HomeMAGAZINEurovisionScandal la preselectia Eurovision 2009

Scandal la preselectia Eurovision 2009

Juriul de specialitate care analizeaza melodiile ce vor intra in concurs a decis sa nu ia in calcul melodi ce apartin compozitorilor straini . Victor Socaciu membru al juriului a mentionat ca Eurovisionul este festival intre natiunile europene. „In acest context, rezulta clar ca partea de creatie a pieselor compuse pentru o tara trebuie sa apartina acelei tari . TVR intrezice astfel intrarea in concurs a oricarei piese straine.”

Scandalul a apratut atunci cand mai multi participanti care s-au inscris la Selectia Nationala au aflat ca piesele lor sunt descalificate pentru ca nu apartin unor  compozitori romani. Spre exemplu Mihai Treistariu care vrea cu orice pret sa castige anul acesta Selectia Nationala si sa aduca la Bucuresti Eurovisionul, a trebuit sa renunte la 14 piese care apartin unor „mari” compozitori straini .

Astfel el va participa „doar” cu 12 piese, iar cu una din acestea va trebui sa castige Selectia Nationala. In situatia lui Mihai mai sunt si alti cantareti care au venit cu fruntea sus la acest concurs. De la an la an concursul Eurovision capata o amploare remarcabila, astfel sute de concureti se inscriu in fiecare an cu gandul de a castiga concursul altii doar pentru a se face cunoscuti !

Surse din TVR au precizat ca vor sa evite situatiile penibile asa cum s-a intamplat si anul trecut cand Trupa Biondo din Suedia era sa castige Selectia Nationala si astfel eram reperezentati de catre straini la propriul nostru concurs !

Programul EUROVISION 2009 – Selectia Nationala

Etapele desfăşurării selecţiei au fost stabilite, după cum urmează:

· 15.11 – 15.12.2008: înscrieri (depunerea sau trimiterea pieselor la Registratura TVR);

· 22 – 23 .12.2008: preselecţie (juriul alege 24 de piese) şi validare;

· 24.12 – postarea pe site-ul TVR a celor 24 piese selectate;

· 27.01.2009: Semifinala 1 (12 piese);

· 29.01.2009: Semifinala 2 (celelalte 12 piese);

· 31.01.2009: Finala Naţională (cele 12 piese rămase în concurs în urma semifinalelor).

Lasa un comentariu aici!

Written by

contact@radardemedia.ro

Str. Delea Veche, nr.24, copr D, et.4, Sector 2, Bucuresti Pentru comunicate de presa, informari si alte materiale va rugam sa ne contactati pe e-mail.

No comments

Lasă un răspuns