuarie, de la ora 16.00, telespectatorii pot urmări documentarul Dumnezeirea la Eminescu, realizat de Grid Modorcea. Filmul îşi propune o radiografie pe subiectul divinităţii în opera lui Eminescu, oferind celor care îl urmăresc fragmente din proza şi poezia poetului, precum şi imagini semnificative din viaţa lui Mihai Eminescu.

Joi seară, de la 21.40, aflăm Ordinea cuvintelor, într-un moment poetic realizat de Sandrino Gavriloaia, intitulat Eminescu pe meridianele lumii. Programul cuprinde poezii ale lui Eminescu  traduse în limba germană de Geraldine Gabor şi Ernst-Junger Dreyer, în cadrul unui eveniment ce a a vut loc la Dusseldorf, Germania, în 2011.

Pe 20 ianuarie, de la ora 18.00, prietenii TVR 2 sunt invitaţi să asculte fragmente din opera eminesciană, în interpretarea actorilor Ilinca Goia, Marius Stănescu şi Mircea Rusu, reunite sub titlul Baladă în gerar, realizator Dominic Dembinski.

Lasa un comentariu aici!

Pentru orice fel de informații ma puteți contacta pe e-mail! La 1 februarie dam startul primei etape de votare la Premiile RADAR DE MEDIA 2018!

Click to comment

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Emisiuni

Delia primele declaratii despre noul sexon X FACTOR

Published

on

 

Concurenții din noul sezon X Factor” sunt mult mai încrezători în forțele lor, iar acesta, crede jurata Delia, este meritul noilor prezentatori, Mihai Bendeac și Vlad Drăgulin.

”Sunt nerăbdătoare, sunt foarte curioasă de aceste noi generații. Sunt copii care până acum nu au putut să se înscrie din cauza vârstei, acum au crescut și vin foarte mulți incredibil de talentați”, spune Delia după prima săptămână de audiții pentru cel de-al optulea sezon ”X Factor”.

În plus, pe lângă talent, Delia a remarcat că tinerii au și multă încredere în ei, iar acesta, crede jurata, este meritul celor doi prezentatori. ”Mihai și Vlad sunt foarte implicați, își fac rolul foarte bine! Concurenții au parte de tratament preferențial în backstage. Sunt luați, li se face terapie, le fac cadouri, se iau în brațe, se pupă, o să vedeți!”, spune Delia.

Cel de-al optulea sezon ”X Factor” se anunță plin de surprize încă de la început. Mihai Bendeac și Vlad Drăgulin s-au alăturat echipei și vor căuta factorul X alături de Delia, Carla’s Dreams, Horia Brenciu şi Ştefan Bănică. Telespectatorii vor avea astfel și ei ocazia să decidă alături de jurați cine merită sau nu să ajungă pe marile scene ale lumii, încă din etapa audiţiilor. Noi povești spectaculoase, talente care merită să fie arătate, momente care vor surprinde sau vor emoționa sunt scoase la iveală în noul sezon ”X Factor”, în curând, la Antena 1.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

Emisiuni

PRO TV: Maya Cioșa, Maria Popa și Olivia Alexandru sunt finalistele Vocea României Junior!

Published

on

Foto Credit: PRO TV
 

Vineri, copiii au creat un spectacol extraordinar în semifinala Vocea României Junior. Andra, INNA și Marius Moga au avut misiunea de a alege care sunt cele mai bune voci din echipele lor pentru a ajunge în Marea Finală.

INNA a decis că trebuie să mearga mai departe cu Olivia Alexandru, cea care a convins-o aseară cu abilitatile de a face spectacol si cu vocea ei incredibila. Marius Moga a ales-o pe Maria Popa pentru interpretarea remarcabilă a piesei ”Greatest Love of All” a lui Whitney Houston, iar Andra speră ca finala să o câștige Maya Cioșa, cea care a ridicat sala în picioare cântând ”Like I´m Gonna Lose You!”, de la Meghan Trainor & John Legend.

Vineri seara show-ul Vocea României Junior a fost lider de audiență înregistrând 4 puncte de rating și 16% share pe segmentul de public comercial, în timp ce postul de televiziune clasat pe poziția secundă avea 3.6 puncte de rating și 14.1% share. În minutul de aur de la 22.59, aproape 1.4 milioane de telespectatori, la nivel național, așteptau să vadă care sunt cei trei finaliști ai celui de-al doilea sezon Vocea României Junior.

După șase ediții pline de emoții, vinerea viitoare, de la 20:30, Andra, INNA și Marius Moga își vor ajuta concurenții să cucerească publicul cu momente memorabile. Totul pentru a câștiga marele trofeu și premiul în valoare de 50.000 de euro.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

Emisiuni

Vlad Drăgulin, despre experiența X Factor: ”Noi nu suntem prezentatori, suntem îngeri păzitori”

Published

on

 

Aflat într-o nouă postură, în cel de-al optulea sezon ”X Factor”, actorul Vlad Drăgulin și-a luat în serios rolul de… înger păzitor! 

Mihai Bendeac și Vlad Drăgulin vor fi cei care vor avea grijă de concurenții ”X Factor” în acest sezon înainte de a intra pe scenă. ”Noi nu suntem prezentatori, suntem îngeri păzitori. E atât de nouă experiența aceasta pentru mine! Eu am fost mereu un tip egoist, iar asta este ca o spălare de păcate; mi-am propus să devin mai bun și să îi ajut pe alții fiind un braț blajin și generos care îi conduce din postura lor de civil până în momentul în care devin artiști pe scenă. Este ca o inițiere”, a spus Vlad Drăgulin.

Actorul empatizează cu tinerii, mai ales că s-a aflat și el în această ipostază. ”Concurenții au toți un numitor comun, se vede că se pregătesc pentru un moment mare, sunt încărcați de energie, iar eu o împrumut. Mă bucură că sunt tineri care iau această decizie în ciuda prejudecăților, că dacă te apuci de muzică o să mori de foame și noi am trecut prin asta, ni s-a zis să nu ne apucăm de teatru, dar sunt tineri care fac asta din pasiune, își fixează ștacheta altfel”, a mai spus Vlad Drăgulin.

Cel de-al optulea sezon ”X Factor” se anunță plin de surprize încă de la început. Mihai Bendeac și Vlad Drăgulin s-au alăturat echipei și vor căuta factorul X alături de Delia, Carla’s Dreams, Horia Brenciu şi Ştefan Bănică. Telespectatorii vor avea astfel și ei ocazia să decidă alături de jurați cine merită sau nu să ajungă pe marile scene ale lumii, încă din etapa audiţiilor. Noi povești spectaculoase, talente care merită să fie arătate, momente care vor surprinde sau vor emoționa sunt scoase la iveală în noul sezon ”X Factor”, în curând, la Antena 1.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading
Advertisement
Advertisement Https://Www.Autodoc24.RO

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Advertisement

Trending