Connect with us

Film

Șapte actori magnifici într-un western justițiar

Published

on

 

„Cei șapte magnifici” are în distribuție șapte actori care au format o gașcă nu numai pe ecran, devenind prieteni și în viața reală: Denzel Washington, Chris Pratt, Ethan Hawke, Vincent D’Onofrio, Byung-Hun Lee, Manuel Garcia-Rulfo și Martin Sensmeier.  

Filmul „Cei șapte magnifici / The Magnificent Seven” este distribuit de Forum Film România şi a avut premiera pe 23 septembrie 2016, fiind disponibil în format 2D, IMAX 2D și 4DX 2D.

O reintepretare modernă a clasicului film din 1960, cu același nume, „Cei șapte magnifici” este regizat de Antoine Fuqua și produs de Roger Birnbaum și Todd Black, după un scenariu semnat de Nic Pizzolatto (cunoscut pentru serialul „Detectivii din California”) și Richard Wenk.

Filmul spune povestea unui grup de șapte vânători de recompense care își asumă misiunea de a elibera localitatea Rose Creek de sub teroarea unui industriaș și a găștii de bandiți pe care acesta o controlează.

CEI ȘAPTE

Denzel Washington

În rolul lui Chisolm, Denzel Washington, deținător a două premii Oscar, e liderul grupului de rebeli magnifici. Chisolm reprezintă o mână a legii, un vânător de recompense din Wichita, Kansas, deci face tot posibilul să le arate oamenilor că el reprezintă autoritatea, spune actorul.  „E un singuratic căruia nu îi e frică de nimic. E un om curajos și onorabil, dar cam mizantrop”. Ca să redea cât mai bine un asemenea personaj, intervine regizorul Antoine Fuqua, echipa de producție s-a documentat temeinic, căutând să înțeleagă acest profil și să construiacă un personaj autentic.

„În acea localitate un om rău a ajuns să îi controleze, literalmente, pe oameni și asta îi afectează pe toți cei șapte pistolari, deși în feluri diferite. Toți vor să facă ceva”,  mai spune Denzel Washington. Chisolm ajunge aici să îndrepte lucrurile și întâmplarea face că are și o poliță de plătit pentru o tragedie care i-a afectat familia. Deși calcă pe urmele unor mari actori ca Takashi Shimura și Yul Brynner din filmele care au stat la baza acestei pelicule, Denzel Washington nu își face griji privind atingerea vreunui standard pentru că nu își propune să joace un rol legendar, ci doar să dea viață unui personaj autentic.

Chris Pratt

În rolul lui Faraday, un bărbat care își asumă riscuri, un fel de escroc, Chris Pratt spune că personajul lui e un parior, un fumător și un bețivan afemeiat, dar care, în cele mai rele situații, reușește să fie rațional și să aibă o bună viteză de reacție.

„Relația dintre Chisolm și Faraday, ca și dintre celelalte personaje, e de fapt motorul filmului”, crede Pratt. „E vorba de niște oameni care, de-a lungul vieții, au fost asasini plătiți în diverse contexte. Faraday, de exemplu, a ucis mulți oameni, dar niciodată n-a avut remușcări.  E rău în mod asumat. Iar faptul că își asumă misiunea să îi ajute pe oamenii din acest oraș arată că, de fapt, în adâncul lui e un om bun”.

Ethan Hawke

Nominalizat de patru ori la Oscar, actorul îi dă viață lui Goodnight Robicheaux, un pistolar singuratic, genul de spirit pierdut. „E genul de individ care n-a mai ajuns acasă după ce Războiul Civil s-a terminat, ci a colindat în lung și în lat, căutând astfel să își vindece o traumă”, explică actorul.  Producătorul Todd Black completează că Ethan Hawke a adus în scenă personajului său sindromul de stres post-traumatic, o chestiune extrem de actuală astăzi.  Goodnight ajunge să intre în gașca magnificilor datorită respectului pe care i-l poartă lui Chisolm.

Vincent D’Onofrio

Veteranul Vincent D’Onofrio joacă rolul lui Jack Horne, un om sălbatic, un iubitor al naturii, care a supraviețuit în sălbăticie și care poate folosi cu ușurință orice tip de armă are la îndemână. „Să dau viață acestui personaj a presupus o muncă fizică intensă”, spune actorul, care a trebuit să se familiarizeze cu topoare, cuțite și tot felul de puști.

