Connect with us

Film

Săptămâna filmului românesc la TVR 2, incepand de maine; Cap de afis: Eu cand vreau sa fluier, fluier!

Published

on

Ca un preambul al sărbătorii naţionale de 1 Decembrie, TVR 2 a pregătit telespectatorilor săi un tronson special dedicat filmelor româneşti. Astfel, în săptămâna 26 noiembrie – 2 decembrie, în fiecare zi de la ora 23.10, la TVR 2 va putea fi urmărită o selecţie a celor mai reprezentative producţii româneşti de după 1989.

În completarea programului special pe care TVR 2 l-a pregătit pentru ziua de 1 Decembrie, pe parcursul întregii săptămâni românii vor putea urmări filme româneşti multipremiate la cele mai importante concursuri de gen internaţionale, producţii semnate de câţiva dintre cei mai valoroşi regizori ai momentului: Corneliu Porumboiu, Nae Caranfil, Alexandru Maftei, Radu Gabrea, Mircea Daneliuc, Florin Şerban.

Astfel, filmele programate de la ora 23.10 sunt :

Luni, 26 noiembrieEu când vreau să fluier, fluier (România, 2010), în regia lui Florin Şerban, cu: Ada Condeescu şi George Piştereanu. Filmul este deţinător al Premiului Ursul de Argint – Premiul Juriului la Festivalul de Film Berlin (2010) şi al Premiului Zilele Filmului Românesc – TIFF (2010). Este povestea unui deţinut care cu numai câteva zile înainte de eliberare trebuie să facă faţă unor probleme familiale dar şi sentimentale.

Marţi, 27 noiembrieCocoşul decapitat (DER GEKOPFTE HAHN – coproducţie Austria, Ungaria, România, 2007), în regia lui Radu Gabrea. Filmul are în distribuţie pe: David Zimmerschied, Axel Moustacher, Ioana Iacob şi este o dramă ce se desfăşoară în anii celui de-al Doilea Război Mondial într-un oraş din inima Ardealului.

Miercuri, 28 noiembrieMănuşi roşii (România, 2010), în regia lui Radu Gabrea, cu: Alexandru Mihăescu, Marcel Iureş, Victoria Cociaş în rolurile principale. Filmul este o adaptare a best-seller-ului cu acelaşi nume al scriitorului Eginald Schlattner şi prezintă ancheta la care a fost supus tânărul student sas Felix Goldschmidt, victimă a campaniei masive de arestări dezlănţuită de Securitatea română în anii ce au urmat revoluţiei din 1956, din Ungaria.

Joi, 29 noiembriePatul conjugal (România, 1993). Regia este semnată de Mircea Daneliuc şi din distribuţie fac parte: Gheorghe Dinică şi Coca Bloos. Filmul este povestea unui soţ care se luptă să facă faţă problemelor legate de lipsa banilor.

Vineri, 30 noiembriePoliţist adjectiv (România, 2009), în regia lui Corneliu Porumboiu cu: Dragoş Bucur, Vlad Ivanov şi Cosmin Seleşi în rolurile principale. Filmul este deţinător al Premiului Juriului secţiunii “Un Certain Regard” şi al Premiului FIPRESCI la Festivalul de la Cannes 2009. Filmul este povestea unui poliţist dintr-un orăşel de provincie care ajunge să-şi piardă credinţa în lege pornind de la un caz aparent minor, care îi declanşează o dilemă morală majoră.

Sâmbătă, 1 decembrieRestul e tăcere (România, 2008), în regia lui Nae Caranfil, din distribuţie amintind pe: Marius Florea Vizante, Ovidiu Niculescu, Mirela Zeţa. Filmul este povestea romanţată a realizării primului lungmetraj românesc din istorie, „Războiul de independenţă” – în care producătorul va trebui să facă el însuşi faţă unui alt război, cel al banilor şi al orgoliilor.

Duminică, 2 decembrieBună ! Ce faci ? (România, 2010), în regia lui Alexandru Maftei, cu: Ionel Mihăilescu şi Dana Voicu în rolurile principale. Filmul este o comedie romantică despre doi soţi care, după 20 de ani de căsnicie, se îndrăgostesc din nou pe Internet.

Lasa un comentariu aici!

Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Film

Record de încasări pentru ,,Ghinionistul” la box office-ul românesc

Published

on

Comedia regizată de Iura Luncaşu a devenit odată cu lansarea sa pe marile ecrane filmul românesc cu cel mai bun debut cinematografic de anul acesta, veniturile în valoare de 342.452 lei fiind cifrele care i-au asigurat lungmetrajului ,,Ghinionistul” recordul de încasări la box office-ul autohton.

Cu un total de 305.610 lei raportaţi de Vertical Entertainment, distribuitorul filmului ,,Ghinionistul” în cinematografele din România, cu excepţia locaţiilor Marcom, unde comedia a însumat venituri în valoare de 36.842 lei, pe ecranele gestionate de producătorul Imagine8 Stories, lungmetrajul devine astfel cea mai apreciată producţie românească de anul acesta. Nu mai puţin de 17.375 spectatori au vizionat filmul în momentul lansării sale pe marile ecrane.

 

Cu Vlad Logigan, Sânziana Tarţa, Gheorghe Visu şi Radu Gabriel în rolurile principale, ,,Ghinionistul” a rezervat partituri savuroase şi pentru: Dorian Popa, Levent Sali, Diana Dumitrescu, Ruby, Augustin Viziru, Virgil Ianţu şi Codin Maticiuc.

