HomeLIFE STYLEScandalul Sergiu Toader vs Lavinia Şandru: CNA nu este competenţă să ia o decizie

Scandalul Sergiu Toader vs Lavinia Şandru: CNA nu este competenţă să ia o decizie

Consiliul Naţional al Audiovizualului a hotarat in şedinţa de joi, ca nu este de competena sa ia o decizie in cazul plangeri inaintate de  Lavinei Şandru. Presedintele PIN il acuză pe Sergiu Toader, project manager Realitatea tv că, îi cenzurează apariţiile pe post.

Lavinia Şandru s-a adresat Consiliului Naţional al Audiovizualului, cerându-le membrilor acestuia o poziţie ca urmare a unei presupuse comunicări interne a postului Realitatea TV , în care preşedintele PIN apare, alături de mai mulţi oameni politici precum Gigi Becali, C.V. Tudor, Aurelian Pavelescu şi Marius Marinescu, pe o listă a persoanelor interzise pe post.

Preşedintele PIN a solicitat CNA să ceară o poziţie de la Realitatea TV cu privire la această listă, în care „personalităţile publice ajung să fie împărţite în oameni buni şi oameni răi”. „Această împărţire îmi creează prejudiciu de imagine (…) şi îmi creează probleme în promovarea candidatului PIN la preşedinţie”, a precizat Şandru în şedinţa Consiliului.

Conform Roxanei Niculescu Costei, director de programe Realitatea TV, „nu există niciun fel de înscris referitor la această chestiune „. Totodată, Niculescu a precizat că disputa dintre Şandru şi Toader este una personală şi ar trebui rezolvată ca atare, citat de Mediafax.

„Ne putem adresa membrilor Consiliului ca autoritate morală şi intelectuală, nu să judece acţiunile noastre decât în măsura în care ele apar pe post. Problema cu Sergiu Toader este, în acest moment , o problemă personală cu el, care nu e pe post. Dacă pe post ar fi apărut acea întâmplare de care vorbiţi, puteam să venim să discutăm. Nu există niciun înscris”, a precizat Niculescu.

„CNA păzeşte la respectarea pluralismului, pentru noi important este să se respecte articolul 71, care presupune că în orice problemă adusă în faţa publicului să se manifeste principalele puncte de vedere aflate în opoziţie. Noi nu putem interveni în politica editorială a postului. Nu ne cereţi să luăm vreo sancţiune. Dar nici nu am putea face aşa ceva. Putem, în schimb, să luăm notă şi de punctul de vedere al postului”, a spus Răsvan Popescu, preşedintele Consiliului.

De asemenea, Christian Mititelu a precizat că CNA nu poate lua în considerare o comunicare internă a postului. „Nu putem să luăm în discuţie comunicarea internă a unui post de televiziune”, a precizat acesta.

Lavinia Şandru a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, că îl va da în judecată pe Sergiu Toader, project manager Realitatea TV, susţinând că i-au fost aduse prejudicii de imagine.

Vineri, 11 septembrie, pe bloguri a circulat o informaţie referitoare la un document intern al Realitatea TV, prin care Sergiu Toader interzicea apariţia pe post a unor oameni politici precum Gigi Becali, C.V. Tudor, Aurelian Pavelescu, Marius Marinescu şi Lavinia Şandru.

Lasa un comentariu aici!

Written by

contact@radardemedia.ro

Str. Delea Veche, nr.24, copr D, et.4, Sector 2, Bucuresti Pentru comunicate de presa, informari si alte materiale va rugam sa ne contactati pe e-mail.

No comments

Lasă un răspuns