Pe platourile de filmare, Vincent D’Onofrio s-a remarcat ca un mentor al tinerilor actori, fiind o personalitate foarte puternică și dinamică, cu o carieră longevivă și foarte bogată.  „Faptul că el și Denzel Washington au lucrat împreună a fost ceva minunat, mai ales că sunt doi actori cu super personalități. Denzel e, de multe ori, liderul din umbră, în vreme ce Vincent e genul care își asumă deschis conducerea unei echipe”, spune regizorul Antoine Fuqua.

Byung-Hun Lee

În rolul lui Billy Rocks, prietenul și confidentul lui Goodnight, îl descoperim pe starul sud-coreean Byung-Hun Lee, a cărui carieră regizorul Fuqua o admira de ceva vreme. Ideea de a-l include pe Byung-Hun Lee în distribuție a venit de la directorul de casting, care l-a chemat la o audiție în cadrul căreia i-a fermecat pe toți cei prezenți. „Îmi aduc aminte de prezența lui tăcută, de trăsăturile frumoase ale feței lui și mai ales de talentul de a mânui cuțite“, spune producătorul Todd Black.  

Manuel Garcia-Rulfo

Actorul american de origine mexicană Manuel Garcia-Rulfo joacă rolul lui Vasquez, un proscris care se ascunde de vânătorii de recompense precum Chisolm. „Vasquez se ascunde de lege de câteva luni bune fiindcă a comis o crimă. Toată viața a fost un bandit, un criminal, un hoț, iar Chisolm, care știe totul despre el, face tot posibilul să îl recruteze în echipa celor șapte magnifici”, spune actorul.

Martin Sensmeier

Al șaptelea pistolar, Red Harvest, este interpretat de Martin Sensmeier, un actor de origine indiană, care a ținut foarte tare ca toate aspectele culturale să fie redate cu exactitate, autenticitate și respect, mai ales că Red Harvest nu e deloc un rol ușor, spune producătorul Todd Black.

 

loading...

Lasa un comentariu aici!

Click to comment

Lasă un răspuns

Film

„Fără iubire” noul film de Andrei Zvyagintsev, din 16 martie in cinematografele din România

Published

on

După Leviathan, Andrey Zvyagintsev descrie încă o dată o umanitate brutală și nemiloasă în acest portret fără compromis al luptelor care se duc într-o familie în care nu există iubire.

Zhenya și Boris trec printr-un divorț dificil, marcat de resentimente, frustrare și învinuiri. Pregătindu-se deja de noile lor vieți, fiecare cu un nou partener, cei doi sunt nerăbdători să o ia de la capăt, să întoarcă pagina – chiar dacă asta presupune să își abandoneze fiul, pe Alexei, în vârstă de 12 ani. Până când, după ce este martorul uneia dintre certurile lor, Alyosha dispare…

 

Regizorul Andrey ZVYAGINTSEV despre LOVELESS (Fără iubire):

„Epoca noastră postmodernă este o societate postindustrială, inundată de un flux constant de informații primite de indivizi foarte puțin interesați de ceilalți oameni. Ceilalți sunt doar un mijloc de a-ți atinge scopul. Zilele acestea, fiecare om este pentru el însuși. Singura cale de ieșire din această indiferență este de a te dedica celorlalți, chiar și celor complet străini (…) Este singurul mijloc de a ne împotrivi dezumanizării și dezordinii lumii.“

 

LOVELESS / FĂRĂ IUBIRE / NELYUBOV Din 16 martie, în cinematografe.

Un film de Andrey ZVYAGINTSEV

Cu: Maryana SPIVAK, Alexey ROZIN, Matvey NOVIKOV

Premiul juriului, Cannes, 2017

Nominalizat la Oscarul pentru Cel mai bun film străin, 2018

și la Globurile de Aur, 2018. 

 

loading...

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

Film

Corneliu Porumboiu filmează producția cinematografică „Gomera”

Published

on

Regizorul Corneliu Porumboiu s-a întors pe platourile de filmare pentru cel mai nou lungmetraj, „Gomera”.

Filmul spune povestea lui Cristi, un ofițer de poliție care ajunge în insula La Gomera, în Spania, pentru a învăța limbajul „El Silbo”, o formă de comunicare prin fluierat, specifică zonei.

Misiunea lui este de a-l elibera pe Zsolt, un afacerist controversat aflat în arest în București.

„Gomera” îi are în distribuție pe Vlad Ivanov în rol principal, căruia i se alătură Catrinel Menghia (Marlon), Rodica Lazăr și Sabin Tambrea.

Filmările au debutat pe 18 februarie, se vor încheia la sfârșitul lunii aprilie, și au loc în București și pe insula La Gomera din Spania. Este prima producție semnată de cunoscutul regizor care va fi turnată și în afara României.