Povestea comediei „Ghinionistul” este despre haz de necaz, despre un tip prea prins în grijile zilnice şi prea convins că este urmărit de ghinion, încât uită că unele lucruri depind doar de el pentru a-şi îndeplini visele. Ce-i drept, are multe „pieze rele” în jur.

 

„Ghinionistul” este o comedie autentic românească, o cursă plină de imprevizibil pentru un tânăr chitarist care nu-şi doreşte decât să ajungă la audiţiile de care viitorul său depinde, dar este impiedicat de tot felul de obstacole.

O producţie independentă realizată exclusiv din fonduri proprii sub egida Imagine8 Stories, scenariul filmului ,,Ghinionistul” este semnat de Salex Iatma, Iura Luncaşu şi Radu Gabriel, producători ai comediei fiind Iura Luncaşu şi Andrei Băltăreţu-Iancu. Filmările pentru comedia ,,Ghinionistul” au avut loc în luna octombrie a anului trecut, în oraşul Reşita, precum şi în împrejurimi.

 

Comedia ,,Ghinionistul” îşi aşteaptă în continuare publicul în cinematografe şi garantează spectatorilor cele mai sănătoase hohote de râs, filmul fiind disponibil din 8 decembrie pe marile ecrane din toată ţara.

 

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

Film

Vlad Logigan este norocos să fie ,,Ghinionistul”, de azi pe marile ecrane din toată ţara

Published

on

Unul dintre cele mai promiţătoare nume ale generaţiei sale, Vlad Logigan interpretează rolul principal din filmul ,,Ghinionistul”, cu siguranţă cea mai aşteptată comedie a acestui final de an, care de astăzi ia cu asalt cinematografele din toată ţara.

 

În regia lui Iura Luncaşu, comedia ,,Ghinionistul” îi oferă lui Vlad Logigan ocazia de a-şi demonstra talentul şi constant îl provoacă să schimbe registrul în interpretarea lui Robert, un tânăr care trebuie să înveţe să se bucure din nou de viaţă.

 

De această data, Vlad Logigan o are ca parteneră pe Sânziana Tarţa, o tânără actriţă aflată la primul său rol principal în comedia lui Iura Luncaşu, regizorul care a reuşit să aducă pe marile ecrane o distribuţie de excepţie din care fac parte şi nume cu greutate ca: Gheorghe Visu şi Radu Gabriel.

 

În plus, vor putea fi admiraţi pe marile ecrane în roluri complet diferite de realitatea de zi cu zi în ,,Ghinionistul” şi: Dorian Popa, Ruby, Levent Sali, Diana Dumitrescu, Augustin Viziru, Codin Maticiuc şi Virgil Ianţu.

Scenariul filmului ,,Ghinionistul” este semnat de Salex Iatma, Iura Luncaşu şi Radu Gabriel, producători ai comediei fiind Iura Luncaşu şi Andrei Băltăreţu-Iancu. Filmările pentru comedia ,,Ghinionistul” au avut loc în luna octombrie a anului trecut, în oraşul Reşita, precum şi în împrejurimi.

 

Distribuit de Vertical Entertainment, filmul are premiera în cinematografele din ţară pe 8 decembrie.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

Film

Radu Vâlcan debutează cu rol de rege malefic în ,,My Little Pony: Filmul”

Published

on

Prezentator al emisiunii ,,Insula iubirii” de la Antena 1, Radu Vâlcan îşi face debutul în dublajul de animaţie cu un rol negativ în ,,My Little Pony: Filmul”, unde îl interpretează pe Regele Storm din 13 octombrie, odată cu premiera filmului pe marile ecrane.

 

Cum animaţia ,,My Little Pony: Filmul” reprezină primul proiect de acest gen atât pentru Radu Vâlcan, cât şi pentru aleasa inimii sale, Adela Popescu, se poate spune că această lansare marchează un debut în familie.

 

Pentru Radu Vâlcan întreaga experienţă a dublajului a fost o surpriză plăcută despre care a declarat: ,,Faptul că debutez ca personaj negativ într-un dublaj de desene animate, mie mi s-a părut o idee senzatională încă de la început. Am acceptat cu plăcere. Este pentru prima dată când fac aşa ceva. Nu ştiu dacă are legatură cu faptul că sunt tatic, însă abia aştept că fiul meu să meargă la cinema, atunci când va putea să înţeleagă ce se întâmplă şi să se bucure să mă audă.(…) Între mine şi personajul dublat nu există nicio asemănare. Nu sunt atât de isteric. Din contră sunt un om foarte calm. Sper să nu se sperie copiii de mine.”, a concluzionat prezentatorul tv.

 

,,My Little Pony: Filmul” aduce în prim plan pe marile ecrane momentul în care o forţă întunecată ameninţă armonia din minunatul tărâm Ponyville, aşa că cele şase prietene curajoase – Twilight Sparkle, Applejack, Rainbow Dash, Pinkie Pie, Fluttershy şi Rarity – pornesc într-o memorabilă aventură dincolo de Equestria, unde vor întâlni atât personaje noi încântătoare, cât şi provocări dificile. Însă mai mult decât orice, acestea vor demonstra din nou că prietenia este magică şi are puterea de a salva lumea.
Din 13 octombrie, cei mai simpatici ponei îşi aşteaptă fanii în cinematografe, alături de vedetele care le-au împrumutat vocile, numai în animaţia eveniment ,,My Little Pony: Filmul”.

 

Puteţi afla cum s-a descurcat Radu Vâlcan în studioul de dublaj şi care au fost primele lui impresii despre rolul său din „My Little Pony: Filmul” vizionând clipul următor:

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

Trending