Filmul, scris și regizat de Corneliu Porumboiu, are imaginea semnată de Tudor Mircea, scenografia este realizată de Simona Pădurețu, designer de costume Dana Păpăruz, iar Arantxa Etcheverria Porumboiu este responsabilă de direcția artistică.

„Filmul se concentrează pe o posibilă folosire a limbajului ancestral, El Silbo, într-o lume în care comunicarea a devenit din ce în ce mai controlată, cu un conflict direct între verbal și non-verbal”, declară Corneliu Porumboiu.

„În urmă cu câțiva ani am urmărit un documentar despre El Silbo. Acest limbaj fascinant, aflat pe cale de dispariție, redescoperit și folosit din nou pe insula La Gomera, m-a inspirat și motivat să scriu această poveste”, adaugă regizorul.

„Gomera” este o producție 42 KM FILM în coproducție cu Les Films du Worso (Franța), Komplizen Film (Germania) și Arte Grand Accord. Producător este Marcela Ursu, iar producător executiv, Patricia Poienaru. Coproducători sunt Sylvie Pialat, Benoît Quainon, Janine Jackowski, Jonas Dornbach și Maren Ade. Agentul internațional de vânzari este MK2 Films.

Lungmetrajul este realizat cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei și Eurimages și va fi lansat în cinematografele din România în 2019.

 

Foto Credit: VLAD CIOPLEA

loading...

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

Film

Torturat pentru Hristos – un film eveniment, filmat integral în România

Published

on

The Voice of the Martyrs și Grooters Productions împreună cu Idea Film Distribution anunță proiecția specială la București a filmului Torturat pentru Hristos ce va avea loc joi, 15 martie la Grand Cinema & More din Băneasa Shopping City.

Regizat de John Grooters, lungmetrajul relatează povestea pastorului de origine română, Richard Wurmbrand, care a fost persecutat de Regimul Comunist pentru credința sa.

Născut în 1909 la București într-o familie de evrei, Richard Wurmbrand se mută la Istanbul împreună cu părinții săi din cauza dificultăților financiare, repatriindu-se la numai 9 ani, după moartea tatălui. Atras de mișcarea comunistă și de promisiunile ei, adolescentul Wurmbrand urmează studiile politice ale unei școli din Moscova însă la întoarcerea în țară este urmărit de serviciile secrete, arestat, condamnat și închis. În urma acestei experiențe renunță la doctrina comunistă întrucât vede în ea ‘o sursă de iluzii pentru clasele oprimate’.
În 1936 se căsătorește cu Sabina Oster și la scurt timp se convertește la creștinism, urmând ca, mai apoi, să devină pastor luteran, zeci de evrei din România îmbrățișând credința creștină sub influența lui.
După terminarea războiului, în 1945, Wurmbrand intră în conflict deschis cu autoritățile comuniste române atunci când, în cadrul Congresului Cultelor convocat la Palatul Parlamentului și prezidat de Petru Groza – prim-ministrul de atunci, a protestat împotriva îngenuncherii cultelor în fața unui guvern totalitar.

Filmul urmărește traseul întâmplărilor din acest moment, așa cum a fost relatat de Pastorul Richard Wurmbrand, cunoscut și sub pseudonimul Nicolai Ionescu, în bestsellerul internațional Tortured for Christ: “Soția mea și cu mine am fost prezenți la congres. Sabina mi-a spus: ‘Richard, ridică-te și spală rușinea asta de pe fața lui Hristos! Îi scuipă în față.’ Iar eu i-am răspuns: ‘Dacă fac asta iți vei pierde soțul.’ ‘Nu vreau să am un laș ca soț’ a continuat ea.”

Filmat integral în România, Torturat pentru Hristos îi are în distribuție pe actorii: Emil Măndănac, Raluca Botez, Nicodim Ungureanu, Vlad Rădescu, Eugen Cristea, Alexandru Făiniși, Ștefan Ruxandra, Andrei Geavela. Câteva dintre locațiile de filmare sunt chiar cele în care s-au petrecut întâmplările reale, echipa filmând chiar într-una din închisorile în care Wurmbrand a fost deținut.

Torturat pentru Hristos a avut ieri premiera în Statele Unite ale Americii în peste 700 de săli de cinema și a fost primit cu extrem de mult interes de către public și presa de specialitate.
În România filmul este distribuit de Idea Film Distribution.

loading...

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

Abonează-te la RADAR!

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Advertisement

Trending